Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi va lansa 35 de noi modele electrice și va investi 23 miliarde euro în electrificare

Publicat

in

Membrii alianței Renault – Nissan – Mitsubishi au anunțat că vor investi 23 miliarde de Euro în următorii 5 ani pentru dezvoltarea gamei de modele electrice. La orizontul anului 2030, Alianța va avea o familie globală de vehicule electrice, alcătuită din 35 de modele, construite pe cinci platforme comune dedicate. Companiile au spus și că lucrează cu partenerii comuni pentru a reduce cu 50% costul bateriilor până în 2026 şi cu 65% până în 2028.

Renault Group, Nissan Motor Co., Ltd. şi Mitsubishi Motors Corporation, membrii uneia dintre cele mai importante alianțe din lumea auto, au anunțat proiectele comune şi planurile de dezvoltare până în anul 2030.

Alianța promite că va investi în domeniul electrificării 23 miliarde de euro în următorii cinci ani, urmând să lanseze 35 de noi modele electrice până în 2030.

90% dintre aceste modele vor fi construite pe cinci platforme comune, care vor acoperi majoritatea piețelor:

  • CMF-AEV, cea mai accesibilă platformă electrică din lume, pe care este construită Dacia Spring.
  • KEI-EV (vehicul din segmentul mini) – familie de platforme pentru vehicule electrice ultra-compacte.
  • LCV-EV, o familie de platforme pentru vehicule utilitare, ca bază pentru Renault Kangoo şi Nissan Town Star.
  • CMF-EV, o platformă electrică globală şi flexibilă. Va fi inaugurată peste câteva săptămâni ca bază pentru crossover-ul Nissan Ariya EV şi Renault Megane E-Tech Electric. Până în 2030, peste 15 modele vor fi construite pe platforma CMF-EV, într-un volum de producţie anual de până la 1,5 milioane de unităţi.
  • CMF-BEV, ”cea mai competitivă platformă compactă electrică din lume”, va fi lansată în 2024. Ea va oferi o autonomie de până la 400 km; performanțele sale aerodinamice sunt remarcabile, permițând reducerea costurilor cu până la 33% şi consumul de energie cu peste 10% faţă de actualul Renault Zoe

Nissan a dezvăluit joi un model electric complet nou construit pe platforma CMF-BEV a Alianței pentru a înlocui modelul Micra în Europa; Modelul va fi fabricat la ElectriCity, centrul industrial Renault din Nordul Franței dedicat vehiculelor electrice.

Cele trei companii au investit deja peste 10 miliarde de Euro în domeniul electrificării. Pe pieţele principale (Europa, Japonia, Statele Unite, China) 15 uzine ale Alianței produc deja componente, motoare şi baterii pentru 10 modele electrice. Până acum au fost vândute peste 1 milion de vehicule electrice, care au parcurs 30 de miliarde de kilometri.

Bateriile

Companiile au decis să adopte o strategie comună la nivel de Alianță în privința bateriilor.

Membrii Alianței lucrează cu partenerii comuni pentru a reduce cu 50% costul bateriilor până în 2026 şi cu 65% până în 2028.
La nivelul anului 2030, Alianța va dispune de o capacitate totală de producţie a bateriilor de 220 GWh în uzinele sale specializate din întreaga lume.

Alianța vizează de asemenea dezvoltarea tehnologiei bateriilor integral solide (ASSB). Rolul de lider în acest domeniu va fi asumat de Nissan, rezultatele obținute urmând să fie disponibile pentru toți membrii Alianței.

Bateriile ASSB vor avea o densitate a energiei dublă faţă de generația actuală de baterii litiu-ion. Timpul de încărcare va fi, de asemenea, redus la o treime, permițând clienților să parcurgă distanțe mai mari la volanul mașinilor lor.

Scopul este de a se ajunge la o producţie în masă a bateriilor ASSB la jumătatea anului 2028. În perspectivă, se vizează reducerea costurilor până la 65 dolari pe kWh, ceea ce va face ca vehiculele electrice să aibă costuri echivalente vehiculelor cu motor termic, accelerând astfel tranziția către mobilitatea electrică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Accident pe DN7 – O femeie şi un copil au fost răniţi

Publicat

in

De

O femeie şi un copil de aproximativ 7 ani au fost răniţi luni dimineaţa după ce autoturismul în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un autocamion pe Valea Oltului, la intrarea în staţiunea Călimăneşti, au informat autorităţile vâlcene.

„Pe Drumul Naţional 7, la km 191+360 m, în localitatea Seaca, a avut loc un eveniment rutier în care este implicat un autoturism şi un autocamion, fiind vorba de o coliziune frontală. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălina Cimpoeru.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, una dintre victime a rămas încarcerată în autoturism, pentru scoaterea ei intervenind echipajul de descarcerare.

„În urma impactului au rezultat două victime, din care o femeie încarcerată şi un copil de aproximativ 7 ani, scos din autoturism de persoane care se aflau la faţa locului. Femeia a fost extrasă şi predată echipajul SAJ de la faţa locului, pentru a fi evaluată. Acesta este conştientă, însă prezintă multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri de mers, poliţiştii Serviciului Rutier cercetând zona pentru a stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reacția vicepreședintelui PNL, Adrian Cozma, la declarațiile președintelui Ungariei: Vecinii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard

Publicat

in

De

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a reacționat la o declarație controversată făcută de noul președinte al Ungariei, Novak Katalin, în cadrul unei postări pe Facebook.

Aflată într-o vizită privată în Transilvania, șefa statului maghiar a afirmat, după o întâlnire cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, că se consideră reprezentanta tuturor maghiarilor, indiferent de care parte a graniței trăiesc aceștia.

În replică, printr-o notă diplomatică, Ministerul Afacerilor Externe al României i-a transmis ambasadorului Ungariei la București că, potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat. În plus, responsabilitatea primară pentru respectarea drepturilor identitare (etnice, culturale, religioase, lingvistice) ale cetăţenilor români de etnie maghiară revine României, ca stat de cetăţenie, iar Ungaria, ca stat înrudit, poate să aibă cel mult un interes în consolidarea legăturilor culturale.

Invitat să-și exprime opinia în cadrul unei emisiuni la Antena3, deputatul sătmărean a făcut referire la derapajele de acest gen, care s-au înmulțit în ultima vreme, amintind și de ”combinațiile” dubioase ale statului maghiar efectuate prin intermediul UDMR chiar în județul pe care îl reprezintă în Parlament, subliniind că ”vecinii și prietenii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend