Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alfred Simonis pune tunurile pe USR: ‘I-a susținut și i-a lăudat și pe Ludovic Orban, și pe Virgil Popescu, atunci când s-a liberalizat prețul la energie. Astăzi iată consecințele, care au la bază acele decizii luate de USR’

Publicat

in

Alfred Simonis a comentat și declarațiile lui Cătălin Drulă, care i-a acuzat pe cei din PSD că l-au „apărat” pe Virgil Popescu la moțiunea simplă. Deputatul PSD consideră că USR este unul dintre principalii vinovați pentru prețurile mari la energie electrică.

PS News: Cătălin Drulă a acuzat PSD că l-a apărat pe ministrul Virgil Popescu la moțiunea simplă. Cum comentați declarațiile făcute de USR?

Alfred Simonis: PSD nici nu a apărat, nici nu a condamnat pe nimeni. Miercuri a votat împotriva acestui demers populist al USR-ului, USR care stă la baza, la propriu, a erorilor care s-au făcut în energie în ultimii 3 ani. În cel puțin doi ani din acești 3 ani de greșeli, USR a stat la baza acestor măsuri, liberalizarea prețurilor la energie și alte chestiuni care astăzi sunt decontate de oameni. Am văzut chiar ieri, în timpul dezbaterilor, cum cei de la USR plângeau pe umerii termocentralei de la Mintia. Termocentrală care a fost închisă sub mandatul USR. Repet, în momentul în care un ministru trebuie remaniat acest lucru se face de către premier și nu se face de către USR.

USR i-a susținut și i-a lăudat și pe Ludovic Orban, și pe Virgil Popescu, atunci când s-a liberalizat prețul la energie. PSD era în opoziție atunci și spunea că acestea vor fi consecințele. Astăzi iată consecințele, care au la bază acele decizii luate de USR în urmă cu doi ani sau trei ani. Și acum sunt cei mai mari critici ai liberalizării. E suficient să căutăm pe Google declarațiile doamnei Prună, ale domnului Barna, ale domnului Drulă atunci când s-a eliminat acea reglementare a prețurilor la energie, fără a acumula stocuri sau a avea cumpărată producția în avans, deși noi anunțam de atunci că acest lucru va sta la baza exploziei prețurilor. S-a întâmplat ceea ce spuneam noi.

E adevărat că e o situație complicată. Nu am fost de acord nici cu ministrul care spunea că totul e perfect. Nu e nimic perfect. Trebuie să găsim metode, iar Guvernul trebuie să se implice să rezolve toate aceste probleme.

PS News: Se mai discută în PSD despre reglementarea prețului la energie electrică?

Alfred Simonis: Ar trebui să vedem cum funcționează în piață măsurile luate de această Ordonanță de Urgență. Evident că PSD va lua în discuție și va aplica măsuri ori de câte ori va fi necesar, și de reglementare, și de plafonare și de ce va fi nevoie astfel încât oamenii să nu sufere după plata facturilor, conform psnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Antony Blinken: ‘În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri. O zi națională foarte fericită’

Publicat

in

De

Secretarul de stat american Antony Blinken urează „La mulţi ani!” României de Ziua Naţională şi subliniază că 2022 este un „an special„, aniversându-se 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România.

În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri. Acest an este unul special, când marcăm 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România. Relaţia noastră este puternică fiindcă este construită pe valori împărtăşite şi pe un angajament comun faţă de pacea şi prosperitatea cetăţenilor noştri şi a oamenilor din întreaga lume. Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe aspecte, inclusiv al securităţii, în timp ce rămânem uniţi cu Aliaţii şi cu partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei„, se arată în mesajul oficialului american, potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti, conform agerpres.ro.

Blinken le transmite românilor „o zi naţională foarte fericită” şi spune că aşteaptă cu interes ca parteneriatul bilateral să fie „şi mai puternic în anul care urmează„.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul militar Ion Petrescu: ‘Rachetele americane Patriot întăresc defensiva României. Mesajul clar al lui Stoltenberg a fost că NATO este și aici, în România, și se va face ceea ce este necesar pentru a proteja și a apăra toți Aliații’

Publicat

in

De

Colonelul (r) Ion Petrescu, expert și analist militar, a vorvit despre importanța reuniunii și discursurile liderilor mondiali care au fost prezenți la București.

Capitala României a devenit, timp de două zile, gazda ospitalieră a reuniunii miniștrilor de externe din statele membre ale NATO, un context în care au sosit, succesiv, la București, atât secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, cât și șeful Departamentului Apărării al Statelor Unite, Antony Blinken. Din start fiind vorba de două bile albe, pentru șeful diplomației române.

Oficialul NATO a mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis pentru aportul țării noastre la securitatea transatlantică, inclusiv pentru contribuția la grupul de luptă al aliaților din Polonia, pentru dotarea și cu un sistem cheie pentru sistemul de apărare NATO-antirachetă și angajamentul de a mări bugetul apărării la peste 2%. La primirea în NATO, România se angajase să aibă peste 2,5% din  alocațiile bugetare pentru armată, dar n-a fost să fie așa, din rațiuni de politică internă.

Reuniunea șefilor diplomațiilor din statele aliate este un bun prilej, în viziunea lui Jens Stoltenberg, pentru evidențierea importanței strategice a Mării Negre, pentru întreaga Alianță Nord-Atlantică și pentru evaluarea evoluției confruntării militare dintre Ucraina și Rusia.

Sigur că rachetele americane Patriot întăresc defensiva României, precum și avioanele aliate venite, prin rotație, ca să contribuie la efectuarea misiunilor specifice poliției aerienea spus Ion Petrescu.

Acesta a vorbit și despre grupul de luptă multinațional condus de Franța în România, pe care îl consideră o reușită salutară. Totodată, mesajul lui Stoltenberg  de ieri a fost unul clar, în viziunea analistului, NATO este și aici!

În privința grupului de luptă multinațional condus de Franța în România, acesta este o reușită salutară, dar, așa cum a remarcat și președintele țării noastre, trebuie făcuți pașii următori, deoarece la Summitul NATO de la Madrid s-a optat pentru transformarea batalioanelor Alianței din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria, în brigăzi cu efective de 4.000-4.500 de oameni, care vor avea adusă și tehnica de luptă potrivită pentru misiunile principial defensive, pe care și le vor asuma.

Mesajul clar al lui Stoltenberg a fost că NATO este și aici, în România, și se va face ceea ce este necesar pentru a proteja și a apăra toți Aliații. Aceasta fiind linia roșie a Alianței pentru Federația Rusă.

Mesajul cheie al secretarului general al NATO a fost unul fără echivoc. Putin nu poate fi lăsat să câștige războiul din Ucraina, pentru că asta le-ar arăta dictatorilor de pe mapamond că își pot atinge obiectivele recurgând la manu militari”, mai spus Ion Petrescu, conform psnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend