Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alexandru Cazacu şi Andreea Fistyulof au câştigat Cupa României la tenis de masă, desfăşurată la Arad

Publicat

in

Alexandru Cazacu (CS Mioveni) şi Andreea Fistyulof (CSM Arad) au câştigat Cupa României la tenis de masă, desfăşurată sâmbătă la Arad, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă, potrivit Agerpres.

În finala competiţiei masculine, Cazacu l-a învins pe Paul Mladin (CS Topstar TT Constanţa) cu 4-3. Pe locul al treilea s-au clasat Daniel Simulescu şi Cristian Bogdan, ambii de la CS U Craiova, învinşi în semifinale de Mladin (4-0), respectiv Cazacu (4-2).

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

La feminin Andreea Fistyulof s-a impus în finală contra colegei sale de club Cristina Ana Barbu cu 4-2. Pe locul al treilea au încheiat Daniel Bârzoi (SCM Gloria Buzău) şi Mihaela Ilie (ACS Dumbrăviţa). Barbu a întrecut-o în penultimul act pe Bârzoi cu 4-2, iar Fistyulof a câştigat cu acelaşi scor în faţa Mihaelei Ilie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Raluca Turcan face MATEMATICA moțiunii de cenzură: ‘PSD nu va avea suficiente voturi’

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură anunţată de PSD, în privinţa alegerii primarilor în două tururi, nu va avea suficiente voturi pentru a trece şi că Guvernul PNL va mai avea încă două sau trei angajări de răspundere pentru proiecte „foarte importante”, potrivit AGERPRES.

„Angajarea răspunderii înseamnă că ne punem mandatul pe masă, că Guvernul riscă totul pentru un proiect pe care oamenii îl aşteaptă. În momentul de faţă, moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor. (…) Ne dorim ca această moţiune să ducă la alegerea primarilor în două tururi, adică să nu treacă. Evident că, după această angajare de răspundere, mai avem în vedere cel puţin două, chiar trei, în funcţie de cum evoluează dezbaterile în Parlament, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate”, a spus Turcan, la Realitatea Plus.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Potrivit Ralucăi Turcan, dacă guvernul nu va cădea nici în urma altor moţiuni de cenzură generate de viitoare angajări de răspundere, PNL are şansa să îşi îndeplinească în totalitate programul de guvernare.

„Ne asumăm răspunderea şi ne punem mandatul pe masă pentru nişte proiecte foarte importante. Dacă ne trec proiectele, foarte bine, ne îndeplinim programul de guvernare, tot angajamentul. Şi veţi vedea că avem un asemenea plan bine pus la punct. Dacă acest guvern nu cade, programul de guvernare va fi îndeplinit până în ultimul punct”, a declarat Turcan.

Ea a dat asigurări că liberalii nu vor vota „niciodată” o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. „Nu suntem PSD”, a spus Turcan.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare anticipate, vicepremierul a menţionat că există o dată limită până la care trebuie iniţiat acest demers, astfel încât ele să poată fi organizate, dar nu a dorit să precizeze care este acea dată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Manifestaţia deţinătorilor de arme din SUA s-a terminat fără niciun incident

Publicat

in

De

Ţinutele de camuflaj şi armele semiautomate au fost la ordinea zilei luni, la Richmond, capitala statului american, unde mii se persoane au demonstrat fără incidente pentru dreptul de a deţine arme, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Manifestaţia a fost plasată sub înaltă supraveghere de teama acţiunilor violente din partea grupurilor de extremă dreaptă. Guvernatorul democrat, Ralph Northam, a decretat stare de urgenţă în Piaţa Capitoliului, sediu al administraţiei locale şi locul manifestaţiei, din cauza unor „ameninţări serioase şi credibile”.

Locul de desfăşurare a manifestaţiei a fost înconjurat de un important dispozitiv de securitate şi de supraveghere aeriană.

„Nu vrem să vedem o dramă precum cea de la Charlottesville”, a avertizat guvernatorul, referindu-se la un alt oraş din Virginia unde înfruntările între militanţii pentru supremaţia albilor şi antifascişti s-au soldat cu un mort şi zeci de răniţi în august 2017.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Dar deşi un număr importanţi dintre manifestanţi au venit cu arme, în ţinută paramilitară sau de vânătoare, demonstraţia s-a terminat fără niciun incident major.

Într-un frig glacial, protestatarii au umplut rapid piaţa şi străzile din jur. Pe lângă arme şi drapeluri, ei au arborat autocolante portocalii cu mesajul: „Armele salvează vieţi”.

„În ultimele decenii, oamenii politici au încercat să adopte legi care fac mai dificil pentru cetăţenii care respectă legea să cumpere arme de foc. Ne aflăm pe o pantă descendentă. Este dreptul nostru constituţional, pe care Dumnezeu ni l-a dat, să ne înarmăm”, a declarat pentru AFP Brooks, de 24 de ani, un locuitor din Richmond, oraş cu 200.000 de locuitori.

„Este vorba doar despre a-mi exercita libertatea. Nu trebuie să ne fie frică de arme, sunt doar maşini. Toată lumea de aici este înarmată şi nu s-a comis nicio crimă”, a spus la rândul său Justin Dorton, de 38 de ani, în vestă de camuflaj şi posesor al unei arme semiautomate.

Ceva mai departe, John, venit din Ohio, a explicat că vrea „să schimbe cultura” oamenilor de la oraş speriaţi de arme precum AR-15, pe care o avea aspra sa. „Cu cât vor fi văzute mai multe arme în viaţa de toate zilele, cu atât mai puţin vor provoca frică”, a spus tânărul, care avea faţa acoperită cu un fular negru.

Citește și: Olguța Vasilescu a făcut anunțul! Planul pe care îl are PSD

Mai multe mişcări de extremă dreapta şi grupuri paramilitare şi-au anunţat participarea la această zi de lobby pe lângă aleşi, organizată de Liga de apărare a cetăţenilor din Virginia (VCDL).

Organizaţia denunţă ceea ce ea consideră drept atacuri asupra celui de al doilea amendament al Constituţiei, care garantează „dreptul oamenilor de a deţine şi de a purta arme”. Acest articol face însă obiectul unor interpretări divergente, iar Curtea Supremă a limitat acest drept la domiciliu, lăsând oraşele şi statele să reglementeze transportul lor.

Donald Trump, mare apărător al lobby-ului pro-arme, şi-a exprimat susţinerea pentru manifestanţi.

„Partidul democrat din Virginia face totul pentru a vă priva de drepturile voastre prevăzute în al doilea amendament. Nu este decât începutul. Faceţi în aşa fel încât asta să nu se întâmple, votaţi cu republicanii în 2020”, a postat el luni pe Twitter.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend