Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Amenzi de 57 de milioane de lei aplicate de comisarii de mediu în primul trimestru al anului

Publicat

in

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în primul semestru al acestui an, amenzi în valoare de 56,65 milioane de lei, în creştere cu 64,44% faţă de intervalul similar din 2020, când penalităţile s-au ridicat la 34,45 milioane de lei, relevă raportul publicat de către instituţie.

Conform datelor centralizate, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021, numărul inspecţiilor realizate la nivel naţional, în domeniul controlului poluării şi al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate, a fost de 18.830, cu 23,63% mai mare comparativ cu primele şase luni ale anului anterior, când au fost înregistrate 15.231 de controale.

De asemenea, în intervalul analizat, au fost aplicate 2.642 de amenzi, faţă de 1.664, cu un an în urmă, informează Agerpres.

Raportul GNM arată că, până la finele lunii iunie, au fost emise 906 avertismente (faţă de 711, în primele şase luni din 2020), 188 de dispoziţii privind sistarea activităţii (faţă de 121, în aceeaşi perioadă a anului precedent) şi patru decizii de încetare a activităţii (comparativ cu niciuna, în 2020).

Potrivit sursei citate, de la începutul acestui an şi până la 30 iunie au fost transmise 21 de propuneri de suspendare de acorduri/autorizaţii de mediu, precum şi 63 de sesizări penale. În plus, au fost confiscate 96 de mijloace auto.

Din totalul controalelor efectuate în 2021, un număr de 15.525 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării, iar 2.805 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

În luna iunie a acestui an au fost efectuate, la nivel naţional, 3.648 de inspecţii, dintre care 3.024 în domeniul poluării. Pe parcursul acestor controale au fost aplicate 618 de amenzi, în valoare totală de 16,125 milioane de lei.

Totodată, în acelaşi interval, au fost transmise 218 avertismente, 48 de dispoziţii de sistare a activităţii, două decizii de încetare a activităţii, 16 sesizări penale, precum trei propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu. Numărul mijloacelor auto confiscate a fost de 15.

Garda Naţională de Mediu este o entitate publică ce funcţionează ca instituţie de specialitate a administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Instituţia are atribuţii în prevenirea, constatarea şi sancţionarea încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impresarul lui Robert Lewandowski face SCANDAL, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur: ‘Trofeul îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita’

Publicat

in

De

Iranianul Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, a afirmat că atacantul de la Bayern Munchen merita să câştige Balonul de Aur, în locul lui Lionel Messi.

“Toate felicitările pentru Lionel Messi: un jucător impresionant şi o legendă eternă. Dar Balonul de Aur din 2021 nu îi aparţine. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita”, a spus Zahavi, conform lefigaro.fr.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, luni seară, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el, scrie news.ro.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat trofeul de atacantul anului, iar Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar.

În clasamentul per total, polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar italianul Jorginho a fost pe 3.

Messi este câştigător cu Argentina în acest an al Copei America.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament.

Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

As many as 41,562 people get the COVID shot in past 24 hours, 9,531 as first-time recipients

Publicat

in

De

As many as 41,562 people have received the coronavirus jab with either the Pfizer, Moderna, AstraZeneca or Johnson&Johnson vaccine in the past 24 hours, the National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs on Tuesday.

As many as 9,531 people were given the first shot, 12,891 received the second shot, and 19,140 the third booster shot.

According to CNCAV, 14,927,256 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 7,749,385 persons of whom 7,433,026 received the complete vaccination scheme and 1,565,385 were given the third dose.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 15 persons experienced side effects, all whole-body reactions.

As many as 19,428 side effect occurrences to COVID vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign – 2,099 local and 17,329 systemic side effects.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend