Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANAF-ul primeste puteri depline – Va poate luat tot!

Publicat

in

Băncile vor fi obligate să raporteze Fiscului, zilnic, lista celor care își deschid sau închid un cont bancar, de orice fel, închiriază sau renunță la o cutie de valori, potrivit Codului de Procedură Fiscală care intră în vigoare la 1 ianuarie 2016.

“Instituțiile de credit sunt obligate să comunice organului fiscal central, în fiecare zi lucrătoare, următoarele informații aferente zilei bancare anterioare: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, precum și datele de identificare ale persoanelor care dețin dreptul de semnătură pentru conturile deschise la acestea; lista persoanelor care închiriază casete de valori, precum și încetarea contractului de închiriere”, se arată în proiectul de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru aprobarea procedurii de furnizare a acestor informații.

Conform proiectului, prin conturi se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă, iar informațiile furnizate se vor referi inclusiv la modificările survenite după data deschiderii contului cu privire la cel puțin un element de structură din formatul de raportare pus la dispoziție de către ANAF.

“La prima transmitere instituțiile de credit vor comunica și următoarele: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică, ce dețin conturi deschise la data de 31.03.2016, conturi închise în perioada 01.01.2010—31.03.2016, indiferent de data deschiderii, precum și datele de identificare ale persoanelor care au deținut/dețin dreptul de semnătură pentru acestea”, se menționează în document.

Totodată, instituțiile de credit vor fi obligate, conform Codului de Procedură Fiscală, ca la solicitarea organului fiscal central, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele și/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum și informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin respectivele conturi.

Și în acest caz, prin conturi deschise se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă și dacă acestea sunt deschise sau au fost deschise și figurează închise la momentul efectuării solicitării.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Dacian Cioloș, ieșire dură: ‘Vladimir Putin va folosi toate mijloacele pentru a destabiliza UE. Nu l-am auzit pe Iohannis și Ciucă să spună cum se pregătește România pentru acest conflict’

Publicat

in

De

Președintele USR, Dacian Cioloş, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, pentru că nu au informat despre modul în care se pregăteşte țara noastră în contextul unui risc de conflict armat în proximitate.

Precizările au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă susţinute, marţi, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR.

Îngrijorările cresc acum, cu atât mai mult cu cât avem un risc de conflict armat nu departe de frontiera României. Vedeţi că obţinem informaţii de la şefi de state din altă parte, de la oficiali din alte ţări decât din România. Nu am auzit niciun oficial din România. Nu l-am auzit pe preşedintele Iohannis, pe premierul Ciucă să vină şi să spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. Am înţeles că e convocată o şedinţă CSAT, dar abia pe miercuri. Cred că demult deja trebuia să iasă preşedintele României, care este comandantul forţelor armate, şi să ne spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. Evident, informaţiile care pot fi făcute publice, pentru că societatea românească, oamenii au nevoie să fie informaţi, ca să ştie cum stăm şi în ce fel ne pregătim„, a declarat Cioloş.

El a apreciat că preşedintele Iohannis ar putea să facă aceste precizări în cadrul unei declaraţii publice sau la începutul sesiunii parlamentare.

Aşteptăm din partea preşedintelui aceste informări, aceste explicaţii. Va începe şi sesiunea parlamentară. E o oportunitate să meargă în Parlament şi să informeze Parlamentul legat de cum intenţionează să se pregătească. Sau să iasă cu o declaraţie publică, cel puţin, şi să spună oamenilor la ce să ne aşteptăm”, a adăugat liderul USR.

Potrivit acestuia, preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să „sădească neîncredere” în rândul statelor membre UE şi să le „destabilizeze”. Cioloş a mai criticat AUR pentru faptul că şi-a ales un preşedinte de onoare care are „poziţii declarate pro-ruse„.

Vedem agresivitatea Rusiei – sau agresivitatea lui Putin, mai ales. Intenţia lui de multă vreme e de a folosi toate mijloacele pentru a destabiliza UE şi pentru a sădi neîncrederea între partenerii din UE. Face asta şi pe faţă, şi mai ascuns. Nu mai departe – daţi-mi voie să fac o digresiune – vedem AUR, partidul care are acum un preşedinte de onoare declarat pro-rus, cu un discurs pro-rus. Deci, asta e ceea ce ne aduce Rusia şi ceea ce aduce tensiunea în România„, a spus el.

Pe de altă parte, Cioloş a reamintit angajamentele statelor membre ale NATO în cazul unui conflict armat.

Aţi văzut că au fost diferite iniţiative pentru a încerca să clarifice situaţia prin negocieri şi să se evite un conflict armat, se încearcă în continuare acest lucru. Pe de altă parte, e o poziţie foarte fermă din partea structurilor NATO – am văzut declaraţiile responsabililor NATO şi ale ţărilor partenere, că teritoriul aflat sub protecţia NATO va fi protejat inclusiv prin participarea partenerilor. Aţi văzut anunţurile pe care le-au făcut şi Franţa, şi SUA, şi Olanda şi alte ţări membre NATO vizavi de riscul potenţial de a avea un conflict armat„, a subliniat el, informează agerpres.ro.

Vezi și:

În plin conflict cu Rusia, Ucraina umilește în ultimul hal România! Ministrul de Externe ucrainean i-a prezentat lui Antony Blinken o hartă cu teritorii care astăzi aparțin României

Jurnalistul Radu Tudor avertizează asupra conflictului dintre Rusia și Ucraina: ‘Răbdarea noastră va fi pusa la grea încercare. Deja în România prin anumite forțe se promovează ura, tensiunea permanenta, conflictele și ciocnirile de stradă’

Cristian Pîrvulescu, despre mizele crizei din Ucraina: ‘Este vorba despre o reconstrucție a Imperiului Rus. Vladimir Putin se crede trimisul lui Dumnezeu pentru a salva Rusia’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan și a lui Dominic Fritz, primarii susținuți de USR: ‘Cum e Capitala, așa-i și Timișoara! Locuitorii suferă crunt de frig în case, școli și spitale’

Publicat

in

De

Partidul Social Democrat (PSD) a lansat critici dure la adresa lui Nicușor Dan și a lui Dominic Fritz. Social-democrații afirmă că dezastrul din București și Timișoara în asigurarea încălzirii pe timp de iarnă pentru cetățeni este ilustrativ pentru incapacitatea managerială a primarilor susținuți de USR în administrația publică locală.

Eşecul primarilor USR-işti în gestionarea sistemului de termoficare: cum e Capitala, aşa-i şi Timişoara!

Dezastrul din Bucureşti şi Timişoara în asigurarea încălzirii pe timp de iarnă pentru cetăţeni este ilustrativ pentru incapacitatea managerială a primarilor susţinuţi de USR în administraţia publică locală. Asemănarea dintre cele două municipii în privinţa problemelor grave din sistemul de termoficare nu este deloc întâmplătoare.

Şi în Bucureşti, şi în Timişoara, locuitorii suferă crunt de frig în case, şcoli şi spitale, pentru că cei doi edili au întârziat nepermis de mult pregătirile de iarnă sau pentru că, din indolenţă sau aroganţă, au afectat grav finanţarea serviciului public de termoficare. În timp ce în Capitală Nicuşor Dan a întârziat să depună în termenul legal solicitarea pentru ajutorul de la Guvern pentru subvenţia la gigacalorie, la Timişoara Dominic Fritz a falimentat sistemul de termoficare pentru că nu a achitat certificatele verzi.

Atât primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cât şi primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, au obţinut votul cetăţenilor pe baza unui discurs populist al USR, centrat pe promisiunea schimbării clasei politice, care însă nu poate suplini nerozia şi impotenţa administrativă de care au dat dovadă după ce s-au instalat în funcţiile de primar.

Nici măcar promisiunea schimbării clasei politice nu a fost onorată. În timp ce primarul din Bucureşti a intrat în atenţia DNA din cauza unor probleme de corupţie, primarul din Timişoara nu a fost capabil nici până în momentul de faţă să îşi clarifice problema studiilor pe care pretindea că le-a absolvit. Deci, eşec pe toată linia!”,  arată PSD într-un comunicat de presă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend