Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alpinism pe doua roti: de la Sinaia la Piatra Arsa cu bicicleta

Avatar

Publicat

in

Cand m-am dat jos din masina la Sinaia, termometrul de bord arata 9 grade. Cand am ajuns sus, pe platoul Bucegilor, in bataia unui vant rece (dar macar slab), nu mai ramasese decat un grad pana la temperatura de inghet. Dar in tot timpul asta (dedic aceasta constatare celor care cred ca suntem nebuni sa mergem pe  frigul asta pe bicicleta) noua ne-a fost cald! Si la suflet, si la trup.

Noua? Care noua? Am fost de fapt vreo 20 de persoane, cu tot cu intarzatii, care s-au strans sambata 10 octombrie in Sinaia, pentru traditionala transumanta inversa pe care am pornit-o, cu doi-trei prieteni,… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/alpinism-pe-doua-roti-de-la-sinaia-la-piatra-arsa-cu-bicicleta/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Doar 9% din populaţia Germaniei susţine protestele împotriva măsurilor guvernamentale de combatere a COVID-19 (sondaj)

Avatar

Publicat

in

De

Marea majoritate a germanilor se opune manifestărilor organizate împotriva măsurilor guvernamentale de diminuare a impactului pandemiei noului coronavirus, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie publicat sâmbătă, informează dpa preluat de agerpres.

Foto: (c) Fabrizio Bensch/REUTERS

Publicitate

Mii de persoane au manifestat împotriva restricţiilor impuse activităţilor în spaţiile publice la mitingurile recente, cu un număr record înregistrat la Berlin la sfârşitul săptămânii trecute, un protest dispersat de poliţie deoarece participanţii nu au respectat reglementările sanitare în vigoare.

Foto: (c) Christian Mang/REUTERS

Aproximativ 91% dintre respondenţi au declarat că nu au nici înţelegere şi nici simpatie pentru proteste, a constatat sondajul Forsa, într-un chestionar realizat pentru grupul media RTL în perioada 6-7 august, în care au fost intervievate 1.005 persoane.

Un procent de doar 9% a fost de acord cu protestatarii, potrivit sondajului.

Cei care au ieşit în stradă în semn de protest reprezintă doar o mică minoritate a societăţii în ansamblu, au apreciat 87% dintre respondenţi.

Foto: (c) Christian Mang/REUTERS

În acest week-end, în Germania sunt planificate noi demonstraţii împotriva măsurilor impuse de guvern pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi în sprijinul protejării drepturilor fundamentale.

Aproximativ 500 de persoane sunt înregistrate pentru a participa la un miting la Stuttgart, în timp ce alte 1.500 sunt aşteptate să demonstreze la Dortmund.

Mitingul de protest de la sfârşitul săptămânii trecute, desfăşurat la Berlin sub lozinca “Sfârşitul pandemiei: Ziua Libertăţii”, a fost organizat la iniţiativa Lateral Thinking 711. Acelaşi grup a demonstrat în mod repetat la Stuttgart împotriva restricţiilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump joacă tare. A semnat 4 decrete cu noi măsuri pentru americanii afectați de șomaj și evacuare din locuințe din cauza pandemiei: `AJUNGE`

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Donald Trump a prezentat sâmbătă noi măsuri prin care se acordă asistenţă milioanelor de americani ameninţaţi de spectrul şomajului şi al evacuării din locuinţele închiriate ca urmare a crizei generate de pandemia de COVID-19, măsuri adoptate prin ordine executive în absenţa convenirii unui acord în Congres, informează AFP şi Reuters preluate da agerpres.

Vezi și: Regizorul Cristi Puiu: Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite! Abuzurile trebuie amendate la vot!

Publicitate

“Ajunge, vom salva locurile de muncă americane şi vom veni în ajutorul muncitorilor americani”, a declarat preşedintele Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă organizate la terenul său de golf din Bedminster, New Jersey.

În contextul în care SUA depăşesc pragul de 5 milioane de persoane contaminate cu COVID-19 şi înregistrează un bilanţ de peste 160.000 de decese, Casa Albă şi aleşii democraţi din Congres au negociat timp de două săptămâni pentru a conveni un nou plan de amploare destinat susţinerii economiei. La mai puţin de trei luni până la scrutinul prezidenţial, aceste discuţii nu au produs însă niciun rezultat.

Preşedinte SUA a semnat patru ordine executive care prevăd reducerea costurilor salarizării, o indemnizaţie suplimentară de şomaj de 400 de dolari pe săptămână, măsuri de protecţie pentru chiriaşii ameninţaţi cu evacuarea şi amânarea rambursărilor în cazul împrumuturilor făcute de studenţi.

Primul document prevede îngheţarea costurilor salariale pentru americanii ale căror salarii nu depăşesc 100.000 de dolari pe an. “Dacă ies învingător pe 3 noiembrie, intenţionez să anulez aceste costuri”, a promis Trump, care nu stă prea bine în sondaje.

Al doilea ordin cere agenţiilor pentru Locuinţe, Sănătate şi Centrului pentru combaterea bolilor să “se asigure că locatarii şi proprietarii pot rămâne în locuinţele lor”.

Al treilea document prelungeşte până la sfârşitul anului ajutorul suplimentar acordat şomerilor, în timp ce ultimul decret suspendă rambursarea împrumuturilor făcute de studenţi până la sfârşitul anului şi reduce dobânda la 0%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend