Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alexandru Rafila critică modul de organizare a campaniei de vaccinare anti-COVID: ‘Să nu creăm false așteptări’

Avatar

Publicat

in

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a criticat modul în care principalii decidenți politici comunică pe tema vaccinării anti-COVID-19. Acesta a remarcat mai multe declarații publice contradictorii precum și afirmații care le pot da românilor false așteptări. Rafila a mai susținut că persoanele cu boli cronice și cele de peste 65 de ani ar fi trebuit vaccinate imediat după cadrele medicale și nu laolaltă cu alte categorii de populație. Așa, ele riscă să nu li se mai administreze dozele de vaccin acum. Premierul Florin Cîțu a declarat că, în perioada imediat următoare, peste 75% dintre persoanele de peste 65 de ani vor fi vaccinate anti-COVID-19. Rafila a dat de înțeles că șeful Guvernul a cam exagerat.

„Dânsul spunea că ”în perioada imediat următoare”. Am citit și eu afirmația. Mi s-a părut surprinzătoare… Probabil că e o persoană mai entuziastă domnul premier, dar nu trebuie să creăm false așteptări oamenilor. În mod evident, dânsul știe care e posibilitatea de aprovizionare cu vaccinuri, nu mă refer la partea organizatorică, haideți s-o lăsăm pe asta deoparte, și în ianuarie și februarie cantitățile de vaccinuri primite vor fi limitate, vor fi în jur de 600.000 de doze. Abia din martie vor depăși probabil un milion de doze pe lună și atunci trebuie să fim mai pragmatici și mai realiști și să informăm corect populația, să nu creăm false așteptări”, a declarat Alexandru Rafila, pentru B1 TV.

Lia Olguța Vasilescu: Vor să se întoarcă la vremurile cu ziua și arestarea! Vor fi arestați adversarii politici

Profesorul a mai susținut că ar fi trebuit creată o subcategorie în cadrul campaniei de vaccinare, astfel încât persoanele cu boli cronice și cele de peste 65 de ani să poată fi vaccinate imediat după cadrele medicale. Așa cum e organizată campania acum, aceste persoane sunt puse laolaltă cu alte categorii și riscă să nu primească dozele.

„Trebuia totuși prioritizat. Dacă spui că în etapa a doua vaccinezi șase milioane de persoane și toți încearcă să se programeze și lucrul ăsta nu e posibil… O etapizare sau o subetapizare poate era mai potrivită. Ei nu apucă să se programeze, ori nu știu, ori nu intră pe internet și o să se vaccineze sau să se programeze mai întâi cei care sunt persoane active, lucrează în diverse structuri publice și care au obișnuința folosirii internetului”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a criticat și modul în care se realizează informarea publică pe acest subiect, mai mulți oficiali contrazicându-se în declarații.

Declarațiile profesorului Alexandru Rafila au pornit de la o afirmație recentă a prim-ministrului Florin Cîțu.

„Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris premierul duminică, pe Facebook.

Sâmbătă, și el a primit prima doză din vaccinul anti-COVID-19.

„Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. Este important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie”, a declarat Florin Cîțu, după ce a fost vaccinat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PNL’s Orban: Citu has not announced his candidacy for PNL presidency

Avatar

Publicat

in

De

National Liberal Party (PNL) national chairman Ludovic Orban said on Tuesday that he is convinced that he will win a new term of office as the national head of the party, adding that, as far as the information that Prime Minister Florin Citu could be supported by the Cluj chapter goes, Citu has so far not announced his candidacy for the PNL presidency, agerpres reports.

Asked if he has the endorsement of the Cluj chapter in PNL’s Congress for a new term as national chairman, Orban said that each delegate expresses his or her option.
He mentioned that Citu did not announce his candidacy for the party presidency.

“So far, Mr Citu has not announced his candidacy for the party presidency. How can anyone endorse Mr Citu for the party chairman given that Mr Citu has not announced his candidacy? That is a rhetorical question. When I registered for the party presidency, I did so because I am convinced that I will win. (…) My team is PNL,” added Orban.

He said that candidacies to the PNL Congress will be based on a motion.

“Obviously, I will support the candidates at the national leadership positions, as I did last time; I did not want to fill all the leadership positions only with candidates who supported me, I left vacancies for my opponents, for those who did not endorse me,” added Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fost Premier al Republicii Moldova: Cei care au furat miliardul de dolari se află acum în Parlament

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit lui Ion Chicu, fost premier al Republicii Moldova, banii au fost scoși din republică abia după ce Guvernul a acoperit gaura creată în cele trei bănci (n. r. – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank) cu banii de la Banca Națională a Moldovei (BNM) și nu putea avea loc fără susținerea Guvernului de atunci, care a votat acele garanții financiare, scrie știri.md

„Este o eroare ce se crede. Miliardul nu s-a furat înainte de emiterea deciziilor Guvernului pentru oferirea garanțiilor. Miliardul s-a furat după! Atunci când s-au asigurat ca Guvernul va lua bani de la BNM și va acoperi gaura pe depozitele persoanelor fizice.

Ei s-au asigurat că oamenii nu o să iasă cu furcile să îi scoată din birouri. Au acoperit gaura cu banii de la BNM, după care au furat”, a spus Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru unimedia.md.

Președintele PDCM a adăugat că banii vor fi recuperați atunci când în Parlament nu vor mai fi acei care au participat la acest furt.

„Trebuie de văzut cine au fost membrii Guvernului de atunci. Ei încă sunt în Parlament și nu doar din fracțiunea ceea despre care am vorbit (n.r. – a Partidului „Șor”).

Mai este unul care era consultantul domnului Filat și spunea că totul este bine la Banca de Economii, dar care acum este foarte vocal în Parlament, este „om bun””, a mai spus acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend