Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alexandru Rafila a răbufnit: ‘Nu s-a făcut nimic pentru ca acest val să nu fie așa de intens. Se vede că au fost doar niște declarații politicianiste, niște minciuni’

Publicat

in

Deputatul PSD Alexandru Rafila face acuzații grave. ”Nu s-a făcut nimic pentru ca valul 4 al pandemiei să nu fie atât de intens”. Acesta acuză autoritățile că au mințit, făcând doar declarații politice cu privire la pregătirea spitalelor în fața ratei uriașe de infectări.

”Nu s-a făcut nimic pentru ca acest val să nu fie așa de intens. Toată lumea a discutat pe parcursul verii legat de intensitatea valului 4, domnul prim-ministru Cîțu credea că va fi un val extrem de ușor…

Există toate resursele pregătite cât să facă față oricărei probleme de sănătate publică. Se vede că au fost doar niște declarații politicianiste, niște minciuni.

Importantă e lipsa de responsabilitate. Acum încercăm să gestionăm acest haos. Revin și la pacienții cu alte patologii, cred că o soluție tranzitorie ar fi utilizarea resurselor din sectorul de servicii medicale private.

Tratamentele acestea sunt limitate, în afară de cele peste 5.000 de doze primite prin Mecanismul European, din rezervele regiunii Lombardia, și Ministerul Sănătății achiziționează 10.000 de tratamente. În mod normal, aceste tratamente trebuie primite de grupurile vulnerabile, pacienți la risc”, a spus medicul, la Realitatea Plus.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Alina Gorghiu aruncă în brațele lui Ludovic Orban scăderea PNL în sondaje: ‘În loc să atace PSD, și-a făcut o cauză din atacarea PNL și a președintelui partidului’

Publicat

in

De

Alina Gorghiu a comentat rezultatele sondajului Avangarde care creditează PNL cu 17% în preferinţele alegătorilor. Fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Gorghiu este de părere că războiul purtat de Ludovic Orban împotriva lui Florin Cîţu este una dintre cauzele care a contribuit la această scădere.

Conflictul din interiorul partidului, fostul lider, Ludovic Orban, a contribuit din plin patru luni de zile la pierderea unui eşantion din simpatizanţii PNL, pentru că, în loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL şi a preşedintelui partidului”, a precizat Alina Gorghiu, la România TV.

Vezi și:

Alina Gorghiu trece la ‘cârma’ filialei PNL Argeș: ‘Urmează un amplu proces de evaluare și reorganizare’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Consilier prezidențial: ‘Pacienții români au dreptul fundamental la o îngrijire optimă, iar sistemul de sănătate trebuie să ofere pacienților posibilitatea de a accesa noi tratamente’

Publicat

in

De

Consilierul prezidențial Diana-Loreta Păun a vorbit despre adoptarea în sistemul de sănătate a noi măsuri necesare pentru a se putea oferi pacienților posibilitatea de a accesa noi dispozitive, noi medicamente și noi tratamente.

„De aproape doi ani, pandemia COVID-19 a avut un impact devastator care se resimte la nivelul întregii societăţi. Şi, din păcate, această criză este generată de superficialitatea investiţiei în două domenii esenţiale pentru bunăstare sănătatea şi educaţia”, a afirmat Diana Păun, la lansarea Barometrului de Sănătate Publică, ediţia decembrie, de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” şi Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale.

Ea a subliniat că studiul confirmă aceste afirmaţii şi indică faptul că pandemia de COVID-19 a adus în atenţie o necesitate „ignorată” nu doar de România, ci la nivel global, aceea de a investi mai mult în sistemul de sănătate, în infrastructura medicală de înaltă performanţă şi adaptată cerinţelor tehnologice actuale.

„Pacienţii români au dreptul fundamental la o îngrijire optimă, iar sistemul de sănătate trebuie să ofere pacienţilor posibilitatea de a accesa noi dispozitive, noi medicamente şi noi tratamente, care, pentru mulţi dintre ei, reprezintă singura şansă la supravieţuire”, a explicat consilierul prezidenţial.

Diana Păun a evidenţiat ca esenţială continuarea demersurilor de debirocratizare în sistemul de sănătate şi adoptarea măsurilor necesare pentru a crea premisele pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la cele mai noi rezultate ale progresului şi cercetării medicale.

„În acelaşi timp, aşa cum arată şi concluziile studiului, este esenţială investiţia în educaţia pentru sănătate, în alfabetizarea sanitară, pentru restabilirea încrederii pacientului în sistemul de sănătate, astfel încât acesta să înţeleagă beneficiile ştiinţei şi ale cercetării medicale şi să nu cadă în capcana dezinformării, cum, iată, s-a întâmplat. Sper ca recomandările care vor rezulta din dialogul de astăzi să ghideze direcţiile de reconstrucţie a sistemului sanitar, având ca obiectiv final sănătatea şi, bineînţeles, bunăstarea noastră a tuturor”, a spus Păun.

Potrivit consilierului prezidenţial, realizarea Barometrului de Sănătate Publică arată preocuparea constantă a Academiei Române asupra unor teme care generează interes la cel mai înalt nivel, demonstrând că instituţia rămâne un partener strategic al autorităţilor în abordarea provocărilor societale.

„Barometrul de Sănătate Publică reprezintă, într-adevăr, o resursă strategică pentru fundamentarea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare. (…) Acest studiu care reflectă realitatea interacţiunii pacientului cu sistemul de sănătate să reprezinte un punct de plecare esenţial pentru reformă, pentru că orice intervenţie care se doreşte a îmbunătăţi rezultatele de sănătate trebuie să corespundă, în primul rând, nevoilor pacientului”, a transmis Diana Păun, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend