Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alertă pentru turiștii de la Plaiul Foii – A fost emis un mesaj Ro-Alert

Publicat

in

Autorităţile au emis, marţi după-amiază, un mesaj Ro-Alert pentru populaţia aflată în zona campingului Plaiul Foii din Zărneşti, judeţul Braşov, după ce apele unui pârâu s-au umflat în urma ploilor torenţiale, distrugând două podeţe.

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, un echipaj de la Secţia de pompieri Zărneşti intervine în zona campingului Plaiul Foii după ce apele pârâului Bârsa s-au umflat, distrugând două podeţe.

„S-a transmis mesajul Ro-Alert pentru informarea populaţiei din zona respectivă având în vedere că Zona Plaiul Foii este frecventată de turişti şi că mulţi dintre aceştia au corturi montate acolo”, transmite ISU Braşov.

Zona este în continuare supravegheată de către echipajul ISU.

Mai multe zone din judeţul Braşov au fost afectate de inundaţii, în ultimele ore.

Un alt camping a fost afectat, marţi, în judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre zona de campare şi căsuţe de la Zănoaga, unde o rulotă a fost luată de o viitură.

Conform oficialilor ISU Dâmboviţa, turiştii aflaţi în căsuţe nu au fost evacuaţi, locurile de cazare nefiind afectate, însă una dintre căile de acces spre şi dinspre camping a fost blocată de aluviuni.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumul judeţean 714 în zona Zănoaga a fost deblocat şi se lucrează în continuare pentru degajarea în afara părţii carosabile a resturilor de material lemnos.

Drumul judeţean 714 în zona Cheile Tătarului este distrus pe o porţiune de peste 50 de metri din cauza viiturii de pe râul Ialomiţa care a antrenat şi resturi de material lemnos. Accesul către Platoul Padina se face pe drumul de pe partea dreapta a lacului Bolboci, mai informează autorităţile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Poliţiştii au declanşat o anchetă în cazul a două eleve care s-au lovit pe o stradă din municipiul Hunedoara

Publicat

in

De

Poliţiştii au declanşat o anchetă în cazul a două eleve, cu vârstele de 12 şi 14 ani, care s-au lovit pe o stradă din municipiul Hunedoara, după ce au ieşit de la cursuri, incidentul petrecându-se pe fondul unor discuţii în contradictoriu ce au avut loc între cele două tinere.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că după finalizarea orelor de curs cele două minore, în calitate de eleve ale unei unităţi şcolare din municipiul Hunedoara, s-au întâlnit pe bulevardul Rusca din localitate, unde în urma unor discuţii în contradictoriu, minora în vârstă de 14 ani ar fi lovit-o pe minora în vârstă de 12 ani”, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, a precizat sursa citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO | Ambasada ucraineană de la Praga a fost vandalizată cu vopsea roşie

Publicat

in

De

Ambasada ucraineană din capitala cehă, Praga, a fost vandalizată cu vopsea roşie. Acest lucru pare a fi o rară manifestare de sentimente pro-ruse în Cehia, anunță rador.ro.

Poliţia examinează imaginile de pe camerele de supraveghere. Acţiunea de vandalism a avut locîn jurul orei 3:00 dimineţa. Exprimarea sentimentelor anti-ucrainene sun rare în Cehia, a cărei populaţie sprijină în mare majoritate efortul de război al autorităţilor de la Kiev şi care a primit aproape 400.000 de refugiaţi ucraineni.

Cu toate acestea, astfel de atitudini anti-ucrainene s-au înregistrat recent la mai multe demonstraţii antiguvernamentale organizate de extrema dreaptă, extrema stângă sau grupuri pro-Rusia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend