Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alexandru Gheorghe, ofițerul care a protestat în Piața Universitpții, a fost reangajat

Publicat

in

Ministerul Apărării Naționale a dispus reangajarea lui  Alexandru Gheorghe, locotenentul  care a protestat în 2012, în Piața Universității, îmbrăcat în uniformă și ulterior  trecut în rezervă. Acesta a fosr reangajat în cadrul Flotilei 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Alexandru Gheorghe  a declarat că, în urma procesului pe care l-a intentat Ministerului Apărării Naționale, instanța a decis să fie reangajat pe vechea sa funcție, în același post de unde a fost exclus în 2012.

„Am fost reangajat pe vechea mea funcție, la Câmpia Turzii, așa cum a dispus instanța de judecată. Nu mai vreau să fac niciun fel de comentariu public, voi face ceea ce mi se va ordona să fac. Pot să spun că totul este în regulă”, a spus Alexandru Gheorghe.

Citește și: Locotenentul protestatar din Piața Universității a învins Armata la ICCJ, după ce a fost exclus pentru că a protestat în uniformă

 

Acesta a postat, în urmă cu câteva zile, pe o rețea de socializare, ordinul MApN prin care i se aducea la cunoștință că a fost reangajat în armată.

„«Domnule locotenent Alexandru, începând cu data de 01.08.2014 sunteți rechemat în activitate pe funcția pe care ați ocupat-o la data trecerii în rezervă». Aceeași senzație cu vestea acceptării în Academia Militară în 2004”, a scris locotenentul Alexandru Gheorghe pe rețeaua de socializare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, în iulie, printr-o sentință definitivă, reintegrarea lui Alexandru Gheorghe în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naţionale, care este obligat să-i plătească locotenentului salariile începând cu data trecerii în rezervă şi până la reintegrarea efectivă.

Citește și: MApN: Statul Major a luat la cunoştinţă „cu consternare” de activităţile Lt. Gh. Alexandru

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BREAKING – Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanţa care permite plasarea în carantină a românilor reveniţi în ţară

Publicat

in

De

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare și cele ale art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Avocatul Poporului apreciază că dispozițiile menționate sunt neconstituționale, în măsura în care permit dispunerea unor măsuri de restrângere a exercițiului libertății individuale, prin acte administrative (ordine) emise de organe administrative (Ministrul Sănătății).

În esență, Avocatul Poporului apreciază că lipsa reglementării la nivelul legislaţiei primare a măsurilor generate de epidemii (carantină, izolare/internare obligatorie a persoanelor în contextul bolii transmisibile Covid-19) lasă la latitudinea Ministrului Sănătății emiterea unor acte administrative, cu caracter normativ, de rang infralegal, ingerinţa generată de această stare vizând drepturi fundamentale, respectiv dreptul la libertate individuală și dreptul la viață intimă, familială și privată, cu încălcarea prevederilor art. 53 din Constituţie.

Avocatul Poporului consideră că trebuie să existe o reglementare juridică la nivel de lege, în sensul identificării clare a persoanelor şi situațiilor în care şi faţă de care măsura carantinei (în oricare dintre formele acesteia: instituționalizată/internare, izolare) se poate lua, cine o poate lua, în ce condiţii şi pe ce perioadă, deoarece toate aceste situații presupun o limitare a unor drepturi fundamentale ale omului.

Dispozițiile legale criticate, fără a stabili în concret garanții adecvate menite să asigure respectarea caracterului inviolabil al libertății persoanei, lasă unui organ administrativ, Ministrul Sănătății, posibilitatea să legifereze și să restrângă drepturi fundamentale, prin impunerea unor măsuri privative de libertate.

Legea este cea care trebuie să reglementeze procedura de instituire și încetare a măsurilor restrictive de libertate, aplicarea graduală a măsurilor în funcție de severitatea cazului, atribuțiile fiecărei autorități publice în executarea măsurilor.

Mai mult, normele legale supuse controlului de constituționalitate, care reglementează dispunerea unor măsuri, trebuie să fie elaborate în mod previzibil şi în limitele unor repere concrete, care să elimine riscul ca, prin ingerinţa autorităţilor administrative, măsurile să capete caracter abuziv sau restrictiv al unor drepturi sau libertăţi. Pentru a fi respectată de către destinatarii săi, şi anume de autorităţile administrative, normele legale care permit acestora să ia măsuri necesare şi proporţionale, trebuie să îndeplinească anumite cerinţe de claritate şi previzibilitate, astfel încât aceşti destinatari să îşi poată adapta în mod corespunzător conduita

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mitropolia Basarabiei a donat echipament medical centrului de sănătate dintr-o comună de lângă Chișinău

Publicat

in

De

Mitropolia Basarabiei a oferit marți echipament medical de protecție în valoare totală de 10.000 lei moldovenești (2.500 lei) pentru Centrul de Sănătate din comuna Bubuieci, situată în apropiere de Chișinău.

Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relații cu Instituțiile Statului, și Părintele Diacon Constantin Olariu au înmânat darurile directoarei centrului, Galina Căpiță-Bunescu, potrivit basilica.ro.

Citește și: Moment de cotitură în Parlament. Se insistă cu ‘autonomia’ comunității maghiare: ‘Este un proiect umilitor’

Aceasta a declarat că materialele reprezintă „o gură de oxigen” pentru personalul de la centru și i-a mulțumit Părintelui Mitropolit Petru că le oferă medicilor sprijin atât prin rugăciune, cât și prin fapte.

Donația a constat în halate chirurgicale, măști de protecție, combinezoane, bonete chirurgicale și dezinfectant.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend