Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ana Birchall devine reprezentant special la Nuclearelectrica! Se va ocupa de promovarea proiectelor strategice în domeniul Energiei, în parteneriatul nord-american

Publicat

in

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a devenit Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale al Nuclearelectrica.

Anunțul a fost făcut chiar de Nuclearelectrica, într-un raport către Bursa de Valori București și Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Potrivit comunicatului, Ana Birchall va avea rolul de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfășurare în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei și securitățiii energetice, precum și în cadrul altor parteneriate strategice.

Anunțul făcut de Nuclearelectrica:

Nuclearelectrica anunta ca doamna Ana Birchall se alatura echipei Nuclearelectrica in calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale).

Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are in desfasurare in special in cadrul parteneriatului nord-american in domeniul energiei si securitatii energetice, precum si in cadrul altor parteneriate strategice.

Cu o experienta de peste 20 de ani in drept, politica externa si relatii internationale, Ana Birchall este licentiata in drept a Universitatii Bucuresti, masterat si doctorat in drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Inainte de a reveni acasa, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, in calitate de avocat in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume. Din 2003, dna Birchall a revenit acasa cu familia si s-a alaturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovand interesele Romaniei de integrare in NATO si aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis sa se implice in viata politica detinand functia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale Romaniei, Ministrul Justitiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Inalt Reprezentant al Guvernului pentru relatia cu SUA si Afaceri Europene, deputat in Parlamentul Romaniei, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, presedinta Comisiei Speciale pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Presedinta delegatie Parlamentului Romaniei la OSCE.

Sunt onorata sa ma alatur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat in domeniul energiei in calitate de vicepremier in special in cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si oportunitatea implementarii reactoarelor modulare mici in Romania in parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienta ai Nuclearelectrica in industria nucleara, sunt proiecte majore atat pentru asigurarea independentei energetice a Romaniei, cat si pentru punerea in valoare a potentialului strategic pe care Romania il are in acest domeniu. Romania are toate premisele pentru a deveni un hub si lider regional pentru dezvoltarea si implementararea reactoarelor modulare mici, dar si exportator de energie curata, cu zero emisii de CO2, contribuind estential la securitatea energetica a regiunii noastre.”, Ana Birchall.

Ii urmam bun venit dnei Birchall in echipa Nuclearelectrica. In calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale dna Birchall va sprijini, prin experienta acumulata international, cooperarea cu partenerii internationali strategici in dezvoltatarea si implementarea proiectelor de investitii ale Nuclearelectrica”, Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Klaus Iohannis și liderii altor 7 țări europene, declarație comună de susținere pentru aderarea Ucrainei la NATO

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis și alții şapte președinți ai unor state membre NATO din Europa Centrală și de Est au semnat o declarație comună, prin care își reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Este vorba despre președinții Cehiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegru, Poloniei și Slovaciei, informează Administrația Prezidențială. „Susținem cu fermitate decizia summitului NATO de la București, din 2008, privind viitoarea aderare a Ucrainei”, a transmis preşedintele Iohannis.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tânăr de 23 de ani, în stare gravă după ce a căzut într-o fântână

Publicat

in

De

Un tânăr de 23 de ani din localitatea Bărbătești, județul Iași, a căzut duminică dimineața într-o fântână adâncă de 18 metri.

Potrivit ISU Iași, pompierii au fost sesizați duminică dimineața prin apel la 112 despre faptul că un tânăr de 23 de ani din localitatea Bărbătești, comuna Cucuteni, este căzut într-o fântână din tuburi cu o adâncime de aproximativ 18 metri.

La locul intervenției au fost direcționate forțe din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos: un echipaj de intervenție și salvare din medii ostile vieții, un echipaj de prim ajutor calificat, personalul serviciului voluntar, iar de la SAJ un echipaj cu medic.

Până la ajungerea forțelor de intervenție, s-a încercat scoaterea victimei din interiorul fântânii, aceasta fiind asigurată cu o cordiță.

Persoana a fost scoasă din fântână de echipajul de salvare în stare de inconștientă, iar echipajele medicale au început manevrele cardio-respiratorii.

Victima a început să prezinte semne vitale de viață și a fost transportată la spital.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend