Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Am băut un ceai de tei

Publicat

in

Am urmat sfatul domnului Mugur Isărescu. Așa se și cuvine. În definitiv, este cel mai longeviv înalt demnitar român și cel mai longeviv guvernator al unei bănci naționale din lume. După ce m-am conformat, am avut o revelație. În cascadă, am văzut România cu alți ochi.

Cum am ațipit, am visat că mă preocupă, mă stresează, mă enervează și mă revoltă inutil mega tragedia legată de zăcămintele noastre de gaze naturale din platforma continentală a mării negre. Am visat că mă înșelasem atunci când am crezut că autoritățile statului român cu o largă majoritate parlamentară au adoptat o lege prin care vom fi mai păgubiți decât oricând altcândva în trecut. Că cei care vor exploata zăcămintele de gaze nu au nicio legătură cu Federația Rusă, dimpotrivă, și că noi românii urmează să privim, așa cum ni se cuvine, cu titlu gratuit, pe lângă redevențe și asigurări de mediu, 60% din cantitatea extrasă. Și exclusivitatea comercializării întregii cantități, astfel încât ne vom transforma într-un hub regional al comerțului cu gaze, și că în acest scop se lucrează în draci pentru amenajarea celor mai mari depozite de gaze din Europa, în galeriile exploatate ale minelor de sare. Firește, am primit în vis informația că cei care s-au făcut până acum vinovați de înșelarea românilor, în frunte cu ministrul energiei, sunt anchetați de procurori pentru infracțiuni de maximă gravitate.

Dar cum v-am spus, a fost un vis în cascadă. Ce-am mai visat? Că m-am înșelat și ne-am înșelat toți când am crezut că primele miliarde pe care le-am împrumutat cu dobândă de la UE, zac neutilizate în Trezoreria Băncii Naționale, într-un cont special, întrucât am fost incapabili să implementăm programele de dezvoltare pe care ni le-am propus. Că nu este adevărat că am îndatorat atât de mult statul român, încât băncile, speriate, nu ne mai dau bani decât cu cea mai mare dobândă din Europa, și că astfel cel puțin o generație care vine va plăti cu vârf și îndesat oalele sparte de guvernele lui Klaus Iohannis. Că avem o Românie educată. Cu cel mai mic număr de analfabeți funcționali. Cu învățători și profesori bine pregătiți și bine plătiți. Că justiția din România este dată de exemplu de urmat în întreaga lume și că este predictibilă, se desfășoară cu celeritate și este dreaptă. În consecință, sentințele penale date de justiția română sunt respectate pretutindeni în lume. Și ce am mai visat?

Că nu avem cea mai mare evaziune fiscală din UE, dimpotrivă, fiindcă am știut să combatem evaziunea, nu la coafeze, ospătari, doctori și medici, și acolo unde trebuie, adică în cazul multinaționalelor, la bugetul de stat intră suficient de mulți bani încât să nu mai fim nevoiți să ne îndatorăm pentru pensii și salarii, și să ne rămână suficient pentru investiții inteligente, aducătoare de valoare adăugată. Și astfel, sub ochii noștri se dezvoltă rapid infrastructura rutieră, feroviară, fluvială și aeriană. Că industria militară se dezvoltă rapid cu miliardele de euro atrași din contractele de achiziții tip offset, ale unei tehnici militare noi și de ultimă oră.

Și în fine am mai visat, multe alte lucruri legate de protejarea forței de muncă, a pădurilor, a pământului și apelor noastre, și în general a tot ceea ce înseamnă interes național. Într-un cuvânt, am visat că legea suveranității, o idee excepțională Dan Chitic, la elaborarea căreia mi-am adus și eu o modestă contribuție, și care a fost preluată de AUR pentru a fi preluată în Parlament, a trecut cu unanimitate de voturi. Și ca să închei, am mai visat că au fost anulate toate legile și reglementările care promovează cenzurarea presei și crearea unei poliții a gândirii.

Dar inevitabil, m-am trezit din revelație. Și m-am întors în coșmar. Și acum ce să fac, domnule guvernator? Să mai beau un ceai de tei?

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO – Accident rutier grav pe A1, în sensul spre București: 7 victime anunțate, după un carambol cu 5 mașini; a intervenit elicopterul SMURD

Publicat

in

De

Un accident rutier grav a avut loc pe A1, în sensul spre București.

„Accident rutier cu 5 autoturisme implicate pe Autostrada A 1, km 12 sensul spre București.

Acționăm cu o autospecială de stingere cu apa și spumă, o descarcerare, sase echipaje SMURD, UTIM și elicopterul SMURD.

Pana la acest moment sunt 7 victime

O victima, conștientă, a fost descarcerata și preluata de elicopterul SMURD”, transmite ISU.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 13, pe sensul către București, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov, s-a produs o coliziune în care au fost implicate trei autoturisme, o autoutilitară de transport marfă și un microbuz. Potrivit primelor date, patru persoane au suferit leziuni, fiind evaluate medical la fața locului.

Traficul rutier este oprit în totalitate pe sensul către Capitală pentru a permite intervenția echipajelor MAI. Se estimează reluarea normală a circulației în 30-45 de minute”, transmite centrul Infotrafic.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bernadette Szocs şi Andreea Dragoman s-au calificat în optimi la CE de tenis de masă, la simplu feminin

Publicat

in

De

Sportivele Bernadette Szocs şi Andreea Dragoman s-au calificat, joi, în optimile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul Campionatului European individual seniori de tenis de masă, conform news.ro.

Szocs a trecut de Georgina Pota (Ungaria), scor 4-0 (11-7, 11-7, 11-8, 11-3).

Dragoman a învins-o pe suedeza Linda Bergstrom, scor 4-1 (11-9, 4-11, 16-14, 11-9, 11-7).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend