Conecteaza-te cu noi

OPINII

Alesii Argesului isi consolideaza trupele de lingăi şi „râme”

Publicat

in

 

Iulian Uta iulian.uta@ziarulprofit.ro

Iulian Uta iulian.uta@ziarulprofit.ro

La aceasta concluzie ar ajunge oricine ar avea timp sa rasfoiasca presa judeteana a ultimelor luni. Ar afla astfel, ca singurul deputat cu fotograf personal si bodyguard, Mircea Draghici, a initiat o campanie de nasit ziaristi si a continuat cu sponsorizarile catre fomistii din presa care deschid gura doar ca sa linga posterioare. Ba mai mult, aflu ca ca omul pe care , parafrazandu-l pe Eminescu, “era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem, si nu e”, vrea sa isi faca propriul trust de presa. E drept, ceva mai mic dar dupa modelul lui Voiculescu sai Ghita. Nu ma indoiesc ca va avea bani sa cumpere totul de-a gata, insa nu stiu daca cel ceea ce se vrea un mic mogul de presa va scapa de droaia de probleme. Un alt exemplu graitor pare a fi, surprinzator, cea care a fost tanara speranta a politicii argesene, Simona Bucura Oprescu. Un om deosebit, un caracter puternic…. odata ! Spun asta pentru ca aud ca si domnia sa, de cand este deputat, ar face orice ca sa apara numai de bine in presa. Pare-se ca a trecut perioada in care Bucura Oprescu, femeia puternica si ambitioasa a politicii argesene,  accepta si chiar lua de bune criticile constructive ale jurnalistilor. Sa va mai spun de cohorta lui Nicolescu, acei purtatori de diplome de fii si fiice ale Argesului care au devenit, fara a realiza probabil acest lucru, vajnici slujbasi ai boss-ului de la CJ ? Mai bine sa va spun de Pendiuc, vesnicul primar al Pitestiului care, aud de la unii colegi de presa, ca sunt mustruluiti in public ca nu reflecta “mumos” activitatea edilului sau ca sunt ignorati pe motiv ca au scris exact ceea ce nu vroia Pendiuc sa se scrie. Exemplele de acest gen ar putea continua iar multi argeseni, plecati departe de judet, au ajuns sa reclame pe retelele de socializare ca in Arges, majoritatea presei a ajuns sa fie aservita pentru cateva banconote, o diploma, o functie de…fin si , eventual, cateva iesiri prin afara. Sunt si exceptii care confirma regula si aici as aminti de prefectul Cristian Soare, unul dintre putinii care, nu numai ca accepta critica preesi, de cele mai multe ori constructiva, dar se si implica sa repare sau sa rezolve cele semnalate.

Revenid la cei doi parlamentari de la inceputul acestor randuri, nu pot sa nu remarc ca, abia a inceputa sesiunea parlamentara, dupa aproape 2 luni de vacanta, si deja cei doi dau semne ca, fie au obosit dupa doar cateva zile de munca, fie ii cam doare in basca de cei care i-au ales. Potrivit secretariatului Camerei Deputatilor, la nici o saptamana dupa ce au revenit la serviciu, deputatii PSD de Arges Simona Bucura Oprescu si Mircea Draghici au depus cereri pentru a intra in concediu de odihna. Conform oficialilor de la Parlament, cererile ambilor deputati de Arges au fost aprobate asa ca , dupa ce au frecat menta doar cateva zile prin holurile Parlamentului, cei doi vor isi vor completa lunga vacanta parlamentara abia incheiata cu o noua runda de relaxare…. Pe banii nostri, desigur ! De ce nu ati vazut o stire in aproape niciun ziar din Arges despre acest aspect, rusinos din punctul meu de vedere ? Oare nu cumva pentru exact ceea ce va spuneam in titlu, ca alesii nostri isi consolideaza trupele de lingăi şi „râme” ?

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cât de periculos este să mergi la terasă, la un eveniment sau în parc? Ia să vedem care sunt cele mai riscante activități pe vreme de pandemie.

Publicat

in

14 experți americani în sănătate publică, epidemiologie sau boli infecțioase, au făcut un clasament cu activități, în funcție de cât de riscante sunt în timpul pandemiei.

Se pare că să mergi într-un bar sau să participi la un concert cu public larg sunt printre cele mai periculoase alegeri pe care le poți face în pandemie.

Publicitate

Potrivit specialiștilor, cea mai puțin riscantă activitate este deschiderea scrisorilor și a coletelor.

Activitățile au fost clasificate în funcție de riscul pe care îl are fiecare, 1 reprezentând cel mai mic risc, iar 9 fiind reprezentat de cel mai ridicat risc.

De asemenea, aceștia prezintă activități normale pe care oamenii le fac în viața de zi cu zi.

Printre cele mai puțin riscante activități găsim și alimentarea mașinii, dar și mersul cu cortul care înseamnă recreere.

Cumpărăturile, alergarea și plimbările în aer liber reprezintă tot un risc mai scăzut decât ridicat. Recomandarea noastră este să purtați masca ori de câte ori intrați într-un spațiu închis.

Mai apoi trecem la ieșirile la o terasă, mersul la bibliotecă sau muzeu și cazarea la un hotel pentru două nopți, care reprezintă un risc scăzut spre moderat de infecție.

Urmează activitățile cu un risc moderat de infectare precum luarea mesei la altcineva acasă și mersul pe plajă. Să nu uităm de cumpărăturile la mall sau locurile de muncă de la birou.

Îmfrumusețarea poate costa. Mersul la coafor reprezintă o activitate destul de riscantă urmată de participarea la o nuntă, înmormântare sau călătoria cu avionul.

Trecem la sporturi. Mersul la sală, cinema sau într-un parc de distracții deja e un risc pe care fiecare trebuie să și-l asume.

Dr. Virgil Musta a declarat pentru PRO TV: „Fiecare își poate calcula riscul, aici este foarte important orice activitate se poate desfășură dacă iți calculezi corect riscurile . Vezi unde există potențial de a te contamina și să introduci acolo niște reguli esențiale. De exemplu, ești într-o încăpere, ai grijă să distanțezi oamenii, să nu fie aglomerat, să obligi oamenii să poarte mască. Eu cred că fiecare situație dacă etse analizată corect scade la minim riscul de transmitere”.

Acest clasament al activităților în funcție de riscuri a fost realizat de 14 experți americani de la Texas Medical Association iar activitățile au fost alese în funcție de obiceiurile zilnice ale oamenilor.

Sursa: Pro TV

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Unde se trăiește cel mai bine în România? Orașele cu cel mai bun nivel de trai.

Publicat

in

Potrivit unei cercetări, Bucureștiul se clasează pe locul 168 dintr-un total de 226 în topul celor mai bune orașe din lume în privința calității vieții, iar la nivel de cost al vieții se situează pe locul 311 în topul celor mai scumpe 433 de orașe din lume. Clasamentul referitor la calitatea vieții compară 226 de orașe din lume, ținând cont de puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul.

Un studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro arată că: Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi sunt considerate centrele urbane cu cel mai avantajos cost al vieții.
De asemenea, orașele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al calității vieții sunt Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăila.

Publicitate

Cluj-Napoca și Oradea sunt cele două orașe care încă rămân în topul celor mai vizitate orașe din România de către turiști datorită facilităților și mediului de viață pe care le oferă.

Foto: Visit Oradea

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend