Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alexandru Rafila, despre tratamentul cu anticorpi monoclonali folosit de Donald Trump: ‘Este un tratament util, dar este mult mai costisitor’

Publicat

in

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a precizat că dosarul privind tratamentul cu anticorpi monoclonali se află la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), iar, în momentul autorizării, România ar putea să îl ia în considerare pentru a trata pacienții cu COVID-19.

„În SUA este un tratament deja disponibil. Este un tratament util, dar este mult mai costisitor. (…) Şi chiar dacă ai un astfel de tratament, sunt persoane care poate ajung mai târziu să beneficieze (…) şi atunci poate starea lor de sănătate poate fi afectată şi viaţa poate fi pusă în pericol. Eu prefer, ca om de sănătate publică, prima variantă, cea a prevenţiei, în locul tratamentului. Încă nu este disponibil în România. Ştiu că există la Agenţia Europeană pentru Medicamente ( EMA) dosarul acestor anticorpi monoclonali şi, în momentul în care vor fi autorizaţi pentru utilizare în Uniunea Europeană, sigur că şi România ar putea să ia în considerare utilizarea acestor anticorpi monoclonali ca şi tratament în infecţia cu noul coronavirus”, a explicat Rafila, la Târgu Mureş, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că există două sau trei companii producătoare de anticorpi monoclonali, în SUA şi Coreea de Sud, adăugând că inclusiv în România s-au desfăşurat o serie de studii privind utilizarea acestora.

„La Institutul ‘Matei Balş’ s-au desfăşurat mai multe studii clinice privind utilizarea acestor anticorpi monoclonali, sigur că sunt foarte eficienţi şi pentru pacienţii noştri care au beneficiat de acest tratament. A fost şi fostul preşedinte al SUA care a beneficiat de acest tratament, considerat experimental la acea vreme”, a menţionat Alexandru Rafila, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rectificarea bugetară, un subiect greu de discuții la nivelul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. Anca Dragu: ‘Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni’

Publicat

in

De

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), a anunțat că rectificarea bugetară ar putea avea loc cel mai rapid în următoarele două săptămâni.

„Rectificarea bugetară a fost discutată în linii foarte mari la nivelul coaliţiei. Discuţiile continuă la nivelul Guvernului. Din câte ştiu eu, ministerele au trimis cam toate execuţia bugetară. Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni. Am văzut draftul acestei rectificări şi pot să vă spun că avem investiţii record. Este pentru prima dată când de la Ministerul Transporturilor nu se taie bani, ci se alocă şi noi sperăm ca Guvernul să găsească chiar mai mult de 300 de milioane cât apare acum în acest proiect de rectificare”, a afirmat Dragu, la Senat.

Potrivit acesteia, pe partea de investiţii lucrurile stau „foarte bine” în ceea ce priveşte execuţia bugetară.

„Dacă ne uităm, avem pe primul trimestru o creştere investiţiilor, în general, şi publice şi private, de 11,7% faşă de anul trecut. Asta înseamnă că creşterea economică semnificativă pentru România se bazează foarte mult pe investiţii. (…) Noi sperăm să se găsească ceva fonduri suplimentare (pentru Ministerul Transporturilor). Sumele cerute au fost de peste 2 miliarde. Deci undeva în jurul acestei sume, cred că ar fi fezabil. Dar, daţi-mi voie acum să vorbesc şi ca fost ministru de Finanţe, nevoile sunt foarte mari şi întotdeauna ai şi nişte constrângeri bugetare”, a adăugat Anca Dragu, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Au fost comandate dosare la DNA pentru unii lideri ai PNL? Klaus Iohannis: ‘Dacă aș avea semnale că există așa ceva, aș fi intervenit demult’

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu împărtășește ideea de dosare la comandă pentru unii lideri ai PNL ”Dacă aş avea semnale că există aşa ceva, aş fi intervenit demult”.

„Pun astfel de declaraţii pe tema ascuţirii luptei de tip campanie electorală. Dacă aş avea semnale că există aşa ceva (dosare la comandă – n.r.) aş fi intervenit demult. Lupta este o luptă internă pentru voturi în PNL şi o competiţie politică întotdeauna face pe cei implicaţi să caute explicaţii senzaţionale. Şi cam aşa putem să interpretăm, mai mult nu e”, a spus şeful statului.

Întrebat cum vede acuzaţiile unor lideri ai PNL, Iohannis a afirmat că le priveşte ca „pe o campanie politică cu anumite accente mai stridente”.

„Dar, în esenţă, aşa se desfăşoară o campanie electorală – cu acuzaţii la adresa competitorilor, cu acuzaţii diverse la adresa celeilalte echipe. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxat şi natural. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL. Se vede că ţara merge bine înainte, economia creşte, pandemia este sub control, zonele naturale sunt protejate. Dar, evident, cei care sunt în campanie – şi este o poziţie extrem de importantă pentru care se luptă – au exact comportamentul de politician în campania electorală”, a susţinut preşedintele, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Klaus Iohannis, în vizită la Parcul Natural Comana: ‘Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend