Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aliatul lui Trump acuză FBI! Republicanul reclamă un abuz: ‘Mi-au confiscat telefonul! Nimic din toate acestea nu este treaba guvernului’

Publicat

in

Scott Perry, aliat al lui Trump, spune că FBI i-a confiscat telefonul mobil la o zi după perchezițiile de la casa lui Trump. Confiscarea telefonului lui Perry vine la o zi după ce FBI a percheziționat proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago.

Republicanul Scott Perry din Pennsylvania a declarat marți în exclusivitate pentru Fox News că, în timp ce călătorea cu familia sa mai devreme în cursul zilei, a fost abordat de trei agenți FBI care i-au înmânat un mandat și i-au cerut să îi predea telefonul mobil.

Confiscarea telefonului personal al congresmanului vine la o zi după ce agenții FBI au percheziționat proprietatea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump din Palm Beach, Florida.

„În această dimineață, în timp ce călătoream cu familia mea, 3 agenți FBI m-au vizitat și mi-au confiscat telefonul mobil. Ei nu au făcut nicio încercare de a lua legătura cu avocatul meu, care ar fi făcut aranjamente pentru ca ei să aibă telefonul meu, dacă asta ar fi fost dorința lor. Sunt indignat – deși nu surprins – că FBI-ul, sub conducerea Departamentului de Justiție al lui Merrick Garland, ar confisca telefonul unui membru în exercițiu al Congresului”, a spus Perry în declarația sa pentru Fox News. „Telefonul meu conține informații despre activitățile mele legislative și politice, precum și discuții personale/private cu soția mea, familia, alegătorii și prietenii. Nimic din toate acestea nu este treaba guvernului”.

Perry a afirmat în declarația sa că „la fel ca și în cazul președintelui Trump noaptea trecută, DOJ a ales această acțiune inutilă și agresivă în loc să contacteze pur și simplu avocații mei. Acest tip de tactici de republică bananieră ar trebui să îngrijoreze fiecare cetățean – mai ales având în vedere decizia prezentată în Congres săptămâna aceasta de a angaja 87.000 de noi agenți IRS pentru a persecuta în continuare cetățenii care respectă legea”.

Fox News a contactat FBI, care a refuzat să comenteze.

Perry, un congresman cu cinci mandate și aliat loial al lui Trump, este un membru inițial al grupului conservator House Freedom Caucus și a preluat conducerea grupului la începutul anului. Perry a fost, de asemenea, un susținător puternic al afirmațiilor repetate și nedovedite ale lui Trump potrivit cărora pierderea alegerilor din 2020 în fața actualului președinte Biden s-a datorat unei fraude electorale masive.

Perry a fost o țintă pentru comisia selectivă a Camerei dominată de democrați din 6 ianuarie, care investighează atacul mortal din 2021 asupra Capitoliului de către extremiștii de dreapta și alți susținători ai lui Trump care au urmărit să perturbe certificarea în Congres a victoriei lui Biden în Colegiul Electoral. Perry a fost în comunicare de numeroase ori cu Casa Albă a lui Trump în zilele și săptămânile premergătoare asaltului asupra Capitoliului.

Trump a anunțat luni că reședința sa din Florida a fost percheziționată de FBI. Surse au declarat pentru Fox News Digital că percheziția a fost în legătură cu materiale pe care Trump le-a luat cu el din perioada în care era președinte. Sursele au mai spus că National Archives and Records Administration a sesizat Departamentul de Justiție, care a recuperat 15 cutii cu materiale clasificate din locuință.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ping- pong cu nervii românilor, în plină explozie a facturilor: E.On face anunțul pentru toți clienții săi

Publicat

in

De

E.ON Energie România informează că procesul de facturare se derulează normal, fără întârzieri cauzate de schimbările aduse de OUG 27/OUG 119, arată un comunicat. Compania spune că au fost deja implementate noile prevederi valabile începând cu 1 septembrie pentru energie electrică, cele pentru gaze naturale rămânând nemodificate.

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie au fost emise facturile plafonate către toți clienții casnici eligibili. Procesul va continua pe parcursul lunii octombrie, astfel încât toții clienții companiei vor primi facturile la timp, evitându-se astfel situațiile în care aceștia primesc mai multe facturi într-o singură lună.

E.ON Energie România recomandă clienților să opteze pentru autocitire și să transmită indexul în perioada menționată pe factură. Astfel, clienții se asigură că odată cu înregistrarea citirii de la distribuitor nu vor avea valori mari ale facturilor de regularizare. Totodată, este importantă respectarea termenelor contractuale de plată pentru evitarea situațiilor nedorite precum întreruperea furnizării sau costuri adiționale generate de plata cu întârziere (dobânzi penalizatoare).

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice cu un portofoliu format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raport: 68 de unităţi de învăţământ dintre cele 407 din judeţul Vâlcea nu dispun de niciun fel de sistem de protecţie

Publicat

in

De

68 de unităţi de învăţământ dintre cele 407 din judeţul Vâlcea nu dispun de niciun fel de sistem de protecţie, iar alte 30 îndeplinesc doar una dintre cerinţele minime de securitate prevăzute de lege, potrivit unui raport al Poliţiei Vâlcea, prezentat joi, într-o şedinţă de lucru a reprezentanţilor tuturor instituţiilor cu atribuţii în asigurarea siguranţei în şcoli ce s-a desfăşurat la Instituţia Prefectului.

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Ion Matei, a precizat că o grădiniţă şi o şcoală primară din oraşul Bălceşti nu au nici măcar gard împrejmuitor, însă numărul şcolilor fără paznic sau camere video de supraveghere este cu 30 mai mic în acest an şcolar faţă de anul anterior, potrivit Agerpres.

„Anul trecut nu am avut unităţi de învăţământ asigurate exclusiv cu pază umană, anul acesta avem una. Număr unităţi de învăţământ dotate exclusiv cu sisteme de supraveghere video – 233 anul trecut, 257 în acest an. Număr de unităţi de învăţământ care dispun atât de pază umană, cât şi de sisteme tehnice de supraveghere video – 44 anul trecut, 51 în acest an. Număr unităţi de învăţământ care nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video – 128 în anul precedent, 98 în acest an. Dintre aceste unităţi, un număr de 30 au totuşi montat sistem de alarmă împotriva efracţiei, îndeplinind astfel una dintre cerinţele minime de securitate prevăzute prevăzute de art. 8, ind. 1 din Anexa 1 la HG nr. 301/2012. Aşadar, un număr de 68 de unităţi de învăţământ nu au în prezent montat niciun fel de sistem de protecţie”, a spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Conform datelor prezentate de IPJ Vâlcea, cele mai multe dintre unităţile de învăţământ din judeţ fără pază sunt grădiniţe din mediul rural.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend