Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alexandru Rafil, mesaj pentru Guvernul Cîțu: ‘Dacă dorim ca în țara noastră să se dezvolte într-adevăr așa cum ar trebui să se dezvolte, trebuie să investim în Sănătate și în Educație’

Avatar

Publicat

in

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat de la tribuna Parlamentului că ”Dacă dorim ca în țara noastră să se dezvolte într-adevăr așa cum ar trebui să se dezvolte, trebuie să investim în Sănătate și în Educație. Îmi pare rău, domnul prim-ministru așteptam să prezinte un soi de raport referitor la buget”.

„Statistic vorbind, dacă ne referim la peste 3.600 de amendamente, măcar trebuie să plecăm de la premisa că 1% din aceste 3.600 de amendamente sunt amendamente bune de care România are nevoie. Toate amendamentele au fost respinse în comisiile reunite de sănătate, a fost un simulacru de dezbatere la sfârşitul căruia am constatat că orice fel de argument nu stă în picioare în faţa coaliţiei aflate la guvernare.

Eu remarc şi am remarcat încă mai devreme, apropo de interesul pentru sănătate şi pentru interesul ca acest buget să se reflecte în funcţionarea sistemului de sănătate, interesul domnului ministru Voiculescu, care a părăsit sala de minute bune şi, la fel cum se întâmplă în MS, unde există imobilism şi lipsă de decizie, remarcăm o atitudine asemănătoare şi în ceea ce priveşte bugetul României. (…) Este momentul ca Parlamentul României să aibă responsabilitatea să îşi asume un buget în care să aprobe amendamentele depuse, de bun simţ, ale opoziţiei”, a spus Rafila.

El a afirmat în faţa plenului reunit că prin amendamentele depuse de PSD şi de alte partide parlamentare se încearcă asigurarea accesului cetăţenilor la servicii de sănătate şi asigurarea „reluării vieţii economice şi sociale”.

„Ne aflăm într-un moment în care PSD, dar şi alte partide parlamentare au depus amendamente pentru Sănătate şi pentru Educaţie. Noi încercăm să asigurăm accesul cetăţenilor la servicii de sănătate, să asigurăm controlul pandemiei şi să asigurăm reluarea vieţii economice şi sociale. Trebuie să asigurăm dreptul constituţional al copiilor şi al tinerilor să aibă acces la învăţământ. (…) În Sănătate şi în Educaţie nu discutăm despre cheltuieli, discutăm despre investiţii”, a mai spus social-democratul.

Potrivit acestuia, este nevoie de investiţii în Sănătate şi Educaţie pentru ca ţara să se dezvolte.

„Dacă dorim ca în ţara noastră să se dezvolte într-adevăr aşa cum ar trebui să se dezvolte, trebuie să investim în Sănătate şi în Educaţie. Îmi pare rău, domnul prim-ministru aşteptam să prezinte un soi de raport referitor la buget. Dânsul nu a putut să depăşească un stereotip pe care atât dânsul, cât şi alţi colegi din Guvern îl au, s-au referit exclusiv la PSD, la greaua moştenire. (…) Eu speram ca dânsul să aibă vocaţia construcţiei, să aibă vocaţia realizării unui proiect de buget care să asigure dezvoltarea României şi echilibrul social. Din păcate, ne aflăm la un moment în care remarcăm că există vocaţia formelor fără fond, fără să realizăm că este vorba despre bugetul României, nu despre bugetul coaliţiei aflate la guvernare”, a mai susţinut Alexandru Rafila, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alina Gorghiu iese la rampă: ‘Nu trebuie să ne lamentăm că este schimbat un ministru și nici nu cred că e necesar să avem atâtea contre politice’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PNL Alina Gorghiu precizează că ”Partidul Național Liberal îl susține pe Florin Cîțu” și consideră că ”că USR-PLUS vor da dovadă de responsabilitate și vor merge pe formula menținerii actualei coaliții aflate la guvernare”.

„Cred că nu e o surpriză pentru nimeni că PNL susține în momentul acesta 100% decizia premierului. Încă înainte de a anunța această decizie au tot fost discuții cu liderii coaliției, inclusiv cu Dan Barna. Nu se poate spune că liderii USR-PLUS nu cunoșteau dezbaterile pe subiectele legate de sănătate, semnele de întrebare, chiar și hotărârea premierului de a nu mai tolera eventuale momente de genul celor care s-au tot întâmplat în ultima vreme”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: PNL îl susține pe premier. Nu vedem altă soluție politică decât actuala coaliție

Senatorul mai spune că, deși Partidul Național Liberal îl susține pe Florin Cîțu în decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru, formațiunea sa consideră că actuala coaliție de guvernare este singura soluție politică în acest moment.

„Pe scurt, noi îl susținem în demersul acesta pe premier și credem că e foarte important să transmitem un mesaj care ține de buna guvernare și nu de persoana unui ministrul. E limpede că e atributul constituțional al lui Florin Cîțu, pe care nu îl poate contesta nimeni. Însă, în același timp, vreau să fie limpede pentru toată lumea că PNL nu are, nu vrea să aibă și nu există pentru noi o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare”, mai spune Gorghiu.

Alina Gorghiu a adăugat că este nevoie de maturitate politică și de responsabilitate în actul de guvernare. „Nu trebuie să ne lamentăm că este schimbat un ministru și nici nu cred că e necesar să avem atâtea contre politice în spațiul public și contestări, pentru că tot împreună rămânem”, spune ea.

Gorghiu: Ordinul semnat de secretarul de stat este inacceptabil

Senatorul atrage atenția că luni au fost discuții în ședința de coaliție, în cadrul căreia Florin Cîțu a avertizat că nu mai acceptă decizii unilaterale. Gorghiu spune că ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, transmis la Monitorul Oficial „fără transparență, fără consultări prealabile, fără discuții cu cei implicați și afectați și fără avizul șefului Guvernului”, este inacceptabil.

Alina Gorghiu adaugă că ordinul secretarului de stat nu este singurul lucru „care a deranjat”, ci a fost picătura care a umplut paharul. Ea spune că indiferent de sensibilitățile din coaliție, este important ca partidele aflate la guvernare să vadă tabloul mare, să susțină în continuare efortul național de revenire la normalitate, mai ales că partidele aflate la putere și-au asumat o responsabilitate.

Senatorul mai spune că PNL așteaptă o propunere cât mai rapidă de ministru al Sănătății din partea USR-PLUS, așa cum s-a convenit la momentul în care a fost realizată coaliția.

Senatorul PNL nu crede că USR-PLUS vor ieși de la guvernare

Întrebată de Emma Zeicescu despre ce ar face PNL în cazul în care USR-PLUS s-ar retrage din coaliție, Gorghiu a declarat că nu crede că în politică se poate ajunge la momente de iresponsabilitate din pricina schimbării unui ministru.

„Mi-e greu să cred că cineva, odată ce face politică și a ajuns la guvernare, poate fi atât de iresponsabil încât să spună «eu mă leg cu Vlad Voiculescu de gât și mă duc în opoziție». Eu cred că USR-PLUS vor da dovadă de responsabilitate și vor merge pe formula menținerii actualei coaliții aflate la guvernare, și nu numai pe această formulă, vor veni cu o propunere într-un interval scurt, cu o propunere bună, sunt convinsă, pentru că au soluții articulate din interiorul partidului lor și vor merge mai departe, ducând alături de noi și de UDMR la bun sfârșit programul de guvernare”, a spus Gorghiu, conform celor de la Gândul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan reacționează după cerința USR PLUS de demitere a premierului: ‘Vă asigur că președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu’

Avatar

Publicat

in

De

„Trebuie să primeze interesul național al României. Noi suntem într-o situație complicată din punct de vedere al pandemiei, al sistemului de sănătate și o situație complicată geo-politic și economic. Putem exploata momentul post-pandemie sau putem să îl ratăm.”, a declarat Rareș Bogdan.

„Florin Cîțu este premierul nostru, este, în 31 de ani, premierul care înțelege și știe și macro economie, și relații economice internaționale, și micro-economie. Și este exact acel premier de care România are nevoie pentru a relansa economic și pentru a juca rolul și pe fondul investițiilor venite dintre UE și geo-strategic, în această parte a lumii și Europei.

Nu se pune problema schimbării premierului. Nu a făcut altceva decât să își folosească drepturile constituționale pe care le are. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul. Cred că au greșit când au gândit acest lucru.

Premierul este unul singur și are atribute depline în a-și schimba echipa guvernamentală atunci când un om nu mai poate să facă parte din această echipă.”

Rareș Bogdan: Președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu

„Ultimele 72 de ore ne-au arătat două momente care au creat rumoare și tensiune. Este vorba de momentul în care premierul, cu unul dintre miniștri aflați în subordinea sa, au făcut conferință de presă în același timp. Și evenimentul nedorit de aseară, când un ordin foarte important legat de carantinarea localităților, a fost publicat fără știința premierului.

Nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea. Am mare încredere în liderii USR și PLUS. Am mare încredere că vor reuși împreună să facă ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă românii. Pe noi ne-au unit românii. Și dorința de a face în această țară o reforma reală, conform Antena3.ro.

Nu se pune problema ca PNL să îl schimbe pe Florin Cîțu.

Vă asigur că președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu. Este o susținere totală de care se bucură din partea președintelui României.”

Vezi și: Rareș Bogdan intervine, în direct, în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu: Eu cred că unii au uitat ce înseamnă un premier cu drepturi depline

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend