Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ambasadorul Rusiei în Irlanda neagă că a minţit publicul irlandez în legătură cu invazia Ucrainei

Publicat

in

Ambasadorul Rusiei în Irlanda a negat că a minţit în legătură cu invazia Ucrainei de către ţara sa, relatează miercuri DPA.

Cu câteva zile înainte de începerea războiului, Iuri Filatov a numit sugestia că Rusia ar invada Ucraina drept „nebunească”.

Filatov a recunoscut miercuri seară că s-ar putea să nu fi fost conştient de cele mai recente informaţii, dar a spus că el nu a minţit, potrivit Agerpres.ro.

„S-ar putea să fi existat o şansă să nu cunosc toate circumstanţele”, a declarat el.

„După cum vă puteţi imagina, nu este neapărat ca toţi ambasadorii să fie consultaţi în situaţii foarte dificile şi schimbătoare”.

„Ceea ce spun eu este, în circumstanţe, singura modalitate de a apăra Donbasul şi propriile interese strategice – a pune capăt suferinţei, care a fost realitatea timp de opt ani – prin operaţiuni militare speciale”, a adăugat el.

Într-un amplu interviu acordat radio RTE, Filatov a negat că Rusia a invadat sau a provocat război Ucrainei.

„Nu este un război în sens militar. Războiul este un atac total”.

El a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o operaţiune „chirurgicală”.

El a negat de asemenea informaţiile despre atrocităţi comise de trupele ruse şi a spus că ţara sa nu a fost implicată în uciderea civililor la Bucha.

El a declarat că este conştient de furia poporului irlandez în legătură cu războiul, dar a adăugat că publicul este victima propagandei.

„Ştiu că mulţi, mulţi oameni sunt supăraţi şi le înţeleg sentimentele. Nimeni nu ar fi bucuros de imaginile şi ştirile pe care le primeşte zilnic. Îi înţeleg”.

„Ei sunt obiectele unui război de propagandă. Să o spunem direct”, a declarat el.

Filatov s-a exprimat după ce compania energetică rusă Gazprom a întrerupt exporturile de gaze către Polonia şi Bulgaria, o acţiune condamnată ca „şantaj” de unii lideri occidentali.

„Nu cred că ar trebui să fie o surpriză, pentru că i-am avertizat pe toţi despre asta după ce am fost puşi în situaţia de acum când aurul şi rezervele valutare au fost practic furate”, a notat el.

„Nu am avut de ales decât să ne informăm clienţii că singura opţiune de a continua furnizarea de gaz este plata pentru aceste livrări în ruble”, a adăugat el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

”Cea mai mare tot dragostea este”, afirmă norvegianul Jens Stoltenberg după atacul armat de la Oslo

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, îşi exprimă sâmbătă susţinerea faţă de comunitatea lebienelor, gay-ilor, Bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) într-un mesaj postat pe Facebook, în urma atacului armat din centrul Oslo, soldat cu doi morţi şi 21 e răniţi, potrivit News.ro.

Jens StoltenbergFoto: Jan Van De Vel / defense.gov

”Cea mai mare tot dragostea este”, scrie Stoltenberg în această postare.

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în apropierea unor baruri, în centrul Oslo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunnţat poliţia norvegiană, care a arestat un suspect şi anchetează un atac terorist.

Atacul a avut loc către ora locală 1.00 (2.00, ora României), în exteriorul unui pub – Per på hjørnet, – unde au fost ucise două persoane, iar apoi în faţa unui club gay vecin – London Pub -, în centrul capitalei norvegiene, plin la momentul atacului.

Atacul a avut loc către ora locală 1.00 (2.00, ora României), în exteriorul unui pub – Per på hjørnet, – unde au fost ucise două persoane, iar apoi în faţa unui club gay vecin – London Pub -, în centrul capitalei norvegiene, plin la momentul atacului.

Poliţia anchetează cu privire la fapte drept un atac ”terorist”, anunţă într-un comunicat forţele de ordne.

Poliţia a anunţat iniţial că anchetează dacă există ”o legătură” cu Marşul mândriei de a fi gay (Gay Pride).

Marşul prevăzut sâmbătă după-amiaza, a fost anulat.

Două arme au fost confiscate.

Civili au ajutat la prinderea suspectului şi la acordarea primului ajutor, potrivit poliţiei, care salută ”o contrbuţie eroică”.

Forţe de ordine nu au furnizat niciun detaliu despre bărbatul arestat sâmbătă – la cinci minute după prmele semnalări.

Presupusul autor al atacului armat din centrul Oslo este un norvegian de origine iraniană, anunţă sâmbătă poliţia norvegiană.

Suspectul – a cărui identitate nu a fost deszvăluită – le era cunoscut serviciilor de informaţii interne, însărcinate cu lupta împotriva terorismului, anunţă într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei dn Oslo, Christian Hatlo.

Acesta este cunoscut poliţiei cu privire la fapte mărunte, de exemplu purtarea unui cuţit, şi o condamnare cu privire la deţinere de droguri.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O promoție într-un bar a generat un scandal uriaș în Indonezia – Câte o sticlă de gin pentru toți cei cu numele de Mahomed sau Maria

Publicat

in

De

Poliţia indoneziană a arestat şase persoane pentru blasfemie după ce un lanţ de baruri a oferit băuturi alcoolice gratuite oricărui client cu numele de Mahomed, au anunţat vineri autorităţile, potrivit AFP citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele de socializare, care între timp a fost ştearsă, barul Holywings oferea în fiecare joi câte o sticlă de gin oricărei persoane pe nume Mahomed (profetul islamului) sau Maria (figură importantă a creştinismului), pe baza prezentării cărţilor de identitate.

Or, alcoolul este interzis de legea islamică şi, chiar dacă consumul acestuia nu este interzis în barurile din Indonezia, musulmanii conservatori au fost indignaţi de această promoţie.

Indignarea s-a amplificat pe reţelele de socializare şi mai multe organizaţii de tineret i-au denunţat la poliţie pe responsabilii barului, acuzându-i de blasfemie.

Vineri seară, poliţia a prezentat şase suspecţi, printre care directorul artistic şi şeful echipei de promovare de la Holywings, în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziune.

Cele şase persoane purtau bluzele portocalii destinate infractorilor în Indonezia şi aveau feţele acoperite.

Arestaţii sunt acuzaţi de blasfemie şi de răspândirea urii religioase, a declarat poliţia, şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Holywings a prezentat scuze publice şi a dat asigurări că responsabilii săi nu au fost la curent cu această promoţie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend