Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ambasadoarea Franţei, mesaj de 8 martie: ‘Egalitatea înseamnă acces, fără bariere, fără discriminare, la tot ceea ce societatea propune bărbaţilor şi femeilor’

Publicat

in

Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, a transmis luni un mesaj în care subliniază că egalitatea înseamnă acces, fără bariere şi fără discriminare, la tot ceea ce societatea propune bărbaţilor şi femeilor.

Ambasada Franţei în România a lansat pe 8 martie, de Ziua Internaţională pentru Drepturile Femeilor, o campanie de comunicare ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la egalitatea de gen, în marja Forumului „Generaţia Egalităţii/ Génération Égalité”, o adunare mondială pentru egalitatea de gen organizată de Entitatea Naţiunilor Unite pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor, UN Women, co-prezidată de Franţa şi Mexic, potrivit news.ro.

Citește și: STUDIU – Ne bucuram degeaba: măsurile de carantină nu au avut un efect simțitor asupra mediului

Campania se va încheia pe 25 noiembrie 2021, când este marcată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

Prin aceasta va fi dat cuvântul unor personalităţi din diferite domenii de activitate, de la politică şi media, la societate civilă şi sport pentru a dezbate ce înseamnă în acest moment egalitatea de gen.

„Pentru mine egalitatea înseamnă acces, fără bariere, fără discriminare, la tot ceea ce societatea propune bărbaţilor şi femeilor”, a declarat Laurence Auer, primul mesaj din cadrul acestei campanii publicat pe pagina de Facebook a ambasadei.

Fiecare mesaj în favoarea acestei cauze va fi promovat pe site-ul şi reţelele de socializare ale Ambasadei Franţei în România.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut din egalitatea de gen marea cauză naţională a mandatului său. Ȋn acest context, diplomaţia franceză implementează o strategie internaţională privind promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Giorgiao Chiellini va rămâne la Juventus, anunţă Andrea Agnelli

Publicat

in

De

Fundaşul Giorgio Chiellini va rămâne la Juventus, unde joacă din 2004, când a venit de la Livorno, a anunţat preşedintele clubului, Andrea Agnelli.

Chiellini, în vârstă de 36 de ani, este în prezent în vacanţă, dar va semna o prelungire a contractului, susţine Agnelli.

“Am discutat cu el, joacă de 20 de ani aici. Ar fi ridicol să-şi întrerupă vacanţa pentru a semna contractul. Prelungirea nu va fi o problemă”, a spus Agnelli.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Inundaţii în Belgia: Bilanţul a crescut la 41 de morţi

Publicat

in

De

Inundaţiile istorice care au lovit recent Belgia au provocat moartea a 41 de persoane, conform unui nou bilanţ, a anunţat marţi şeful executivului din Valonia, regiune din sud care a suferit cele mai însemnate pagube, informează AFP, potrivit agerpres.

Două persoane sunt în continuare date dispărute.
Bilanţul anterior indica 37 de decese provocate de ploile torenţiale care au lovit ţara la jumătatea lunii iulie. Aceste intemperii au lăsat în urmă 180 de morţi în Germania.

Elio Di Rupo a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă cu mai mulţi responsabili politici, crearea unui comisariat special pentru lucrările de reconstrucţie. Acest organism va fi responsabil de coordonarea măsurilor de urgenţă şi de pregătirea unui plan de reconstrucţie.

Guvernul valon a promis anterior în acest scop un ajutor de 2 miliarde de euro. ”Această sumă va fi probabil insuficientă”, a avertizat Jean-Luc Crucke, ministrul valon al Finanţelor şi Bugetului.

Inundaţiile excepţionale produse după ieşirea din matcă a mai multor râuri au lăsat în urmă drumuri şi căi ferate distruse, case prăbuşite şi reţeaua electrică afectată, provocând pagube care nu au fost încă cuantificate.

Dintre cele 262 de comune din Valonia, 202 vor primi bani din fondul pentru dezastre. ”Acest lucru vă oferă amploarea tragediei pe care o trăim”, a spus Di Rupo.

Evaluarea daunelor de către companiile de asigurări este încă în curs şi ar urma să dureze ”câteva zile sau chiar săptămâni”, a precizat oficialul.

”Acesta va fi un efort îndelungat. Reconstruirea a tot ceea ce a fost distrus (…) va necesita timp”, a declarat premierul belgian Alexander De Croo, care a promis, în cadrul conferinţei de presă, ajutor din partea guvernului federal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend