Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alina Gorghiu a dat lovitura în PNL Argeș: Revine în echipa liberală un primar de 88,5% în alegeri

Publicat

in

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, miercuri, că cel mai performant primar din județul Argeș va reveni în echipa liberală.

Numită recent lider interimar PNL Argeș, Gorghiu a spus că în prima ședință a filialei județene „s-a discutat deschis, cu toate cărțile pe masă”. „Fără orgolii și fără mize personale. Și așa o să și continuăm, dacă vrem să facem o echipă solidă”, a scris Gorghiu pe Facebook.

„Cea mai bună veste ne-a oferit-o primarul cu cel mai mare scor la alegerile din 2020. Dl Dragoș Boncea, care a obținut anul trecut 88,5% din voturi la Poienarii de Argeș, dar pe care fosta conducere a PNL Argeș nu l-a lăsat să candideze pe listele partidului, revine azi în echipă”, a adăugat șefa interimară PNL Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Unul dintre pretendenții la funcția de premier în Marea Britanie cere interzicerea lui Putin la summitul G20: Nu are loc la masă dacă nu opreşte războiul

Publicat

in

De

Rishi Sunak, unul dintre cei doi candidaţi la şefia Partidului Conservator britanic şi la funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, i-a cerut G20 să interzică participarea preşedintelui rus Vladimir Putin la summiturile sale până când Rusia opreşte războiul contra Ucrainei, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping au fost invitaţi să participe la summitul G20 găzduit de insula indoneziană Bali în luna noiembrie.

”Partenerii şi aliaţii noştri din G20 au responsabilitatea comună de a se opune comportamentului odios al lui Putin. A sta în jurul unei mese cu el nu este suficient de bine atunci când el se face vinovat pentru copii care sunt ucişi în timp ce dorm în paturile lor”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Sunak.

”Trebuie să-i trimitem lui Putin mesajul ferm că el nu are loc la masă dacă nu opreşte războiul său ilegal din Ucraina”, a adăugat acesta.

În calitate de preşedinte al G20 în acest an, Indonezia este supusă presiunilor occidentale pentru a retrage invitaţia adresată liderului de la Kremlin.

Indonezia l-a invitat la summitul din Bali şi pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tichete de creșă 2022: Valoarea unui tichet va crește cu 50 de lei – proiect

Publicat

in

De

Valoarea tichetelor de creșă va crește cu 50 de lei, până la 570 de lei, începând cu luna octombrie din acest an, potrivit unui proiect lansat vineri în dezbatere publică.

La creșăFoto: Diego Cervo / Panthermedia / Profimedia

  • „Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 lei.
  • Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023.”, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

În prezent, valoarea tichetelor de creșă este de 520 lei, sumă se aplică din aprilie până în septembrie 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend