Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ambasadorul Albaniei, întâlnire cu judecătorul Lucian Netejoru: Inspecțiile Judiciare din cele două țări vor coopera

Publicat

in

România devine un exemplu de bune practici pentru țările non-UE din regiune. După recenta vizită a șefului Inspecției Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, la Tirana, ambasadorul Albaniei la București, Ilir Tepelena, anunță un viitor memorandul de cooperare între instituțiile similare din cele două țări.

„Este o plăcere să primesc de la domnul Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare din România, după întoarcerea de la Tirana, impresiile sale pozitive, dar și considerațiile și evaluarea sa în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu cei mai importanți reprezentați ai sistemului judiciar din Albania. În timpul acestei conversații am stabilit, de principiu, să lucrăm la un Memorandum de Cooperare între inspecțiile judiciare dintre cele două țări”, scrie ambasadorul pe Facebook.

Șeful Inspecției judiciare din România, Lucian Netejoru, a făcut parte din echipa Rețelei Europene a Inspectorilor Judiciari (RESIJ), care a participat la sfârșitul lunii noiembrie la pregătirea inspectorilor din Albania, după cum anunța într-un comunicat Consiliului Europei.

O delegație a Rețelei Europene a Inspectorilor Judiciari (RESIJ), formată din inspectori din mai multe țări europene, printre care Franța, Italia, România și Portugalia, a făcut o vizită în urmă cu două săptămâni în Albania.

Experții s-au întâlnit cu reprezentanții Înaltului Inspectorat al Justiției de la Tirana, dar și cu membri ai Adunării Naționale, ai Procuraturii, ai școlii de magistrați, dar și cu reprezentanți ai instanțelor din Tirana și Vlora.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Vine sfârșitul lumii?! Bill Gates, profeție cutremurătoare: ‘Omenirea s-ar putea confrunta cu un virus și mai periculos’

Publicat

in

De

Miliardarul Bill Gates, cofondator al gigantului tech Microsoft, avertizează că omenirea s-ar putea confrunta cu o pandemie mult mai periculoasă decât SARS-CoV-2.

Comentariile acestuia au venit în contextul în care Fundația Bill & Melinda Gates și organizația britanică de caritate biomedicală Wellcome Trust au promis marți câte 150 de milioane de dolari fiecare către Coaliția pentru Inovare în Pregătirea Epidemică (CEPI) în lupta împotriva Covid și pentru a se pregăti pentru viitoarele pandemii.

Bill Gates a îndemnat guvernele să contribuie cu miliarde de dolari pentru a preveni răspândirea viitoarelor pandemii, care ar putea fi mult mai grave decât pandemia de Covid. El a adăugat că revine filantropilor și guvernelor bogate să abordeze inechitățile în materie de vaccinuri și a îndemnat guvernele să contribuie mai mult la ajutarea țărilor sărace.

Când vorbim despre cheltuirea de miliarde pentru a salva… trilioane de daune economice și zeci de miliarde de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates, conform Financial Times.

Jeremy Farrar, directorul Wellcome, a declarat la conferința de presă că este nevoie de „un răspuns cu adevărat global” și a îndemnat guvernele să-și sporească contribuțiile.

Directorul executiv al CEPI, Richard Hatchett, a declarat că răspândirea variantei Omicron „în ultimele două luni exemplifică modalitățile în care trebuie să fim pregătiți, atât în ​​ceea ce privește viteza, cât și amploarea răspunsului nostru, pentru a răspunde amenințărilor viitoare”, informează stiripesurse.ro.

Vezi și:

Dr. Beatrice Mahler atrage atenția: ‘Dacă cifrele se mențin până în februarie, cifrele vor fi amețitoare’

Dr. Tudor Ciuhodaru: ‘Prin certificatul verde vedem doar că posesorul s-a vaccinat. Restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora și limitează drepturile altora, dar de fapt nu rezolvă problema pandemiei’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus în România, date parțiale: Puțin peste 14.000 de cazuri de COVID-19, după trei zile cu peste 19.000 de îmbolnăviri

Publicat

in

De

Puțin peste 14.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate duminică în România, după trei zile în care au fost peste 19.000 de îmbolnăviri, însă în weekend numărul testelor este mult mai mic. De asemenea, s-au înregistrat 22 de decese, arată datele parțiale anunțate de către autorități.

Conform datelor existente la data de 23 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore au fost raportate 14.088 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 22 decese. Nu au fost raportate decese anterioare.

Datele complete vor fi transmise de autorități la ora 13.00.

Cu o zi în urmă, au fost raportate 19.371 de cazuri de COVID-19. Vineri, au fost raportate 19.649 de cazuri noi de coronavirus – un record absolut de la începutul pandemiei – , după ce joi fuseseră peste 19.100 de îmbolnăviri. Recordul de cazuri COVID într-o singură zi în România fusese până atunci în 19 octombrie 2021, când au fost raportate 18.863 de îmbolnăviri.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend