Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ALERTĂ MAXIMĂ ! Şacalii au dat buzna în Câmpulung – Au atacat gospodăriile 

Publicat

in

S-a creat panică în rândul locuitorilor de la poalele Mateiașului după ce vineri, la ora 15.11 au primit prin sistemul Ro-alert următorul mesaj:
,,A fost semnalată o haită de ȘACALI în municipiul Câmpulung, zona Apa Sărată, unde au atacat animale din gospodării. Luați măsuri de autoprotecție, circulați cu atenție și nu vă expuneți la pericole”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Argeș.
Chiar dacă după semnalul de alarmă, vorbește o doamnă într-o română stricată, mesajul a rămas pe telefon și a creat panică. Este pentru prima dată când în această zonă este anunțat un nou prădător periculos care și-a făcut apariția în zona montană a județului provocând daune însemnate și semănând teamă printre cetățeni.
Vorbim de șacal, acel animal periculos despre care mulți dintre noi am citit doar în cărțile cu povești orientale, a ajuns să fie prezent în multe zone din România și, iată, și în Argeș. Dacă în sudul judeţului prezenţa acestora a fost semnalată încă de anul trecut, la Câmpulung și-au făcut apariția 20 de șacali care au omorât o oaie pe a doua au rănit-o la marginea pădurii din zona Apa Sărată.
„Sunt urâţi! Am crezut că e vorba de o vulpe după ce am auzit vecinii făcând zgomot şi strigând „VULPEA. S-au speriat şi au trecut rapid în altă parte. Nu era vulpe, era şacal, urât şi cam năpârlit. Nu era vulpe, seamănă un pic dar e cu totul altceva”, ne-a spus un locuitor din Apa Sărată. Primarul de la Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu a declarat recent că și zona pe care o păstorește este invadată de șacali.
„Este un animal care mănâncă orice, de la fructe la pui de căprioară şi chiar pui de mistreţ. Dacă înmulţirea explozivă a populaţiilor de şacali nu vor fi ţinute sub control, inclusiv prin vânare, ele vor distruge echilibrul biologic existent în fondurile de vânătoare”, spun specialiștii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea a făcut anunțul: Începand de astăzi și-au deschis porțile

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat astăzi că mai multe creșe și grădinițe din Capitală au fost redeschise. Ca cei mici să se întoarcă în aceste locuri s-au luat măsuri speciale pentru evitarea infectării cu noul coronavirus.

„Începand de astazi, 7 din cele 12 crese si gradinite administrate de Primăria Bucureşti si-au deschis portile. Atat parintii, cât şi copii au asteptat acest moment, sa se reintalneasca cu colegii. Pentru a nu îi pune in pericol pe copii, s-au luat toate masurile valabile in această perioada la nivel internaţional.

Ştiu, veti spune ca e greu. Spatiul va fi mai mare pentru fiecare copil, majoritatea activităţilor se vor desfăşura in aer liber, s-a eliminat mocheta si plusii, fiecare copil are propriile instrumente pentru educatie”, a spus Gabriela Firea.

Citește și:

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Învățământul de la distanță nu a prins bine pentru elevii din România. Unii elevi nici nu au intrat la orele online!

Publicat

in

Karina Caramihai, președinta Consiliului Municipal al Elevilor din Capitală afirmă că școala online a reprezentat mai degrabă un haos, decât o formă de educație potrivită pentru elevi. Absolventă a clasei a XI-a, tânăra spune că deși istoria este una dintre materiile din care va da bacalaureatul anul viitor, nu a făcut nici măcar o lecție în semestrul al doilea de școală. Conștientă de problemele sistemului de educație și de stresul care se acumula odată cu orele online, aceasta a decis să învețe singură.

De asemenea, Karina a menționat pentru Mediafax că nici elevii de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși nu au reușit să învețe pentru bac.

„Vorbim despre foarte mulţi elevi din mediul rural, care până acum nu au avut acces la digitalizare şi le va fi greu să asimileze informaţii predate în mediul online. Dacă este să discutăm despre cadrele didactice, aici la fel, foarte multe încă nu sunt pregătite să livreze conţinuturi în acest mediu. Este mult mai greu să fii atent în mediul online, dar şi să predai. Tocmai din acest motiv trebui găsite tot felul de metode interactive de predare. Nu este la fel ca la clasă, să scrii pe tablă”, a declarat Karina Caramihai, pentru Mediafax.

Premierul Ludovic Orban nu exclude ca școlile să rămână închise și din toamnă în cazul în care vor crește îmbolnăvirile cu virusul COVID-19.

Clar este nevoie de o reformă în învățământ. Copiii fac școală pentru a se educa, nu pentru a reprezenta un număr într-un sistem învechit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend