Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Amenzile sunt apă de ploaie: Șeful Gărzii de Mediu propune ca arderea deșeurilor să devină infracțiune

Publicat

in

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că trebuie ca în România să existe o Gardă de Mediu ca în ţările occidentale, susţinând că în Italia, de exemplu, oamenilor le este mai teamă de această instituţie decât de Poliţie. El a precizat că este nevoie şi de modificări legislative, considerând că anumite fapte trebuie să devină infracţiune pentru că amenzile nu-și fac efectul.

“Trebuie să avem o Gardă de Mediu cum se întâmplă în ţările occidentale, în Italia, unde îţi e frică mai mult de Garda de Mediu decât de Poliţie în sine şi acolo trebuie să ajungem”, a explicat Berceanu.

“Cred că în următoarea sesiune parlamentară se întâmplă şi modificarea Gărzii de Mediu, restructurarea instituţiei şi modificări legislative care să ne permită o mişcare mai bună în teren şi legi mai drastice. Sunt poate lucruri care astăzi sunt sancţionate ca şi contravenţii, depozitările ilegale pe câmp, în restul Europei ele sunt infracţiuni şi e o diferenţă destul de mare din punctul de vedere al infracţionalităţii de mediu”, a adăugat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

El a mai afirmat că arderea deşeurilor trebuie să constituie infracţiune.

“Arderea unui camion de deşeuri sau arderea pe câmp trebuie să devină infracţiune din punctul nostru de vedere altfel mergem să amendăm la nesfârşit, ştim că foarte multe din aceste persoane poate nu au nici acte de identitate, dacă le dăm amendă niciodată nu va fi plătită şi rămânem cu nişte amenzi date fără ecou. Mai mult, amendăm primăriile, nu e nicio plăcere să amendezi primăriile pentru că plăteşte contribuabilul, pentru Primăria Sectorului 6 amendată eu plătesc şi cei care locuim acolo, la fel se întâmplă şi la Constanţa. Între timp foarte mulţi primari din România nu fac nimic pentru colectarea selectivă, nu fac nimic pentru a denunţa depozitările ilegale, ba din contră, îi găsim generând aceste gropi ilegale de deşeuri. Până nu punem presiune şi pe primari nu vom rezolva foarte multe din probleme. Amenda pentru un primar e undeva la 500 de lei”, a mai declarat Octavian Berceanu.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Droguri de mare risc și droguri tip timbre, primite prin poștă. Doi cetățeni moldoveni au fost arestați

Publicat

in

De

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la 3 persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc.

Astfel, au fost descoperite droguri tip timbre şi alte tipuri de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive de mărunţire a drogurilor.

Din cercetări a reieşit faptul că 2 dintre cele 3 persoane bănuite ar fi comandat drogurile printr-o reţea de internet şi le-ar fi primit prin poştă, iar, ulterior, le-ar fi consumat sau le-ar fi pus în vânzare către diverse persoane.

În urma percheziţiilor, 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză.

S-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 2 persoane, un tânăr, de 23 şi un altul, de 26 de ani, cetăţeni moldoveni, cu rezidenţă în Craiova.

Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor 2 tineri.

În cauză, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rareş Bogdan, mesaj DE FORȚĂ pentru echipa Ciucu înainte de alegerile din PNL Bucureşti: ‘Nu vă temeţi! Nu pot ei bloca sau anula, cât puteţi voi vota!’

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan urează succes echipei Ciprian Ciucu la alegerile pentru conducerea PNL Bucureşti. ”Nu vă temeţi! Nu pot ei bloca sau anula, cât puteţi voi vota!”, este mesajul său, el referindu-se la acuzaţiile de fraudă care au precedat scrutinul, anunță news.ro.

”Succes dragi colegi. Ciprian pentru Bucuresti. Ciprian Ciucu preşedinte PNL Bucuresti. Steli SG cheie pentru Capitala. Succes Stelian Bujduveanu pentru secretar general al celei mai mari organizaţii PNL din ţara. Succes Victor. Victor Picu pentru PrimVicepresedinte. Succes Diana. Diana Baciuna pentru PrimVicepresedinte. Succes Florin Ulmeanu pentru Vicepreşedinte. Succes şi sper ca disperarea unora sa nu afecteze organizarea alegerilor. Numai bine tuturor. Cu Bunul Dumnezeu înainte. Vom câştiga. Nu va temeţi. Nu pot ei bloca sau anula, cât puteţi voi vota!”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Liberalii din Bucureşti îşi aleg conducerea, sâmbătă, iar pentru funcţia de preşedinte candidează atualul lider al PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, dar şi primarul Sectorului 6, liderul liberalilor din sector Ciprian Ciucu. Violeta Alexandru are susţinerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în timp ce Ciprian Ciucu este susţinut de premierul Florin Cîţu. Echipele celor doi candidaţi au încercat să stabilească de comun acord datele scrutinului, însă echipa lui Ciucu a plecat de la discuţii, acuzând de minciună oamenii Violetei Alexanru. Ulterior, Ciucu a făcut acuzaţii de fraudă, vorbind despre condiţii de organizare a alegerilor care nu au existat nicaieri în ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend