Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Americanii au omologat un dispozitiv portabil care poate depista coronavirusul în cinci minute

Publicat

in

O companie americană a spus vineri că a creat un dispozitiv portabil care este capabil să notifice în cinci minute dacă o persoană are coronavirus și în 13 minute dacă rezultatele sunt negative, relatează AFP.

Abbot Laboratories a spus într-un comunicat că US Food and Drug Administration (FDA, administraţia americană pentru alimente şi medicamente) a autorizat începerea producerii acestor teste, care vor putea fi oferite cadrelor medicale începând de săptămâna viitoare.

Testele vor fi făcute cu ajutorul unui dispozitiv portabil, de mărimea unui prăjitor de pâine echipat cu tehnologie moleculară.

Potrivit managerului companiei, Robert Ford, datorită dimensiunilor reduce, dispozitivul va putea fi folosit și în afara spitalelor.

Cu toate acestea, dispozitivul nu are undă verde de la FDA. A fost aprobat o utilizare de urgență de către laboratoare autorizate și de către cadre medical, a spus Abbot Laboratories.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO History va difuza, în premieră, începând cu 3 iunie, serialul-concurs ‘Câini Poliţişti de Top’

Publicat

in

De

History va difuza, în premieră, începând cu 3 iunie, serialul-concurs „Câini Poliţişti de Top”, care prezintă cele mai inteligente şi curajoase patrupede, alături de stăpânii lor, într-o competiţie spectaculoasă pentru titlul de campion absolut în lupta cu răufăcătorii, anunță news.ro.

Show-ul va fi difuzat în fiecare miercuri, de la ora 21.00.

Formatul show-ului oferă posibilitatea de a concura atât câinilor poliţişti, cât şi a celor civili. În fiecare episod, timp de o oră, patru echipe de poliţie K9, inclusiv favoriţii seriei de succes „Poliţia în Direct” şi o echipă civilă se confruntă în trei runde dificile, în care le vor fi testate viteza, agilitatea, abilitatea de a adulmeca şi coordonarea cu stăpânii lor.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Pe parcursul competiţiei, câinii vor avea de trecut peste obstacole, vor sări prin foc şi vor avea de parcurs un traseu înot. Cei mai rapizi patru câini avansează în etapa următoare, unde vor fi supuşi unui nou test care presupune găsirea a cinci obiecte ascunse cu ajutorul simţului olfactiv şi avertizarea stăpânilor cu privire la descoperire.

Cei doi câini care reuşesc să găsească cele mai multe obiecte în timpul cel mai scurt ajung în faza finală, unde se vor confrunta cu un „suspect”, pe care vor fi nevoiţi să îl reţină şi apoi să îl elibereze la comandă. Toate probele la care vor fi supuşi concurenţii sunt concepute de experţi canini, pentru a imita provocările cu care se pot confrunta câinii în viaţa reală.

Echipa câştigătoare a fiecărei săptămâni va primi 10.000 de dolari, la care se vor adaugă 5.000 de dolari, care vor fi donaţi către o organizaţie caritabilă de protecţie a animalelor.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

În ultima săptămână a competiţiei, câştigătorii ediţiilor precedente se vor întoarce pentru bătălia finală care îi va oferi câştigătorului titlul suprem de „Câine Poliţist de Top” şi un premiu pentru întreaga echipă, în valoare de 25.000 de dolari.

Seria este găzduită de cunoscutul comentator sportiv Curt Menefee, alături de expertul în instructaj canin Nick White şi jurnalista sportivă Jamie Little.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OFICIAL – Sute de amenzi date în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă

Publicat

in

De

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 29 mai a.c.,  69 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend