Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Amenzi de peste 40.000 de lei pentru un eveniment privat într-un club din Timișoara: Cei 16 participanți și administratorul, sancționați

Publicat

in

Poliţiştii timişoreni au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele administratorului unui club din Timişoara, care a organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică o petrecere privată, acesta primind şi o amendă contravenţională de 10.000 de lei, potrivit agerpres.ro.

Cei 16 participanţi la petrecere au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 31.500 de lei, conform Legii 55/2020.

Sâmbătă, în jurul orei 23.00, poliţiştii Municipiului Timişoara timişoreni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o societate comercială de pe raza localităţii ar avea loc un eveniment privat, încălcându-se astfel prevederile Legii 55/2020, a anunţat duminică Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba despre o petrecere la care participau 16 persoane.

Pe numele administratorului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive), atât în spaţii deschise, cât şi în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Alegeri cu scandal și îmbrânceli la PNL Timișoara. Sunt implicate cele două tabere care îi susțin pe cei doi candidați

Publicat

in

De

Scandal cu îmbrânceli și acuzații în fața clădirii în care se desfășoară sâmbătă alegerile pentru conducerea filialei PNL Timișoara, potrivit Mediafax.

Scandalul ar fi izbucnit după ce mai mulți liberali nu au fost lăsați să intre în sală. Asta după ce vineri seara candidatura lui Raul Ambruș la șefia filialei a fost respinsă.

Scandalul de la Timișoara este mai vechi. Acesta a început în 3 iulie, când au fost organizate alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri la PNL Timișoara. În scandal sunt implicate cele două tabere care îi susțin pe cei doi candidați la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Alegerile de la începutul lunii au fost câștigate de Raul Ambruș, susținător al lui Ludovic Orban, dar au fost declarate nestatutare și au fost anulate.

Noile alegeri au fost programate sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

DEZASTRU pentru Donald Trump: Departamentul de Justiţie a decis că declaraţiile fiscale ale fostului preşedinte trebuie să fie predate Congresului

Publicat

in

De

Declaraţiile fiscale ale fostului preşedinte Donald Trump trebuie să fie predate Congresului de către serviciul fiscal (IRS), a anunţat, vineri, Departamentul pentru Justiţie, transmite CNBC.

Biroul pentru Consiliere Juridică al Departamentului pentru Justiţie a afirmat într-o opinie scrisă că Comisia pentru legislaţie financiară (Ways and Means Committee) din Congres a făcut o solicitare, în scop legislativ, pentru a vedea declaraţiile fiscale ale lui Trump. Obiectivul este de a analiza modul în care IRS auditează declaraţiile fiscale ale preşedinţilor, scrie news.ro.

Citește și: ALERTĂ Donald Trump e acuzat că a exercitat presiuni asupra unor oficiali pentru a constata fraude electorale, conform unor documente parlamentare

Conform legislaţiei federale, comisiile din Congres care se ocupă de impozite au un ”drept larg” de a obţine informaţii despre contribuabili de la Departamentul Trezoreriei, de care aparţine IRS, a menţionat anunţul.

Statutul în cauză nu este ambiguu: ”La cererea scrisă a preşedintelui uneia dintre cele trei comisii fiscale ale Congresului, secretarul ”va furniza informaţiile fiscale solicitate de comisie”, se spune în opinie.

Potrivit acesteia, informaţiile fiscale ale oficialilor din Executiv, care includ şi preşedinţii, ar trebui să fie refuzate unei comisii fiscale din Congresului ”numai în circumstanţe excepţionale”, atunci când această solicitare ”nu are un scop legislativ legitim”.

Decizia vine la mai mult de un an după ce Curtea Supremă a SUA a declarat că declaraţiile fiscale ale lui Trump şi alte dosare financiare trebuiau predate de către contabilii săi de multă vreme către procurorul districtului Manhattan Cyrus Vance Jr., în urma unei citaţii emise ca parte a unei anchete penale. Organizaţia Trump şi directorul său financiar Allen Weisselberg au fost acuzaţi de Vance, pe 1 iulie, de infracţiuni legate de folosirea unui presupus sistem, începând din 2005, pentru a evita plata impozitelor pentru beneficii acordate directorului financiar şi altor directori de top.

Trump a întrerupt un precedent vechi de mai multe decenii, atât în calitate de candidat la preşedinţie, cât şi ca ocupant al Casei Albe, refuzând să-şi publice în mod voluntar declaraţiile privind impozitele pe venit. El a susţinut că declaraţiile sale au fost auditate de IRS, dar nu există nicio interdicţie ca contribuabilii să elibereze declaraţiile lor către public chiar şi atunci când aceste declaraţii sunt auditate.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, democrată din California, a declarat în legătură cu anunţul Departamentului de Justiţie: ”Astăzi, administraţia Biden a obţinut o victorie pentru statul de drept, întrucât răspunde interesului public respectând cererea preşedintelui [Richard] Neal pentru declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump. În calitate de preşedintă, în numele Camerei Reprezentanţilor, îl apreciez pe preşedintele Neal pentru căutarea sa demnă a adevărului şi Departamentul de Justiţie al Administraţiei Biden pentru respectarea legii”, a spus Pelosi.

Aceasta a adăugat că ”accesul la declaraţiile fiscale ale fostului preşedinte Trump este o chestiune de securitate naţională. Poporul american merită să cunoască conflictele sale de interese tulburătoare şi subminarea securităţii şi democraţiei noastre, ca preşedinte”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend