Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alexandru Cumpănașu atacă dur DIICOT-ul

Avatar

Publicat

in

Părinții Alexandrei Măceșanu au refuzat predarea cărții de identitate a fetei către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, motivând că solicită să consulte conținutul raportului de expertiză genetică prin care se arată cu o probabilitate de 99,93% că victima arsă în butoi e fiica lor. Alexandru Cumpănașu publică astăzi citația primită de familia Măceșanu de la procurorii DIICOT.

„Cât tupeu să ai și dacă nu veneau de bună voie ce reiese din document că se întâmplă”, întreabă Cumpănașu. Reacția acestuia vine după ce oficiali DIICOT au declarat, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, că nu s-a pus problema aducerii forţate a familiei Alexandrei Măceşanu la sediul Direcţiei şi nici nu se va proceda la ridicarea forţată a cărţii de identitate a adolescenţei din Caracal care a fost răpită pe 24 iulie şi, cel mai probabil, ucisă.

„Dragi romani, am spus aseara ca DIICOT i-a amenintat pe parintii Alexandrei ca ii vor lua cu mandat de aducere daca nu se prezinta la Bucuresti sa le dea buletinul Alexandrei ca sa isi incheie dumnealor „cazul” si sa nu-si mai bata capul cu cautarea retelelor sau complicilor. Dupa ce am izbucnit public brusc a inviat si DIICOT care a dat in comunicat prin care de fapt spunea exact acelasi lucru. Ce m-a suparat la culme a fost declaratia „pe surse” la „stiripesurse.ro” prin care procurorii DIICOT spun ca nici nu s-a pus problema aducerii parintilor cu duba la Bucuresti. Intrebare: daca nu faceam scandal public cum ar fi procedat? Eu consider ca scrisul este mai important decat vorba si public aici CITATIA fata de parintii lui Alex. Cat tupeu sa ai? Si daca nu veneau de buna voie ce reiese din document ca se intampla? De unde reiese ca „nu s-a pus niciodata problema sa ii aduca cu mandat” cand scrie negru pe alb?. Pana acum ii invitau nu ii CHEMAU sa dea declaratii telefonic sau prin informare verbala iar deodata cand au refuzat sa predea buletinul ii ameninta cu duba…dar mai bine va convingeti singuri”, a scris Cumpănașu pe pagina sa de Facebook 

Vezi și:

EXCLUSIV Numire controversată a Guvernului PSD: Tatăl acuzat că a păgubit statul cu miliarde, fiul instalat președinte în CA la Sare!

Nu e o glumă! Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare – Proiectul de lege care aruncă-n aer Codul Muncii

Cine e femeia care a rupt Guvernul – Ea stă în spatele lui Tăriceanu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu: ‘Avem nevoie de investiții pentru a putea plăti și salarii și pensii mai mari. În același timp, trebuie să ținem cont și de recomandările medicilor’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că ”Avem nevoie de economie deschisă, avem nevoie de investiții pentru a putea plăti și salarii și pensii mai mari. În același timp, trebuie să ținem cont și de recomandările medicilor, pentru că este o perioadă dificilă”.

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni, urmare a unei decizii adoptate vinerea trecută de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Eu am spus că, dacă ar fi după mine, aş vrea ca toată economia să fie deschisă mâine. Avem nevoie de economie deschisă, avem nevoie de investiţii pentru a putea plăti şi salarii şi pensii mai mari. În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont şi de recomandările medicilor, pentru că este o perioadă dificilă. Ei trebuie să se pună de acord, nu este decizia mea.

Din ce înţeleg eu, aceste relaxări în ceea ce priveşte Bucureştiul, aceste decizii au fost luate pe legislaţia în vigoare. Dacă se decide să se modifice acel prag, să nu mai fie 3 la mie (incidenţa cumulată a infecţiei cu SARS-CoV-2 – n.r.), să fie 2 la mie, să fie 4 la mie, bineînţeles că ei pot să facă acest lucru, sunt experţi, trebuie să aibă o întâlnire a comitetului de experţi şi apoi să facă recomandări şi vom lua o decizie”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că dacă se modifică condiţiile se va reveni asupra deciziei.

„Pe ceea ce se întâmplă astăzi, eu nu pot să am o altă opinie decât cea bazată pe legislaţia în vigoare. Dacă s-a respectat legislaţia în vigoare şi dacă indicatorii pe care i-am folosit un an de zile arată că este ok să relaxăm condiţiile, atunci se relaxează. Dacă indicatorii se modifică, şi am văzut că şi domnul Arafat a spus acest lucru şi ceilalţi au spus, şi suntem iar peste 3 la mie, bineînţeles că vom reveni. Repet, este o situaţie şi ar fi trebuit să vedem în anul 2020 că ne-am adaptat: dacă lucrurile s-au îmbunătăţit, am relaxat, cum a fost astă vară, dacă s-au înrăutăţit, am restricţionat”, a spus prim-ministrul.

Potrivit acestuia, nu trebuie să se renunţe la purtarea măştii de protecţie şi la folosirea dezinfectantelor.

„Dar, să fie foarte clar pentru toată lumea, nu înseamnă că această relaxare foarte mică a condiţiilor înseamnă că imediat trebuie să renunţăm la mască, la dezinfectant. Nu, toată lumea trebuie să respecte toate condiţiile pentru a ne putea proteja împotriva virusului şi eu sper ca, împreună cu vaccinarea, să revenim la condiţii mai bune, în vară, spre sfârşitul verii”, a explicat Florin Cîţu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Virgil Musta: ‘Cei care la primul vaccin dezvoltă o reacție alergică severă – este recomandabil ca a doua doză să nu se mai efectueze’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a explicat că ”În ceea ce privește bolnavii cronici, unul din obiectivele principale ale acestui vaccin este să protejăm pacienții cronici, care au risc de evoluție severă în caz că fac infecția cu SARS-CoV-2”.

„Este o singură categorie de persoană a cărei vaccinare este contraindicată absolut, în sensul că nu este recomandat să se facă vaccinarea, și anume persoanele care au alergie la una din componentele vaccinului și de fapt cea mai energizantă din componente este polietilenglicolul, sau substanțe similare, asemănătoare chimic cu această substanță.

În rest, sunt doar contraindicații relative, ca de exemplu persoanele care au alergii multiple și care au prezentat în antecedente stare de șoc, deci șoc anafilactic. Acolo este bine să se consulte cu un medic alergolog pentru a se hotărî dacă se vaccinează sau nu. Persoane care au o infecție acută, pe perioada infecției acute, care se manifestă prin febră sau semnele infecției respective, nu este recomandabil să se vaccineze, dar în momentul în care vaccinarea se poate face, în sensul că nu mai sunt aceste simptome, se recomandă să se vaccineze. În concluzie, există o singură contraindicație absolută, restul sunt precauții pe care trebuie să le luăm în funcție de situația patologiei fiecărui om”.

„Experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că cei care au una sau câteva alergii la alimente, anumite proteine, anumite substanțe se pot vaccina, pentru că foarte puțin probabil să fie alergic la una din componentele vaccinului și astfel să poată produce o reacție anafilactică.

Mai mult, dacă în cursul vieții ai dezvoltat reacții alergice ușoare, gen urticarie, conjunctivită, poate o alergie la nivelul căilor respiratorii, se recomandă să faci vaccinul pentru că nu există risc de a face șoc anafilactic.

Singura discuție este la cei care în antecedente au prezentat risc de șoc anafilactic sau cei care la primul vaccin, prima doză dezvoltă o reacție alergică severă – este recomandabil ca a doua doză să nu se mai efectueze și să se refacă vaccinul peste un timp, cu un alt tip de vaccin”, a mai adăugat medicul.

Întrebat dacă în cazul bolnavilor cronici există anumite contraindicații în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, el a răspuns:

„În ceea ce privește bolnavii cronici, unul din obiectivele principale ale acestui vaccin este să protejăm pacienții cronici, care au risc de evoluție severă în caz că fac infecția cu SARS-CoV-2. Aceștia sunt în principal cei cu boală diabetică, obezitate, boli cardiovasculare, pulmonare cronice severe, boli renale cu insuficiență renală… În principiu, nu există contraindicații pe bolile cronice – dimpotrivă, se recomandă efectuarea vaccinărilor.

Aici sunt în discuție două elemente – pe cei cu boli autoimune, unde experții au considerat că și aceștia se pot vaccina, deoarece riscul ca o boală autoimună să se decompenseze în urma vaccinului este minim, dar eu aici aș recomanda, pentru cei care au boli autoimune severe, cu terapie biologică sau cu o etapă inflamatorie intensă a bolii, să consulte medicul curant care tratează boala respectivă. A doua variantă este cei cu imunodepresie, care se pot vaccina fără nicio problemă”, conform b1.ro.

Citește și:

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend