Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ambasada României în Portugalia transmite o actualizare…

Publicat

in

– Președintele Republicii Portugheze, prof. Marcelo Rebelo de Sousa, va avea în zilele următoare discuții cu reprezentanții Guvernului, ai Parlamentului și cu specialiști epidemiologi pentru a evalua necesitatea extinderii stării de urgență până la data de 16 aprilie a.c., la baza deciziei stând și evoluția numărului de persoane infectate cu #COVID-19. Până la 30 martie a.c. (ora 12.00), în Portugalia au fost înregistrate 6408 cazuri de persoane infestate cu COVID-19 și 140 de decese.

– Ca și în alte state, principalii decidenți politici portughezi – președintele, prim-ministrul și ministrul de stat, al economiei și tranziției digitale – sunt implicați, în această perioadă, în discuții cu principalii reprezentanți ai industriei portugheze și ai asociațiilor profesionale din sectorul medical și ai altor sectoare vitale, pentru identificarea de soluții care să permită dezvoltarea unor capacități naționale de producție a echipamentelor medicale și de protecție pentru combaterea COVID-19.

Printre exemplele concrete, evidențiate de premierul Antonio Costa, se numără Centrul Tehnologic pentru Industria Textilă și Îmbrăcăminte (CITEVE), care va confecționa echipamente de protecție individuală, măști, mănuși și încălțăminte medicinală, în principal pentru personalul din sistemul medical.

De asemenea, Centrul de Excelență și Inovare din Industria Auto (CEIIA) și-a reorientat o parte din capacitatea de cercetare pentru dezvoltarea unui model de ventilator care să vină în ajutorul bolnavilor cu insuficiență respiratorie. Modelul de ventilator, care ar putea fi produs la scară mare, în conformitate cu normele de calitate și siguranță, a fost dezvoltat într-un interval de 15 zile, prin colaborarea dintre medici, Facultatea de Medicină a Universității din Minho, CEIIA și reprezentanții industriei de profil. Obiectivul vizat este producerea a 10.000 ventilatoare, primele 100 urmând a fi puse la dispoziție deja din luna aprilie.

Totodată, premierul și-a exprimat gratitudinea față de portughezii care, în această perioadă, fac un efort eroic în toate domeniile profesionale pentru combaterea #COVID 19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

INCIDENT GRAV Un camion a forţat trecerea printre manifestanţi la Minneapolis, şoferul arestat (VIDEO)

Publicat

in

De

Un camion cisternă a încercat duminică să treacă prin mijlocul unui cortegiu de mii de manifestanţi pe un pod din centrul oraşului Minneapolis, în statul american Minnesota, obligând forţele de ordine să intervină masiv, scrie AFP preluat de agerpres.

Vezi și: S-a rupt lanțul de iubire – Marcel Ciolacu, discuție ÎNCINSĂ cu Victor Ponta: Nu este normal așa ceva!

„A priori, niciun manifestant nu a fost rănit”, potrivit unui comunicat al poliţiei locale care vorbeşte de un incident „foarte deranjant”.

Şoferul camionului a fost rănit, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. El a fost condus la spital şi plasat în stare de arest.

Manifestaţia, legată de moartea, luni, a lui George Floyd, un afro-american, în mâinile poliţiei, a pornit la miezul zilei de al Capitoliul din Saint Paul, sediul parlamentului statului Minnesota. Alcătuită din circa 2.000 de persoane, aceasta se îndrepta într-o atmosferă paşnică spre centrul oraşului Minneapolis.

De-a lungul traseului, poliţişti şi soldaţi din Garda Naţională au blocat drumurile din vecinătate pentru a asigura siguranţa cortegiului. Deocamdată nu a s-a putut stabili cum a reuşit şoferul camionului să se apropie de manifestanţi.

În timp ce aceştia traversau un pod rutier, el a avansat cu camionul până în mijlocul mulţimii. Potrivit unui martor intervievat de postul local KSTP, manifestanţii care veniseră pe biciclete le-au aruncat în direcţia autovehiculului pentru a încerca să îl oprească.

„Părea contrariat, claxona şi continua să avanseze”, a adăugat tânărul, care şi-a dat numai prenumele, Kyle.

Foarte rapid, zeci de maşini de poliţie au sosit cu sirenele pornite şi i-au împins pe manifestanţi dincolo de pod.

Moartea lui George Floyd a provocat o explozie de furie în Statele Unite şi manifestaţii împotriva violenţei poliţiei în mai multe oraşe din ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Stare de asediu în Washington după noi manifestaţii lângă Casa Albă (VIDEO)

Publicat

in

De

În capitala Statelor Unite, Washington, a fost decretată duminică stare de asediu după noi manifestaţii în apropiere de Casa Albă, a anunţat primarul oraşului, Muriel Bowser, a doua zi după o noapte marcată de revolte în mai multe localităţi din ţară, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: S-a rupt lanțul de iubire – Marcel Ciolacu, discuție ÎNCINSĂ cu Victor Ponta: Nu este normal așa ceva!

Interdicţia de circulaţie va fi în vigoare de „duminică, orele 23.00, până luni la orele 06.00”, a precizat Muriel Bowser pe Twitter, adăugând că a ordonat desfăşurarea Gărzii Naţionale în oraş în sprijinul forţelor de poliţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend