Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dan Bica visează să ajungă parlamentar de Argeș

Publicat

in

Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, pare că aşteaptă rezultatul alegerilor parlamentare pentru a răspunde pentru eşecul în alegeri înregistrat de liberali, eşec pe care senatorul Popa îl vede şi nu prea căci susţine că la nivel judeţean liberalii au fost traşi în jos, în mersul lor triumfal către câştigarea alegerilor,  de către câteva organizaţii printre care cea din Piteşti care este  cu adevărat “oaia neagră” a liberalismului. Aşadar, senatorul Popa, în calitate de preşedinte al PNL Argeş, şi-a asumat aducerea în Parlamentul României, după alegerile parlamentare, a cel puţin patru liberali. În caz contrar, Ion Popa a anunţat că îşi va prezenta demisia. Acuzaţiile aduse de fostul preşedinte al PNL Piteşti, Narcis Sofianu, potrivit cărora alegerile au cam fost boicate chiar de către unii liberali care au ales  să susţină mai pe faţă, mai pe ascuns, candidaţii PSD, au fost reconfirmate de către senatorul Ion Popa care a adăugat că acest lucru nu a fost valabil doar la Piteşti ci şi în alte organizaţii numai că, nefiind adeptul excluderii oamenilor din partid, preferă o reorganizare. În ceea ce priveşte câştigarea celor 4 parlamentari sau prezentarea mandatului de preşedinte, liberalul Popa preferă să închidă ochii la activităţile cel puţin dubioase  ale unor primari liberali decât să ia măsuri ferme, căci întrebat care este poziţia lui, în calitate de preşedinte, fată de primarul ales de la Albeştii de Argeş care a încâlcat o hotarâre de Consiliu Local cu de la sine putere şi pentru binele fratelui său aşa cum susţin “gurile rele”, Ion Popa s-a eschivat şi a preferat să spună că unii dintre liberalii aleşi sunt mai puţin experimentaţi numai că nu era cazul celui de la Albeşti care a deţinut până anul acesta funcţia de viceprimar. Una peste alte, noul primar de la Albeştii de Argeş a încălcat o hotărâre de Consiliu Local, pe care a susţinut-o şi el la momentul respectiv, prin care porţile şcolii din comună au fost  închise astfel încât elevii să nu poate ajunge la magazinul cu de toate de lângă şcoală, hotărâre de altfel perfect normală şi legală. Imediat după câştigarea alegerilor, primarul liberal a deschis porţile împotriva oricărui regulament . Dar se pare că Ion Popa ştie că e mai rentabil să te dai bine pe lângă primarii tăi decât pe lângă cetăţeni pentru a câştiga alegerile. Rămâne de văzut dacă albeştenii, mulţi dintre ei foarte indignaţi de atitudinea noului primar, vor mai allege liberalismul la parlamentare.

În ceea ce priveşţe viitorii candidaţi, Ion Popa a spus că nu poate oferi niciun nume în acest moment şi că singurul care şi-a prezentat deschis dorinţa de a candida este colegul său, Dan Bica .

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Atac devastator: ‘Un sas și-un ungur pregătesc dezintegrarea României’

Publicat

in

De

Cozmin Gușă a lansat un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, după dezvăluirea făcută de Marius Pașcan, de la PMP.

Un SAS ȘI-UN UNGUR PREGĂTESC DEZINTEGRAREA ROMÂNIEI!” – mesaj primit de mine de la un prieten scriitor și postat aici pe 27 mai 2020, cu referire la KlauSILĂ și LuCOVID.

“Întâmplare” semnalată azi de către Marius Pașcanu ( concluziile vin de la sine…)”, spune Gușă.

Ce a semnalat Marius Pașcan

„Situație inadmisibilă la Târgu-Mureș:
Somnul NAȚIUNII naște monștri!

În urmă cu ceva vreme, pledam hotărât în Parlamentul României pentru o lege care să aducă pe rafturile marilor rețele comerciale, a supermarketurilor, în mod echilibrat și produse românești. A trecut legea iar mai apoi a început circul. Presiuni din toate direcțiile, că legea este discriminatorie, că favorizează împotriva normativelor europene produsele românești, că producătorii români nu sunt capabili să asigure consecvența și constanța aprovizionării, au început asalturi ale multinaționalelor, avertizări din partea Uniunii Europene în privința declanșării procedurilor de infringement împotriva României. O întreagă tevatură…
Legea deși adoptată de Parlament nu a fost niciodată respectată. Instituțiile statului român s-au plecat „ghiocel”, unii funcționari publici ai statului își demonstrează „vitejia” doar la revendicări salariale, în rest nu au nicio treabă cu datoria pentru a asigura respectarea normativelor privitoare la protejarea producătorilor români. Astfel, legea a devenit inutilă. În acest context, din păcate, România a devenit o țară care exportă materie primă și importă tot mai multă hrană. Consider că este inadmisibil ca, într-o țară considerată eminamente agrară, să se înregistreze importuri masive de produse alimentare. România a înregistrat în 2019 un deficit de 1,225 miliarde de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în creștere cu peste 8% față de 2018.

În acest an, Parlamentul a adoptat Legea nr. 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Această lege, adoptată în temeiul unui proiect inițiat de un senator PNL, proiect amendat substanțial în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, pe baza consultărilor cu Comisia Europeană, a eliminat sintagmele carne românească, produs românesc, care sunt pietrele de temelie pentru protejarea producătorilor români de produse alimentare.

Mai mult, a înlocuit lanțul scurt de aprovizionare (lanț de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici angajați în activități de cooperare și de dezvoltare economică locală, precum și relații geografice și sociale strânse între producători, procesatori și consumatori) cu parteneriatele directe (relația comercială directă dintre comerciant și cooperativele agricole, asociațiile de producători agricoli, societățile comerciale agricole de producție, producători agroalimentari și distribuitori, între care se încheie un contract comercial pentru minimum 12 luni), metodologia de desfășurare a parteneriatelor directe urmând a se aproba prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

O parte din obligațiile impuse comercianților au fost transformate în drepturi de noua lege. Astfel, aceștia pot acorda, prin înțelegerea părților, spații distincte de expunere și semnalizare la raft pentru fiecare produs alimentar, în funcție de țara de origine, fără a mai fi obligați să acorde spații distincte produselor românești. Comercianții pot organiza evenimente de promovare a produselor alimentare în general, fără a mai fi obligați să organizeze evenimente de promovare a produselor românești.

Noua lege a eliminat reglementarea etichetei pentru carnea comercializată pe teritoriul României. Mențiunile care anterior erau obligatorii – țara de origine a animalului, animal născut în țara, animal crescut în țara, animal sacrificat în țara, marca de sănătate/identificare și denumirea operatorului economic, animal tranșat în țara, marca de identificare și denumirea operatorului economic – au devenit istorie. Din păcate, Legea nr. 28/2020 a fost promulgată de Președintele Klaus Iohannis, de data aceasta fără a sesiza Curtea Constituțională.
În consecință, a devenit istorie protejarea în temeiul legii a producătorilor români de produse alimentare. Iată unde conduce o astfel de aberație și situație. Am fost sesizat că, în „Carrefour”, la Târgu-Mureș, produsele alimentare provenite din Ungaria au un regim preferențial, sunt promovate fiind însoțite masiv de simbolurile drapelului statului ungar. Cele românești parcă nici nu ar exista. Cetățeni revoltați au sesizat că la respectivul supermarket se promovează agresiv produsele altor țări în detrimentul celor românești. Niciun produs românesc nu beneficiază de o asemenea promovare. Treziți-vă din nepăsare, blazare și letargie, funcționari ai statului, faceți-vă datoria!
Oameni buni, somnul națiunii naște monștri! PMP va readuce pe ordinea de zi a Parlamentului o propunere legislativă pentru protejarea reală a producătorilor români de produse alimentare.”, a scris, pe Facebook, Pașcan.

Vezi și

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Este posibil ca imaginea să conţină: mâncare

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO! TURCESU A TRECUT LA PNL, anunță un lider PMP care îl face praf pe fostul jurnalist

Publicat

in

De

Invitat al emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la Super TV din această seară, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP, Cătălin Bulf, a făcut o serie de dezvăluiri despre activitatea de partid a deputatului Robert Turcescu. După ce a anunțat ca”Robert Turcescu nu mai e la PMP, ci la PNL”, Cătălin Bulf l-a atacat pe fostul jurnalist susținând ca a stat mai mult pe la televizor decât pe la partid, povestind despre periplul acestuia prin PMP Constanța. „Eu nu muncesc pentru Robert Turcescu!”, a spus Cătălin Bulf, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP.

BULF DESPRE ROBERT TURCESCU, DE LA MIN 32:30

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend