Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a efectuat o vizită publică în Germania, în orașul Düsseldorf

Publicat

in

În zilele de 11 și 12 octombrie 2021, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a efectuat o vizită publică în Germania, în orașul Düsseldorf, capitala landului Renania de Nord-Westfalia, la invitația Asociației româno-germane Atheneum, conform romaniaregala.ro

A fost a patra prezență externă a Familiei Regale a României în acest an, după vizita din Republica Polonă a Principesei Sofia (în septembrie), participarea online a Principelui Radu la al 24-lea Summit Economic Eurasiatic Marmara, de la Istanbul (în iulie) și vizita Principesei Sofia în Italia, la Florența (în octombrie).

În dimineața zilei de luni, 11 octombrie, Principesa Sofia a vizitat Castelul Benrath unde au fost evocate mărturii ale prezenței Principelui Carol I în acest loc de mare însemnătate istorică a orașului.

Programul a continuat cu primirea delegației condusă de Principesa Sofia la primăria orașului Düsseldorf. Au luat cuvântul dna. viceprimar Klaudia Zepuntke și dl. prof. dr. Volkmar Hansen, președintele onorific al Asociației Atheneum.

În cursul după-amiezii, Alteța Sa Regală a fost prezentă la Muzeul Goethe. Prof. Christof  Wingertszahn, directorul muzeului Goethe, a invitat pe Alteța Sa Regală să viziteze biblioteca și să participe la evenimentul aniversării a 11 ani de relații culturale româno-germane organizat de Asociația Atheneum. S-au adresat audienței prof. dr. Volkmar Hansen, prof. univ. Mioara Anton, reprezentând Institutul ,,Nicolae Iorga” al Academiei Române, precum și dna. Livia Grama-Medilanski, președintele asociației. Evenimentul s-a încheiat cu un concert de pian și vioară.

Seara a prilejuit întâlnirea Alteței Sale Regale cu membrii asociației, români și germani, precum și cu reprezentanții Asociației Sașilor din orașul Düsseldorf.

Marți, 12 octombrie, Principesa Sofia, alături de reprezentanții asociației Atheneum, a efectuat o vizită la Parlamentul Landului Renania de Nord-Westfalia.

Primirea a fost făcută de către dl. André Kuper, președintele Parlamentului regional. În cadrul discuțiilor bilaterale a participat și dl. Hans Georg-Lohe, în calitate de director cultural al orașului. Reprezentanții delegațiilor au subliniat importanța continuării proiectelor cultural-istorice începute, dar și necesitatea ca acestea să fie dezvoltate și extinse cât mai mult în rândul ambelor comunități, precum și în rândul tinerilor.

În încheierea programului public la Düsseldorf, Principesa Sofia a vizitat Muzeul Palatului de Artă, unde a putut admira expoziția Baroc-Modern și expoziția de artă fotografică (reprezentarea modelului feminin al anilor 1990).

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Dialog încins între Ionuț Stroe (PNL) și Alexandru Rafila: ‘Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde’, ‘Trebuie introdus într-un moment oportun’

Publicat

in

De

„E un proiect de lege care este de vreo 4 ani în Parlament, care a stârnit diverse dezbaterii, eu am lucrat direct pe acel proiect de lege. Cred o astfel de declarație trebuie să fie făcută după o consultare în coaliție și cred că cel mai important lucru este ca o astfel de lege să fie introdusă într-un moment oportun, când sensibilitățile populației referitoare la acest subiect sunt mari. Cred că aceste lucruri trebuie judecate și discutate în coaliție și făcută conferință de presă după, așa ca și conduită generală”, a declarat Rafila,

Ionuț Stroe: Legea vaccinării obligatorii ar trebui votată

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, legea vaccinării obligatorii ar trebui „scoasă din sertare și să fie dezbătută”.

„Noi de dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (…) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare”, a spus Ionuț Stroe.

„Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde. Legea certificatului verde a apărut în contextul crizei sanitare COVID, legea vaccinării e de mai mult timp. E un moment oportun ca legea să fie scoasă din sertare și să fie dezbătută. Nu depinde neapărat de voința PNL”, a declarat Ionuț Stroe.

Premierul PNL Nicolae Ciucă a anunțat deja că, din punctul de vedere al liberalilor, introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă „reprezintă o prioritate”, dar Alexandru Rafila a replicat că „trebuie introdus într-un moment oportun”, conform B1TV.

Vezi și:

Adrian Wiener, despre certificatul verde la locul de muncă: ‘Este o măsură care cu siguranță va genera proteste, dar cred că este o măsură corectă’

Șefului Senatului îi stă gândul la implementarea certificatului verde: ‘Este o măsură care ajută economia’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Lionel Messi a comis o “neglijență” de 26 de milioane de dolari: i s-a ordonat să-și demoleze hotelul de lângă Barcelona

Publicat

in

De

Lionel Messi tocmai a câștigat al șaptelea Balon de Aur (record!), dar săptămâna superstarului de la Paris Saint-Germain s-a încheiat prost după ce a primit un ordin judecătoresc de demolare a hotelului pe care-l deține în apropiere de Barcelona, informează Mirror.

Publicația El Confidencial scrie că hotelul cu 77 de camere „MiM Sitges” nu corespunde standardelor orașului. Messi mai are hoteluri la Ibiza și Majorca prin Majestic Hotel Group, iar pe cel de lângă Barcelona a plătit 26 de milioane de dolari în 2017.

Dar informațiile din Spania spun că superstarul a cumpărat hotelul fără să știe că primăria de la Sitges ordonase demolarea acestuia ca urmare a faptului că nu corespunde cu standardele pentru construcții. Balcoanele hotelului sunt apreciate ca fiind prea mari, dar clădirea s-ar putea chiar prăbuși dacă ele ar fi micșorate sau desființate. Pe lângă aceasta, nici planurile de urgență pentru incendii nu au fost aprobate de autorități.

Se crede că Messi tocmai aflase de ordinul de demolare când ziarul spaniol i-a solicitat un comentariu, pe care el și reprezentanții săi au evitat să-l facă.

Hotelul fusese lăudat pentru atenția acordată protejării mediului, 80% din materialele utilizate în construcție fiind ori refolosite, ori reciclabile. Mai mult – rezervoare mari colectează apele uzate de la dușuri, care sunt filtrate și folosite la toalete sau la udarea plantelor.

Foto: mimhotels.com

Messi locuiește acum la Paris, după o despărțire emoțională de Barcelona după 21 de ani. De când a semnat, atacantul lui PSG se luptă să-și atingă din nou înaltele standarde de performanță, înscriind doar un singur gol în Ligue 1, dar ceremonia de premiere de lunea trecută a consfințit un nou vârf în cariera sa înțesată de trofee.

Unii fani cred că noul său record îl face cel mai bun jucător din toate timpurile.

Dar fotbalistul pare mai puțin preocupat de această etichetă, declarând pentru France Football via AS: „Nu am spus niciodată că sunt cel mai bun din istorie și nici nu împărtășesc această percepere. Pentru mine, să fiu considerat de alții drept unul din cei mai buni din istorie este mai mult decât suficient. Este ceva ce nu mi-aș fi imaginat vreodată. Este ceva ce nu mă interesează, nu schimbă cu nimic dacă sunt sau nu considerat cel mai bun. Și nici nu am vrut să fiu.”

Ultimul Balon de Aur al lui Messi este și cel mai controversat, el depășindu-l de puțin pe Robert Lewandowsky de la Bayern München.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend