Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Aleșii PNL cer CJ Argeș achiziția a 6.000 de tablete pentru elevii din Argeș

Avatar

Publicat

in

Consilierii județeni PNL au depus un proiect de hotărâre la Consiliului Judetean Argeș privind încheierea, în regim de urgență, a unui parteneriat între Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, privind finanțarea achiziției de către CJ Argeș a unui număr de 6.000 de tablete electronice și SIM-uri/stik-uri aferente acestora și donarea către elevii din județul Argeș. Propunerea consilierilor PNL vine ca urmare a situației create în învățământul românesc, și implicit argeșean, din cauza pandemiei de COVID-19 care a determinat întreruperea școlilor începând cu 11 martie 2020.

Aceste echipamente (tablete electronice, SIM-uri, stik-uri) vor fi donate, prin intermediul și pe baza listelor întocmite de către Inspectoratul Școlar Județean Argeș, prin proces verbal întocmit între Consiliul Judetean Argeș și Inspectoratul Școlar Județean, elevilor care nu dispun de mijloace financiare pentru achiziția unor dispozitive electronice de comunicare online și elevilor din zonele defavorizate ale județului Argeș. În baza analizei facute de Inspectoratul Școlar, în județul Argeș sunt peste 6000 de elevi care nu participă la lecțiile propuse să se desfășoare la distanță în sistem de comunicare online, din diferite motive, precum lipsa posibilităților financiare, fie că sunt familii numeroare care nu dispun decât de un singur dispozitiv, fie nu au posibilitatea de a fi conectați cu școala deoarece nu dispun de mijloace de comunicare la distanță sau nu au internet, fie din familii din minoritatea romă defavorizate.

Publicitate

Tocmai pentru a elimina decalajul, ce va apărea între elevii care deja învață prin intermediul sistemului de comunicare online și cei care nu au această posibilitate, consilierii liberali propun finanțarea din excedentul bugetar pe 2019 al Consiliului Județean Argeș sau din suma aferentă pentru Programul școlar „ Laptele si cornul”, alocată pentru 2020 care nu a fost cheltuiă, achiziția a 6000 de echipamente electronice (tablete și SIM-uri) cu valoarea de 450 lei/buc., totalul finanțării fiind de 2.700.000 lei. Consilierii județeni liberali care au semnat acest proiect important sunt: Bănică Gheorghe, David Emilian, Jinga Valerian, Ion Ilie, Nae Eugen, Postelnicescu Marius, Tică Manuel, Vasilescu Gabriel.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALEGERI LOCALE ARGEȘ – Prezența la vot, ora 10 – 8,58 %, au votat 45.113 de alegători

Avatar

Publicat

in

De

Argeşenii sunt așteptați, astăzi, 27 septembrie, să îşi aleagă reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale și președintele Consiliului Județean. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00, votarea încheindu-se la ora 21.00. În contextul pandemiei de COVID-19, scrutinul se desfășoară în condiții speciale, fiind stabilite reguli la urne și în sălile de vot, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Obligaţia privind purtarea măştii şi dezinfectarea mâinilor înainte de intrarea în secţie, precum şi prezenţa a maximum cinci alegători în sala de vot sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor locale 2020, prevăzute de Hotărâre de Guvern. La urne sunt așteptați 525.151 de alegatori. În Argeș au fost organizate 522 de secții de votare și s-au tipărit 2.314.252 buletine de vot.

Până la ora 10:00, au votat 45.113 argeseni, ceea ce inseamna o prezenta la vot în județ de 8,58 %

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP, critici dure la adresa autorităților: ‘Ar trebui să ai dreptul să votezi pentru locul în care trăiești și muncești’

Avatar

Publicat

in

De

La alegerile locale dacă nu ai buletin emis de autoritățile din localitatea în care stai, nu poți vota. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat că ”nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”.

Gazetarul a spus că este inadmisibil ca o persoană să fie legată în acest fel, în acest moment, în anul 2020, „când ne putem teleporta și ca holograme de colo-colo”. Într-un astfel de moment să nu poți să votezi pentru că te afli în altă localitate, să nu poți să îți alegi localitatea unde să votezi –  bazat pe altceva, de exemplu, pe rezidență fiscală – e absurd, mai spune gazetarul.

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!” – a comentat CTP.

Publicitate

Gazetarul admite că într-un fel trebuie să fii legat de locul în care votezi, așa cum votezi dacă ești cetățean român, la alegerile locale trebuie să fii legat de un anume oraș și asta se poate face fie prin rezidență fiscală, fie prin buletin, fie prin altceva. Important este să existe opțiunea. Iar în ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, mai ales că acum există și în România un sistem de detectare a votului multiplu. A fost o „mare realizare” introducerea lui în România și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova, a menționat gazetarul, conform Digi24.ro.

Citește și:

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend