Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alexandru Rafila pune punctul pe ‘i’: ‘Nu e vorba de niciun fel de taxare dublă a pacienților din România’

Publicat

in

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în proiectul Strategiei Naţionale de Sănătate a României, lansat în dezbatere publică în urmă cu o zi, nu e vorba de niciun fel de taxare dublă a pacienţilor.

Nu este vorba de nicio taxă suplimentară. Este o minciună. Repet acest lucru: nu e vorba de niciun fel de taxare dublă a pacienţilor din România. A fost prezentat neprofesionist (în presă n.red), este vorba doar de un proiect-pilot propus în această strategie, care trebuie să se desfăşoare între 2026 şi 2028. Această strategie este supusă dezbaterii publice şi, în mod evident, dacă Guvernul României nu consideră oportun, acest proiect-pilot între 2026 şi 2028 poate să dispară din acest plan de acţiune (…)

În acesta se prevede pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii elective în unităţile sanitare publice, cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă servicii de sănătate, în baza unei plăţi reglementate legal şi suportate de beneficiari, precum şi a posibilităţii programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări.

Se precizează asta pentru ambulator, este unul similar şi pentru asistenţa medicală spitalicească, dar aici spune foarte clar. Rezultatul aşteptat: cadrul legal de furnizare de servicii ambulatorii contra cost în unităţile sanitare publice; servicii ambulatorii realizate în unităţile sanitare publice în afara normei de bază programate, adică în afara normei de bază a unui medic„, a declarat Alexandru Rafila, în conferinţa de presă.

Ministrul Sănătăţii a arătat că acest proiect-pilot ar avea rolul de a stabili dacă într-o unitate sanitară publică, după încheierea programului de lucru, un medic poate să presteze în regim privat o anumită activitate medicală, pacientul plătind la spital faptul că vrea să fie consultat, operat sau investigat de un anumit medic.

Dar asta nu înseamnă că pacientul este în vreun fel împiedicat să aibă acces la serviciile obişnuite. E vorba de opţiune. În momentul de faţă, această opţiune este doar în zona unităţilor private, sunt în toată lumea (…) Şi propunerea de pilot este doar pentru una, două sau trei unităţi sanitare, în anul 2026, în care să se încerce pentru medicii din spitalul respectiv dacă doresc să lucreze peste program, dacă există solicitări pentru anumiţi medici, dincolo de program.

Adică e vorba de reţinerea unei sume de bani de către spital, de spitalul public, şi cu o altă sumă de bani este retribuit pentru activitatea medicală suplimentară, medicul sau asistenta medicală. Deci este cu totul şi cu totul altceva. Am văzut şi eu titlurile, că au fost şi foarte mult politizate. Nu e cazul să inducem în eroare populaţia pentru că avem nevoie de o strategie naţională de sănătate în România„, a adăugat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că aceasta este doar o idee care trebuie dezbătută, care poate fi sau nu agreată.

Această strategie n-a fost făcută de ministrul Sănătăţii sau de angajaţii permanenţi ai Ministerului Sănătăţii, a fost făcută de un grup de experţi în sănătate publică şi ca să existe transparenţă totală în ceea ce priveşte realizarea acestei strategii, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la transparenţă decizională, găsiţi şi cel de-al patrulea document, o notă de informare pentru public sau pentru presă în ceea ce priveşte modul în care a fost realizată această strategie şi echipa care a lucrat la redactarea acestei strategii (…) Acest subiect a fost lansat ieri după ce Ministerul Sănătăţii a afişat pe site şi a lansat în dezbatere publică proiectul strategiei naţionale de sănătate a României pentru perioada 2022-2030„, a mai declarat ministrul Alexandru Rafila, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend