Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ANAF a prins în fapt un gigant austriac care își diminua profitul obținut în România! Au ajuns bani și la firma-mamă din Austria

Publicat

in

Agenția Națională de Administrare Fiscală a prins în fapt un gigant austriac care activează pe piața locală. Mai precis, grupul austriac Egger și-a diminuat profitul obținut în țara noastă.

Fiscul ieșean a descoperit, în urma unui control derulat la firmele din România ale grupului austriac Egger, că acestea au trecut la cheltuieli deductibile contracte de zeci de milioane de lei semnate cu firme-mamă și firme-soră pentru utilizarea mărcilor Egger și achiziția de mărfuri intragrup, scrie ReporerIS.ro.

Vezi și Avem confirmarea! CNAIR își închide conturile la BCR și trece la CEC Bank! A fost demarată procedura de transfer

Mai mult, inspectorii ANAF  nu au identificat cum a prestat efectiv societatea-mamă din Austria, pentru serviciile pe care le-a încasat, și au pus la plată Egger România, stabilind impozit și TVA suplimentar de 7,7 milioane de lei.

Egger a contestat rezultatele controlului la Curtea de Apel Suceava, dar a pierdut procesul, iar recursul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Presa ieșeană scrie azi că „cea mai mare parte din cei 7,7 milioane de lei a provenit din neadmiterea deductibilității unei cheltuieli în valoare de 10.259.579 RON şi a TVA aferentă în cuantum de 2.089.401 RON, înregistrate de societate cu privire la serviciile de licențiere şi de marketing prestate pentru firmele din România de Fritz Egger GmbH & Co Austria în baza unui contract din 2013. Era vorba, în fapt, de un contract între firme din același grup, prin care „austriecii” dădeau „românilor”, contra unei taxe, drepturi de proprietate intelectuală constând în mărci, brevete de design şi patente, modele şi aplicații. Cu alte cuvinte, „austriecii” susțineau că dețin un nivel de know-how dobândit prin activitate de cercetare şi dezvoltare, privind materialele din lemn, suprafețele decorative, produse de construcţii, pardoseli, mediul şi emisiile, materiile prime şi eficiența resurselor, tehnologia şi produsele, precum şi fabricarea inteligentă. Pentru a permite sucursalei din România să utilizeze acest know-how, au cerut bani prin „contract și taxă de licență” – 3% din cifra de afaceri generata din produsele vândute către terţi. Sucursala a plătit și, apoi, a înregistrat aceste cheltuieli drept deductibile, adică neimpozabile”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO Novak Djokovic și mesajul politic transmis după victoria de la Roland Garros

Publicat

in

Red. Sport • HotNews.ro

Calificat în turul doi la Roland Garros, Novak Djokovic a scris un mesaj politic despre independenţa Kosovo pe camera de filmat de pe arena Philippe-Chatrier, luni, după victoria obținută în faţa lui Aleksandar Kovacevic.

Novak Djokovic si mesajul politic de la Roland GarrosFoto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic: „Kosovo este inima Serbiei”

„Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!”, este mesajul scris de Djokovic pe tradiţionala cameră dedicată semnăturilor jucătorilor.

Cuvintele cu încărcătură politică ale jucătorului sârb vin în contextul în care ţara sa contestă de 15 ani independenţa autoproclamată a Kosovo. Scrisă în chirilică, această frază vine într-un moment în care tensiunile dintre Serbia şi Kosovo s-au intensificat în ultimele săptămâni.

„Kosovo este leagănul nostru, fortăreaţa noastră, centrul celor mai importante lucruri pentru ţara noastră… Sunt multe motive pentru care am scris asta pe cameră” – Novak Djokovic pentru presa din Serbia, citat de RFI.

Conform AFP, un număr de aproximativ 30 de membri ai KFOR au fost răniţi luni în confruntări cu manifestanţii sârbi care cer plecarea primarilor albanezi, Belgradul raportând zeci de răniţi printre protestatari.

În ultimele zile, situaţia a fost foarte tensionată în nordul Kosovo, unde mulţi membri ai comunităţii majoritar sârbe din patru oraşe nu recunosc autoritatea Priştinei şi sunt loiali Belgradului. Sârbii au boicotat alegerile municipale din aprilie în aceste localităţi, soldate cu alegerea unor primari albanezi, care au avut o participare de mai puţin de 3,5%.

Aceşti primari au fost învestiţi săptămâna trecută de guvernul premierului Albin Kurti, iar apelurile la calm lansate de Uniunea Europeană şi Statele Unite au fost ignorate.

Presa sârbă nu a întârziat să comenteze această ieşire a lui Nole, care îşi arată încă o dată poziţia politică. În 2008, după prima sa victorie de Grand Slam la Australian Open, Djokovic a înregistrat un videoclip în sprijinul unui miting la Belgrad, proclamând deja „Kosovo este Serbia”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mihai Bendeac, emoționat după victoria celor de la Dinamo: ‘Sunt extraordinar de fericit! Trebuie să reînvăț să iubesc Dinamo’

Publicat

in

Dinamo a obţinut o victorie fără drept de apel cu FC Argeş, scor 6-1, luni, în barajul pentru menţinere și promovare în Superliga. Actorul Mihai Bendeac a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care își exprimă bucuria pentru această victorie.

„Când avea 2 ani, Andrei Bendeac dormea doar dacă, pe pat, era așternut cu Dinamo. Toată copilăria, torturile de ziua lui erau cu sigla clubului. Cănuța din care bea, la fel. Rar mi-a fost dat să văd un asemenea nivel de iubire. Deși nu mai mișcă în mine mare lucru dinamovismul, sunt extraordinar de fericit pentru fratele meu. Mă bucură fericirea lui în seara. Pentru că îl iubesc. Și, iubindu-l, asta-i viața, trebuie să reînvăț să iubesc Dinamo”, a spus Mihai Bendeac, pe pagina sa de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend