Conecteaza-te cu noi

Anchete

Alo DNA şi Curtea de Conturi ! AFACEREA STEMA – firma care a încasat ilegal banii, patronată de soţia senatorului Drăghici 

Publicat

in

# Acesta este consilier al lui Ponta şi, culmea este tot din Dâmboviţa ca şi deputatul Drăghici

#Lanţ de nereguli în contractul semnat orbeşte de Diaconu şi juriştii primăriei

#Au dat contractul unei firme inactive şi fără obiect de activitate adecvat
#De 5 ani au plătit dar, oficial, stema nu există

 

pentru pagina 16 (1)

Contractul a fost incheia la data de 26.04.2010, in perioada in care firma, conform ANAF era inactiva si cod inactiv.

La începutul lunii noiembrie 2014, ziarul nostru prezenta în exclusivitate o nouă afacere marca Diaconu-Drăghici, prin care din bugetul local al primăriei Curtea de Argeş s-au plătit nu mai puţin de 600 milioane lei vechi pentru ceva care încă nu există, mai exact pentru stema municipiului. Partea cea mai dubioasă în prima fază era aceea că banii s-au plătit încă din luna august 2010 pentru doar câteva coli de hârtie A4 colorate iar timp de aproape 4 ani nimeni nu a putut explica de ce cu banii daţi aşa de lejer oraşul cu pretenţii regale încă nu are stemă. La fel de dubios a fost şi faptul că din noiembrie până acum nici primăria şi nici prefectura nu au dat vreo explicaţie pentru aceasta manevră, motivul cel mai probabil fiind acelea că nu au ştiut pe unde „să scoată cămaşa” fiind prinşi cu mâţa-n sac. Este drept că procurorii s-au aplecat atunci asupra afacerii lucru care a speriat pe protagoniştii acestei afaceri să inventeze şi să apeleze la tot felul de artificii pentru a se scuza prin intermediari, inclusiv prin intermediul presei patronate de pokerişti. Acesta este şi motivul pentru care astăzi le punem pe tavă procurorilor şi altor instituţii abilitate mecanismul afacerii în speranţa că, după 5 ani de când banii au fost daţi total aiurea şi cu interes aceştia se vor întoarce în bugetul public.
Incredibil ! Diaconu a semnat un contract cu o firmă inactivă şi cu alt obiect de activitate

La data de 26.04.2010 primarul Nicolae Diaconu, alături de directorul economic Gheorghe Florescu şi jurista primăriei, a semnat un contract pentru realizarea stemei municipiului cu firma Rosenberg & Partner Consulting din Bucureşti. Surse din primărie susţin că firma în cauză ar fi ajuns la Curtea de Argeş prin intermediul deputatului Micea Drăghici. Surpriză însă, reprezentanţii ANAF au confirmat cu documente, la solicitarea ziarului nostru, faptul că la data respectivă firma bucureşteană cu sediul la un birou notarial se afla în inactivitate, mai exact nu avea dreptul să încheie contracte şi să emită facturi. Astfel, potrivit OPANAF nr.1167/29.05.2009, apare în inactivare din 11.06.2009, conform dosarului întocmit de Administraţia Finanţelor Publice a Sectorului 1, publicat la 28.05.2009 şi TVA anulat la 01.07.2009. Codul este reactivat din data 13-05-2010, conform OPANAF nr.1785 / 27.04.2010, iar TVA reactivat la 01.07.2010 (actualizat la 01.11.2014). Aşadar, la data semnării contractului respectiva firmă nu avea dreptul să încheie contractul ci , în cel mai bun caz după data de 13.05.2010 sau, fiind plătitoare de TVA după data de 01.07.2010. Dar de ce a avut această firmă curaj să negocieze un astfel de contract?

Ghici cui aparţine firma care a încasat ilegal banii?

Paula Rosenberg Draghici, este notar si are mai multe firme firme cu sediul declarat la acelasi sediu

Paula Rosenberg Draghici, este notar si are mai multe firme firme cu sediul declarat la acelasi sediu

Potrivit datelor ONRC, primarul şi deputatul Drăghici au recomandat această firmă deoarece ea aparţine soţiei lui Drăghici, mai exact soţiei lui Damian Drăghici, senator şi consilier al premierului Ponta. Paula Rosenberg Drăghici este notar de meserie iar firma a stat inactivă exact până la semnarea contractului cu primăria Curtea de Argeş. Ba mai mult, după contract şi încasarea banilor firma a intrat din nou în conservare şi chiar a avut nevoie de bani, fiind împrumutată chiar de senatorul Drăghici şi soţia Paula. De parcă problemele companiei nu erau de ajuns ONRC a deschis împotriva acesteia o acţiune în instanţă, culmea, exact în perioada în care aceasta semna contractul cu primăria.

De ce au închis ochii primarul Diaconu şi juriştii primăriei?

pentru pagina 16

Icredibil ! Consilierii au fost instiintati si au aprobat stema dupa ce primarul si directorul economic virase banii cu doua luni inainte. Intrebare, daca stema nu primea acceptul mai dadea familia Draghici banii inapoi ?

Pare incredibil ce s-a întâmplat şi poate fi un exemplu tipic de inginerii prin care banul public se evaporă în interesul unora. Este greu de explicat cum Diaconu şi juriştii primăriei nu au efectuat atunci o minimă verificare a firmei căreia i-a dat fără să răsufle 600 milioane lei vechi pentru ceva ce nu foloseşte comunităţii, oraşului Curtea de Argeş. Potrivit aceloraşi surse din primărie, verificările nu-şi mai aveau rostul atât timp cât firma a fost recomandată de deputatul Drăghici iar patroană era o notăriţă din Bucureşti, soţie de senator pe care, ironia sorţii (???) îl cheamă tot Drăghici şi este originar tot din Dâmboviţa, adică vecin în copilărie cu deputatul de Argeş. Să mai spunem că nici obiectul de activitate al firmei nu permitea încheierea contractului, Codul CAEN al acestei fiind la data semnării 7022 – activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Potrivit ONRC codul de activitate corect ar fi trebuit să fie 9003, activităţi de creaţie artistică. Această clasă include: – activităţi ale artiştilor individuali, cum ar fi sculptori, pictori, caricaturişti, gravori etc. – activităţi ale scriitorilor individuali, pentru toate subiectele, inclusiv lucrările de ficţiune, lucrările tehnice etc. – activităţi ale ziariştilor independenţi – restaurări ale operelor de artă cum ar fi picturile etc. Asa cum reiese din documentele prezentate aici o alta mare neregula, strigatoare la cer ar fi aceea primaria si CL a platit ca la curve, inainte. Practic plata s-a facut in data august , conform facturii, iar consilierii au aprobat stema abia in octombrie.

Surpriza de proporţii – preţul gândit exact pentru încredinţare directă

Cum în 2010 autorităţilor publice le era permisă încredinţarea directă a contractelor cu valoare maximă de 15.000 euro, ce să vezi, valoare acestui contract ilegal a fost, conform cursului valutar din ziua semnării contractului de exact 14900 euro, cu 100 euro aşadar sub plafonul stabilit de lege. Aşa cum spuneam firma care a încasat de 5 ani banii fără ca oraşul să aibă o stemă încă, este patronată de soţia senatorului Damian Drăghici care este şi consilier al premierului Ponta. Curios este că această companie are sediul chiar în notariatul soţiei senatorului, adică într-un loc unde legile trebuie nu numai cunoscute dar şi respectate. La solicitarea ziarului nostru o renumită companie din Sibiu recunoscută pentru realizarea de steme ne-a certificat faptul că realizarea unei steme de localitate, de la data semnării contractului şi până la data publicării în Monitorul Oficial durează cel mult 4 sau 5 luni. În plus am fost asiguraţi că suma pentru realizarea unei steme nu poate ajunge în niciun caz la această suma plătită de Primaria Curtea de Argeş.

Minciunile primarului Diaconu

Au platit echivalentul a 14900 euro, adica limita maxima permisa de lege pentru contractele cu incredintare directa. Sa mai spunem ca plata fost facuta cu doua luni inainte ca legislativul local sa aprobe stema.

Au platit echivalentul a 14900 euro, adica limita maxima permisa de lege pentru contractele cu incredintare directa. Sa mai spunem ca plata fost facuta cu doua luni inainte ca legislativul local sa aprobe stema.

Aşa cum spuneam, deşi au trecut aproape 5 ani de când primăria a irosit bănetul fără ca oraşul să aibă oficial o stemă, primarul Diaconu a încercat să găsească tot felul de scuze neoficiale. Ba că funcţionara care se ocupa s-a călugărit, ba că de vină a fost prefectura…. Nu cu mult timp în urmă acesta a dat-o pe altfel de minciuni, cele prin presă, încercând să acrediteze ideea că stema nu există oficial pentru că nu s-ar fi întrunit Comisia de Heraldică. O minciună gogonată pentru că, potrivit datelor de la Guvern şi Ministerul Culturii, în ultimii 4 ani nu mai puţin de 14 localităţi din Argeş şi-au realizat noi steme. E drept, pe cale perfect legală şi la preturi cu mult mai mici.

Ce spune legea?

Reprezentanţii ANAF susţin că este total ilegal ca o firmă aflată în inactivitate să încheie contracte, să participe la licitaţii sau să emită facturi, aşa cum a făcut Rosenberg & Partner Consulting cu primăria Curtea de Argeş. „Practic ar trebui să fie efectuat un control amănunţit iar dacă este aşa atunci contractul ar trebui anulat şi banii returnaţi către cel ce i-a plătit, în speţă primăria dumneavoastră de la Curtea de Argeş”, a declarat pentru ziarul nostru conducerea ANAF Argeş. De asemenea acesta a mai precizat că fie Curtea de Conturi sau chiar procurorii pot iniţia acest control pentru că vorbim de bani publici.
Aşadar, iată un exemplu tipic de cum să faci afaceri cu banul public şi este curios de ce procurorii DNA nu au făcut deja aceste cercetări pe care iată noi le-am întreprins dezvăluind interesele din spatele acestui contract dubios. E o sumă într-adevăr mică, dar şi de aceste sume se lipesc, se vede treaba numai cei care au neamuri sus puse, în cazul acesta senatori, deputaţi sau consilieri ai premierului Ponta. Cum necum, de 5 ani primăria a dat sacul cu bani pentru ceva care nu există în loc să îi cheltuiască strict în interesul oraşului. Şi dacă ar fi pus cei 600 milioane lei la o bancă, primăria şi implicit oraşul ar fi câştigat ceva din dobânda anuală.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Anchete

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Publicat

in

De

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat, pentru Bugetul.ro, acest lucru, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, șapte mașini care aparțin Poliției Brașov nu ar avea ITP valabil.

Comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov, a precizat, pentru Bugetul.ro, că Registrul Auto Român i-a comunicat că mai multe autoturisme ale IPJ Brașov nu dețin ITP valabil.

Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă.

Vezi și Lovitură pentru Poliție, în vreme de stare de urgență! ‘Nimeni nu este mai presus de lege’

Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor.

Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a confirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Mai mult, el ne-a comunicat că a informat instituțiile abilitate în acest sens.

Vezi și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

IPJ Brașov ne asigură că nu există mașini fără ITP la zi și ne amenință voalat că putem fi sancționați prin lege

Comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, din cadrul IPJ Brașov, ne-a comunicat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov a spus, pentru Bugetul.ro, că, atunci când se constată că există autospeciale care nu mai reprezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Referitor la informațiile solicitate, vă comunicăm următoarele:

Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi.
Menționăm faptul că acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Reamintim faptul că răspândirea de informații false este sancționată de legislația din România”, ne-a transmis comisarul de poliție Alina-Maria Ivan.

Filmare cu o mașină, aparținând IPJ Brașov, care, potrivit surselor Bugetul.ro, nu are ITP valabil

Comunicatul IPJ Brașov la care face referire Sorin Susanu

În luna aprilie, IPJ Brașov a intrat într-un conflict direct cu ANPC Brașov, după ce a reținut talonul unei mașini de la Protecția Consumatorului.

La vremea respectivă, Poliția Brașov a transmis că nimeni nu e mai presus de lege.

<<Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la faptul că ”polițiștii brașoveni au reținut talonul mașinii ANPC, aflată în misiune, pentru că era prea ruginită…”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:

La data de 14 aprilie 2020, în jurul orei 12.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza județului Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autoturism pe DN10, pe raza localității Teliu, jud. Brașov.

Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor conducătorului auto și a autovehiculului condus, dar și asupra stării tehnice a autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, vehiculul prezintă mai multe elemente ale caroseriei corodate excesiv cu străpungeri.

Constatarea efectuată a relevat o situație de pericol pentru persoanele transportate prin faptul că puteau interveni situații neprevăzute care ar fi condus la vătămarea acestora.

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională cu avertisment a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a retragerii certificatului de înmatriculare.

Fiind întrebat cu privire la existența unor mențiuni referitoare la cele consemnate în procesul-verbal de constatare a contravenției, conducătorul auto a precizat faptul că nu are obiecțiuni.

Precizăm faptul că legea nu se aplică discreționar în funcție de calitatea deținătorului auto, a conducătorului auto sau a stării de urgență în care România se află, aceasta fiind aplicată tuturor persoanelor.
În raport cu prevederile art. 16 din Constituția României „cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”, „nimeni nu este mai presus de lege”.

Anexăm, alăturat, fotografiile efectuate cu ocazia controlului>>, a transmis IPJ Brașov.

Vezi și

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Publicat

in

De

Bugetul.ro trage un semnal de alarmă și avertizează că în spațiul public circulă un fake-news de proporții: „Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie”.

Mai multe publicații anunță că, începând cu data de 1 iulie 2020, se schimbă vârsta de pensionare, în România, pentru femei.

„Vârsta standard de pensionare în cazul femeilor, care acum e de 59 de ani, va crește treptat până la 63 de ani, până în 2028. Stagiul de cotizare, care e de 32 de ani în momentul de față, va ajunge la 34 de ani”, transmit mai multe publicații care citează Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), fără a PRECIZA că e, de fapt, vorba despre CNAS-ul din Republica Moldova.

Aceleași publicații scriu că vârsta standard de pensionare pentru bărbați este de 63 de ani, ceea ce este din nou FALS! Vârsta de pensionare pentru bărbații din România este de 65 de ani. 

Ce spune Legea

Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestor coordonate se realizează printr-o creştere graduală, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Conform Anexei 5, în iunie și iulie 2020, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și 4 luni. 

În ceea ce privește vârsta de pensionare a bărbaților, în prezent, în România, aceasta este de 65 de ani.

Ce spune CNAS-ul din România

Bugetul.ro a contactat, luni dimineața, Biroul de Presă al CNAS, care ne-a infirmat că ar fi emis un astfel de comunicat.

Vârsta de pensionare? N-avem treabă noi, Casa de Asigurări, cu vârsta de pensionare. Noi suntem cu asigurările de sănătate”, a precizat, pentru Bugetul.ro, o reprezentantă a CNAS.

Într-adevăr, se schimbă vârsta de pensionare pentru femei, dar în Republica Moldova

Casa Națională de Asigurări Sociale din Republica Moldova a emis un comunicat în care anunță „Noi reguli privind vârsta de pensionare intră în vigoare la 1 iulie”.

Pentru a beneficia de pensia pentru limită de vârstă, solicitantul trebuie să atingă vârsta standard de pensionare și să contribuie la sistemul public de pensii o anumită perioadă de timp.

Începând cu 1 iulie, curent, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 59 de ani și va crește treptat până la 63 de ani până la 1 iulie 2028. Stagiul complet de cotizare pentru femei este de 32 de ani și va crește treptat până la 34 de ani.

În acelaşi timp, bărbaţii, care intenţionează să-şi perfecteze pensia pentru limită de vârstă, trebuie să aibă 63 de ani și stagiu de cotizare de 34 de ani, condiţiile respective fiind stabilite de la 1 iulie 2019.

De menționat, că atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei pensia pentru limita de vârstă se stabilește în condițiile unui stagiu minim de cotizare de cel puţin 15 ani.

Cu respectarea condițiilor specific prevăzute de lege, reduceri ale vârstei standard de pensionare se acordă femeilor care au născut şi au educat până la vârsta de 8 ani cinci şi mai mulţi copii. Ele pot să se pensioneze cu 3 ani înainte de vârsta standard de pensionare, respectiv, de la 01.07.2020 la vârsta de 56 de ani.

Conform legii, cei care au lucrat în condiţii deosebite de muncă pot să iasă la pensie mai devreme în funcție de durata stagiului de cotizare realizat în aceste condiții. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md la rubrica “Pensii”.

În sistemul public de pensii, cuantumul pensiei pentru limită de vârstă este calculat pe baza stagiului de cotizare realizat pe parcursul activității de muncă a solicitantului şi veniturilor care au constituit baza de calcul pentru contribuțiile de asigurări sociale.

Amintim, că la stabilirea pensiei nu se mai prezintă certificatele de salariu de la activităţile realizate până la 01.01.1999 deoarece pensia se calculează doar în baza venitului asigurat realizat după 01.01.1999, reflectat în contul personal de asigurări sociale al persoanei asigurate din Registrul de stat al evidenţei individuale în sistemul public de asigurări sociale. Totodată se ia în considerare stagiul de cotizare realizat în toată perioada de activitate confirmat prin carnetul de muncă.

Mai comunicăm, că pentru a beneficia de pensie de la data atingerii vârstei de pensionare cererea şi actele necesare se depun la Casa Teritorială de Asigurări Sociale de la locul de domiciliu în termen de 30 de zile de la această dată. În cazul depunerii cererii de pensionare cu depăşirea termenului de 30 de zile, pensia pentru limită de vârstă se va acorda de la data prezentării ultimului act necesar”.

Capturi de pe unele site-uri care transmit că se schimbă vârsta de pensionare în România

Vezi și

Un doctor român, teorie nouă în privința coronavirusului: ‘Ar trebui să ne bucurăm să fie cât mai mulți infectați pe zi’

EXCLUSIV Adevărul a ieșit la suprafață: Răsturnare situație în cazul polițistului care a aplicat ‘Legea pumnului’! A recunoscut!

Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend