Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va folosi o armă nucleară

Publicat

in

David Petraeus, general american în retragere și fost șef al CIA, a declarat că NATO va distruge toate trupele de ocupație din Ucraina (inclusiv din Crimeea) și navele rusești din Marea Neagră dacă Vladimir Putin va decide să folosească o armă nucleară în războiul său de invazie, potrivit The Guardian și Yahoo News.

Avioane F-16 ale forțelor NATOFoto: DreamsTime

Petraeus a spus că Occidentul trebuie să ia în serios amenințările nucleare ale Moscovei, amintind că Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională, a avertizat Rusia că o asemenea decizie ar genera „consecințe catastrofale. Sullivan spus că SUA comunică direct cu Rusia pe această temă, inclusiv despre răspunsurile decisive pe care le-ar lua Statele Unite dacă Moscova ar alege să o ia pe „acel drum întunecat”.

Toate trupele rusești din Ucraina și toate navele din Marea Neagră

Întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă Vladimir Putin ar decide să folosească o armă nucleară în Ucraina, Davin Petraeus a răspuns:

„Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde prin desfășurarea unui efort NATO, un efort colectiv, care ar elimina toate forțele convenționale rusești pe care le putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Ucraina și, de asemenea, în Crimeea, precum și toate navele din Marea Neagră”.

Fostul șef CIA a adăugat că un atac nuclear ar genera radiații ce ar ajunge probabil în țările NATO din apropiere, ceea ce ar putea fi considerat un atac asupra Alianței.

„S-ar putea argumenta că este vorba de așa ceva. Cealaltă variantă este că (atacul) este atât de îngrozitor încât trebuie să existe un răspuns, nu poate rămâne fără răspuns”, a continuat generalul în retragere american.

Dar, a insisistat Petraeus, nu se escaladează situația: „Nu se extinde, nu se extinde, nu – nu este nuclear pentru nuclear. Nu se dorește, din nou, să se ajungă la o escaladare nucleară aici. Dar trebuie arătat că acest lucru nu poate fi acceptat în niciun fel”.

Putin crede că Rusia poate să îndure mai mult decât Europa

În ceea ce privește conflictul energiei dintre Rusia și Europa, Petraeus a declarat că este clar că Putin vrea ca țările europene să sufere cât timp cât acestea încearcă să izoleze Moscova din cauza invaziei

„Ei bine, el încearcă să prezinte acest lucru în orice fel poate, într-un mod care să pară amenințător, să fie amenințător, pentru a încerca să facă Europa să cedeze. El crede că Rusia poate să îndure mai mult decât Europa, dacă vreți”, a declarat Petraeus.

„Și, știți, rușii au îndurat mai mult decât Napoleon și decât naziștii și așa mai departe. Dar nu cred că vor reuși să îndure mai mult decât Europa. Europa va avea o iarnă grea, va exista un flux foarte redus de gaze naturale, dar vor trece peste asta și nu cred că vor ceda în ceea ce privește problema sprijinului pentru Ucraina”.

(foto articol: ©VanderWolfImages|Dreamstime.com)

—————–

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eugen Tomac, noi dezvăluiri după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen: O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac vine cu noi dezvăluiri după ce Ausdtria a blocat, în Consiliul JAI, aderarea României la Schengen.

„O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

În urmă cu trei săptămâni, într-o întâlnire cu mai mulți oficiali europeni, am aflat că șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură.

Am transmis acest mesaj celor de la guvernare și m-am asigurat că a ajuns la decidenți. Toți mi-au spus că mă agit mai mult decât este cazul și că România va intra sigur în Schengen.

Rolul jucat de Austria

Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute.

Acesta ne-a spus, foarte senin și pe alocuri chiar ridicol, că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în noiembrie anul acesta. Aș fi crezut această minciună dacă înainte de a fi cancelar, domnul Nehammer ar fi fost ministru al agriculturii, însă acesta a fost ministru de interne. Prin urmare, cunoaște foarte bine atât problematica migranților, cât și chestiunea extinderii Schengen.

De ce, totuși, Croația, țară prin care trec mult mai mulți imigranți care ajung în Austria și restul Europei a fost susținută, iar noi nu.

De fapt, cui îi convine cel mai mult să nu se mute frontiera Uniunii Europene la Marea Neagră?”, spune Eugen Tomac.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cod galben de vânt în localităţi din trei judeţe, în orele următoare

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează, valabilă în orele următoare în trei judeţe, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin (localităţile Reşiţa, Bocşa, Berzovia, Lupac, Fârliug, Târnova, Ramna, Vermeş, Ezeriş, Zorlenţu Mare, Ocna de Fier), judeţul Arad (localitatea Şiria) şi judeţul Bihor (localitatea Şoimi), se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60-70 km/h

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend