Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alianța PSD – ALDE s-ar putea rupe

Avatar

Publicat

in

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu dorește să rupă coaliția cu PSD, dar arată că un motiv pentru care o coaliție se rupe este lipsa de încredere. El a explicat că există oameni din PSD ”niște prostănaci” care s-au aruncat cu capul înainte și nu fac altceva decât să deterioreze relația dintre cele două partide.

”Eu cred că nu. Am o oarecare experiență politică, sigur, în USL nu am fost implicat la nivelul deciziilor, eram mai retras în partid, dar în ceea ce privește alianța PNL-PDL știu foarte bine. O alianță poate funcționa atâta vreme cât există încredere între cei doi parteneri. Atunci când intervine neîncrederea, o alianță se poate destrăma. Sigur că la treaba asta mai există și prostănaci, inclusiv din cele două partide membre ale coaliției, care s-au aruncat cu capul înainte și care nu fac decât să deterioreze și mai mult atmosfera. De ce cred că va merge mai departe coaliția? Pentru noi, PSD și ALDE ne-am asumat un program politic și economic clar în fața românilor. Este o relație pe care eu, în primul rând o privesc din prisma cetățeanului, pentru care am promis niște lucruri. Cel mai simplu este să spui că  te-ai plictisit, că ai obosit și pleci pe o altă insulă unde o duci mai bine. Mai greu este să stai și să faci lucrurile pe care le-ai promis. Avem înțelepciunea să ducem mai departe coaliția? Eu zic că da!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Romania’s COVID-19 daily case count rises by 2,745; tests performed in last 24 hours: over 28,000

Avatar

Publicat

in

De

As many as 2,745 new cases of people infected with SARS-CoV-2 in Romania were recorded in the last 24 hours following 28,000 tests nationwide, of which 23,060 are RT-PCR tests and 5,432 are rapid antigenic tests, the Strategic Communication Group (GCS), the official novel coronavirus communication task force, reported on Tuesday, according to AGERPRES.

These are cases of patients that have not previously tested positive.

As of Monday, 697,898 cases of people infected with the novel coronavirus were confirmed in Romania. Of these, 630,236 people were declared cured.

To date, 5,193,417 RT-PCR tests and 51,608 rapid antigen tests have been processed nationwide.

In the last 24 hours, 23,060 RT-PCR tests were performed (14,692 based on case definition and medical protocol and 8,368 on request) and 5,432 rapid antigen tests.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus/INSP – weekly report: 31pct of deaths in Bucharest, Timis, Suceava, Sibiu, Constanta counties

Avatar

Publicat

in

De

The National Institute of Public Health (INSP) on Tuesday reported that 31pct of all deaths in people infected with the novel coronavirus were recorded in the week of January 11-17, in Bucharest and in the Timis, Suceava, Sibiu and Constanta counties, according to AGERPRES.

According to the weekly report, 36.6pct of all cases of infection were recorded in Bucharest, Timis, Cluj, Iasi and Ilfov.

From the beginning of the pandemic until now, out of 66 cases, one has been recorded among the medical staff.

According to the INSP, 85pct of all deaths were in people over 60 and 60pct of deaths were in men.

The same report shows that 95.1pct of the deceased had at least one associated comorbidity.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend