Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Ana Birchall devine reprezentant special la Nuclearelectrica! Se va ocupa de promovarea proiectelor strategice în domeniul Energiei, în parteneriatul nord-american

Publicat

in

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a devenit Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale al Nuclearelectrica.

Anunțul a fost făcut chiar de Nuclearelectrica, într-un raport către Bursa de Valori București și Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Potrivit comunicatului, Ana Birchall va avea rolul de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfășurare în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei și securitățiii energetice, precum și în cadrul altor parteneriate strategice.

Anunțul făcut de Nuclearelectrica:

Nuclearelectrica anunta ca doamna Ana Birchall se alatura echipei Nuclearelectrica in calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale).

Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are in desfasurare in special in cadrul parteneriatului nord-american in domeniul energiei si securitatii energetice, precum si in cadrul altor parteneriate strategice.

Cu o experienta de peste 20 de ani in drept, politica externa si relatii internationale, Ana Birchall este licentiata in drept a Universitatii Bucuresti, masterat si doctorat in drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Inainte de a reveni acasa, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, in calitate de avocat in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume. Din 2003, dna Birchall a revenit acasa cu familia si s-a alaturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovand interesele Romaniei de integrare in NATO si aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis sa se implice in viata politica detinand functia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale Romaniei, Ministrul Justitiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Inalt Reprezentant al Guvernului pentru relatia cu SUA si Afaceri Europene, deputat in Parlamentul Romaniei, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, presedinta Comisiei Speciale pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Presedinta delegatie Parlamentului Romaniei la OSCE.

Sunt onorata sa ma alatur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat in domeniul energiei in calitate de vicepremier in special in cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si oportunitatea implementarii reactoarelor modulare mici in Romania in parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienta ai Nuclearelectrica in industria nucleara, sunt proiecte majore atat pentru asigurarea independentei energetice a Romaniei, cat si pentru punerea in valoare a potentialului strategic pe care Romania il are in acest domeniu. Romania are toate premisele pentru a deveni un hub si lider regional pentru dezvoltarea si implementararea reactoarelor modulare mici, dar si exportator de energie curata, cu zero emisii de CO2, contribuind estential la securitatea energetica a regiunii noastre.”, Ana Birchall.

Ii urmam bun venit dnei Birchall in echipa Nuclearelectrica. In calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale dna Birchall va sprijini, prin experienta acumulata international, cooperarea cu partenerii internationali strategici in dezvoltatarea si implementarea proiectelor de investitii ale Nuclearelectrica”, Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Focar de COVID-19 în cabinetul lui Olaf Scholz, după o vizită în țările africane

Publicat

in

De

Un focar epidemic de COVID-19 a fost identificat în rândul colaboratorilor cancelarului german Olaf Scholz reveniţi dintr-o delegaţie oficială în Africa, transmite sâmbătă dpa.

‘În urma călătoriei cancelarului în Africa, membri ai delegaţie oficiale au fost testaţi pozitiv cu test PCR la COVID-19, deşi testele rapide realizate în timpul deplasării şi după revenirea sa au fost toate negative’, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt guvernamental.

Câţiva dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Scholz au avut teste pozitive la COVID-19 după ce cancelarul şi delegaţia sa au revenit în Germania după turneul de trei zile în Senegal, Niger şi Africa de Sud.

Scholz a călătorit frecvent de atunci, participând joi la Forumul economic mondial de la Davos, iar vineri la un festival catolic la Stuttgart.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului a precizat că toate testele PCR ale acestuia au ieşit negative.

Şeful guvernului german va continua să participe la întâlnirile prevăzute în agendă, respectând în acelaşi timp măsurile de control antiepidemic.

Germania nu le mai impune persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 să intre în carantină, însă Institutul Robert Koch le recomandă reducerea contactelor timp de cinci zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prima declarație a lui Carlo Ancelotti, după câștigarea UEFA Champions League: ‘Sunt un om al recordurilor’

Publicat

in

De

Tehnicianul madrilenilor, Carlo Ancelotti, a devenit, sâmbătă seară, primul antrenor de patru ori câştigător al Ligii Campionilor, principala competiţie intercluburi continentală. Ancelotti a triumfat în 2003 şi în 2007 cu AC Milan şi în 2014 şi 2022 cu Real Madrid.

“Nu îmi vine să cred. Am avut un sezon fantastic. A fost un meci dificil. Până la urmă cred că am meritat să câştigăm competiţia. Suntem foarte fericiţi. Ce pot să spun? Nu pot să spun mai multe. Sunt un om al recordurilor. Am avut norocul să vin aici anul trecut şi să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate şi caracter”, a declarat tehnicianul la BT Sport, potrivit bbc.com.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finală echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend