Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alexandru Rafila critică modul de organizare a campaniei de vaccinare anti-COVID: ‘Să nu creăm false așteptări’

Avatar

Publicat

in

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a criticat modul în care principalii decidenți politici comunică pe tema vaccinării anti-COVID-19. Acesta a remarcat mai multe declarații publice contradictorii precum și afirmații care le pot da românilor false așteptări. Rafila a mai susținut că persoanele cu boli cronice și cele de peste 65 de ani ar fi trebuit vaccinate imediat după cadrele medicale și nu laolaltă cu alte categorii de populație. Așa, ele riscă să nu li se mai administreze dozele de vaccin acum. Premierul Florin Cîțu a declarat că, în perioada imediat următoare, peste 75% dintre persoanele de peste 65 de ani vor fi vaccinate anti-COVID-19. Rafila a dat de înțeles că șeful Guvernul a cam exagerat.

„Dânsul spunea că ”în perioada imediat următoare”. Am citit și eu afirmația. Mi s-a părut surprinzătoare… Probabil că e o persoană mai entuziastă domnul premier, dar nu trebuie să creăm false așteptări oamenilor. În mod evident, dânsul știe care e posibilitatea de aprovizionare cu vaccinuri, nu mă refer la partea organizatorică, haideți s-o lăsăm pe asta deoparte, și în ianuarie și februarie cantitățile de vaccinuri primite vor fi limitate, vor fi în jur de 600.000 de doze. Abia din martie vor depăși probabil un milion de doze pe lună și atunci trebuie să fim mai pragmatici și mai realiști și să informăm corect populația, să nu creăm false așteptări”, a declarat Alexandru Rafila, pentru B1 TV.

Lia Olguța Vasilescu: Vor să se întoarcă la vremurile cu ziua și arestarea! Vor fi arestați adversarii politici

Profesorul a mai susținut că ar fi trebuit creată o subcategorie în cadrul campaniei de vaccinare, astfel încât persoanele cu boli cronice și cele de peste 65 de ani să poată fi vaccinate imediat după cadrele medicale. Așa cum e organizată campania acum, aceste persoane sunt puse laolaltă cu alte categorii și riscă să nu primească dozele.

„Trebuia totuși prioritizat. Dacă spui că în etapa a doua vaccinezi șase milioane de persoane și toți încearcă să se programeze și lucrul ăsta nu e posibil… O etapizare sau o subetapizare poate era mai potrivită. Ei nu apucă să se programeze, ori nu știu, ori nu intră pe internet și o să se vaccineze sau să se programeze mai întâi cei care sunt persoane active, lucrează în diverse structuri publice și care au obișnuința folosirii internetului”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a criticat și modul în care se realizează informarea publică pe acest subiect, mai mulți oficiali contrazicându-se în declarații.

Declarațiile profesorului Alexandru Rafila au pornit de la o afirmație recentă a prim-ministrului Florin Cîțu.

„Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris premierul duminică, pe Facebook.

Sâmbătă, și el a primit prima doză din vaccinul anti-COVID-19.

„Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. Este important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie”, a declarat Florin Cîțu, după ce a fost vaccinat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mega-veste pentru acești români! Guvernul va oferi finanțări de până la 800.000 de euro

Avatar

Publicat

in

De

A doua fiică a criminalului din Oneşti, stabilită în Germania, rupe tăcerea: ‘Sunt mamă și o am familie. Îmi pare nespus de rău ce s-a întâmplat’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Elevii din Galați se pregătesc, alături de ÎPS Casian, pentru evenimentele prilejuite de Duminica Ortodoxiei

Avatar

Publicat

in

De

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o videoconferinţă la care au participat foarte mulţi tineri, în vederea organizării şi bunei desfăşurări a manifestărilor prilejuite de Duminica Ortodoxiei.

Întrunirea on-line de astăzi, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice de comunicare tineri – reprezentanţi ai mai multor şcoli din judeţele Galaţi şi Brăila, inspectori şi profesori de religie.

După cuvenita rugăciune şi cuvântul de binecuvântare, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre importanţa icoanei în viaţa creştinului, precum şi despre tradiţionalul pelerinaj din prima duminică a Postului Mare prin care cinstim cu credinţă şi evlavie sfintele icoane.

Ierarhul a mai arătat că tinerii, tinerele şi copiii sunt icoane vii şi aceştia sunt preferaţii învierii înainte de Învierea Domnul nostru Iisus Hristos.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost evidenţiate elementele de noutate de anul acesta apărute datorită restricţiilor din ţară şi au fost fixate obiectivele concursului de pictat icoane, dedicat celor două teme, omagială şi comemorativă, ale anului 2021.

Totodată, au fost stabilite aspecte importante privind organizarea celei de-a 21-a ediţii a concursului de pictat icoane, prin implicarea directă a unor tineri voluntari care vor realiza lucrări iconografice şi le vor prezenta în şcolile şi în bisericile parohiale de unde aceştia provin.

În partea a doua a întâlnirii, elevii şi-au exprimat bucuria şi entuziasmul pentru participarea lor la acest concurs, care reprezintă pentru ei un prilej de a-şi arăta dragostea faţă de sfinţi şi faţă de ortodoxie.

Ca semn al aprecierii şi încurajării pentru talentul şi pasiunea lor, tinerii iconari vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, diploma „Icoana – frumusețe a Ortodoxiei”, precum şi seturi de acuarele şi pensule şi alte ustensile specifice picturii.

La finalul întâlnirii, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de apreciere şi mulţumire pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea proiectelor eparhiale, menite să coaguleze, să aducă bucurie şi comuniune în mijlocul credincioşilor şi a tinerilor, mai ales atunci când suntem în perioade dificile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend