Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

ALERTA ! Marile companii străine arată obrazul lui Pic şi Poc – FUCHS îşi cere drepturile şi solicită primăriei să îşi facă treaba ! DOCUMENT

Avatar

Publicat

in

– Alte firme mari din oraş anunţă că iau serios în calcul mutarea din Curtea de Argeş
– Primarul Pic mizeaza pe cetăţenii creduli şi le mai dă un platou cu tămbălău şi ansambluri nearticulate

Abia a trecut o jumătate de an de la şedinta unicat a Consiliului Local Curtea de Arges în care un primar copy paste si trupa de trepăduşi au majorat taxele şi impozitele local cu 25 % fără a se consulta cu oamenii simpli sau cei din mediul de afaceri şi, iată, apar primele efecte ale îngâmfării şi neputinţei primarului. Ba, mai mult, dacă ţineţi minte, în nesimtirea specifică, primarul PIC nu a lăsat oamenii de afaceri prezenţi în sală sa îsi expună opiniile referitoare la majorarea nejustificată de taxe şi impozite, jignindu-i efectiv, atat pe ei cât şi miile de angajaţi pe care îi reprezentau. Imediat după acest episod, mai muţti directori şi patroni de companii luau în calcul mutarea afacerilor din Curtea de Argeş dar, cu gandul la miile de oameni care lucrează aici, au amânat decizia în speranţa că, din taxele majorate substanţial fără a ţine deloc seama de vocea lor, primăria va face şi ceva investiţii atăt de necesare şi marilor companii sau, dacă vreţi, le va mulţumi cu diverse lucrări necesare pentru faptul că au avut curajul să investească miliarde în Curtea de Argeş.

DE INTERES

Dar acest lucru nu s-a întamplat şi nu mai este un secret că si marii directori sau patroni de companii din oraş au ajuns la concluzia că, aşa cum repetăm şi noi periodic, Curtea de Argeş are cel mai slab primar şi cel mai prost Consiliu Local din istoria oraşului. Efectele supărării pe bună dreptate a acestor oameni de afaceri ar putea fi catastrofale pentru oraş, cert este ca la ora actuala două mari companii iau serios în calcul mutarea fabricilor din Curtea de Arges iar o alta, la fel de mare, şi-a arătat dezamăgirea faţă de actuala administaţie a oraşului, printr-o adresă oficială in care îşi exprimă clar nemulţimirile faţă de condiţiile pe care este nevoită să le îndure pentru a-şi putea desfăşura activitatea în Curtea de Argeş. Vorbim de compania Fuchs, unul din marii investitori germani din zonă, care a transmis o adresă (vezi FOTO) în care punctează incompetenţa actualei administraţii a oraşului în frunte cu primarul PIC. Textul adresei este cate se poate de clar şi ar trebui să dea de gandit şi miilor de argeşeni care se complac în a accepta haosul din oraş. Aceiaşi locuitori ai urbei pe care primarul Pic îi vede ca pe nişte cetăţenii creduli şi, pentru a-i păcăli şi a-i face să uite de nrealizările sale, le dă un platou cu tămbălău şi ansambluri nearticulate. Din fericire, nu poate face acelaşi lucru şi cu marii investitori care au simtit deja ce hal de primar si de Consiliu Local are Curtea de Argeş. Un aşa hal, incat , la un moment dat , este posibil ca marile firme să spună STOP şi să îşi mute afacerile in alte localităţi.Dar,dacă asta se va întâmpla, din nefericire, de suferit vor avea tot argesenii simpli care vor rămîne şomeri şi cu un buget drastic redus după plecarea marilor companii.

N.B. Demersul FUCHS, unul firesc intr-o ţară normală dar care atrage atenţia unor serioase carenţe în administraţia oraşului, nu va fi relatat de presa pupincuriştilor şi lingăilor. Acolo veţi citi doar ode despre măreţele relizări ale lui PIC şi POC care sunt cuantificate in metri cubi.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

ACTUAL

ÎN ARGEȘ, VAL DE CONTROALE ÎN BRUTĂRII ȘI SERVICE-URI AUTO – AMENZI URIAȘE

Avatar

Publicat

in

De

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite atât prin lege cât şi prin Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2020, în perioada 21-26.09.2020 s-a desfăşurat CAMPANIA NAŢIONALĂ pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în următoarele domenii de activitate:

 • fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase – cod CAEN 107
 • întreţinerea şi repararea autovehiculelor – cod CAEN 452

Obiectivele campaniei:

DE INTERES
 • Identificarea si combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă și securitate și sănătate în muncă;
 • Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor;
 • Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul îşi are sediul social;
 • Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă și securitate și sănătate în muncă;
 • Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă și securitate și sănătate în muncă;
 • Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

In acest context, în domeniul relațiilor de muncă, ITM Argeș a efectuat un număr de 105 controale în urma cărora, au fost aplicate un număr de 14 sancțiuni contravenționale, din care 10 amenzi. Valoarea totală a amenzilor fiind în sumă de 70.500 lei.

Principalele deficiențe constatate:

– neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă;

-netransmitere contract individual de muncă în Revisal;

-neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat;

-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 103 controale.Au fost aplicate un numar de 64 sancțiuni contravenționale, din care 15 amenzi. Valoarea totală a amenzilor fiind în sumă de 47.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

– lipsă instruire SSM;

– lipsă control medical periodic;

– neautorizare ISCIR ;

– neacordare echipament individual de protecţie.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

GALERIE FOTO – DACIA PREZINTĂ NOILE LOGAN, SANDERO ȘI SANDERO STEPWAY

Avatar

Publicat

in

De

 • A treia generație a modelelor de succes propune un design nou, o platformă și echipamente noi
 • Un stil mai atrăgător și mai contemporan
 • O motorizare ECO-G eficientă și economică și cele mai noi motorizări pe benzină


Cu cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia reînnoiește simultan trei din modelele sale emblematice și redefinește automobilul practic și contemporan, care se adresează nevoilor reale ale clienților, la prețul corect.
Noul Logan afișează un design cu linii fluide, datorat în mare măsură înclinării mai accentuate a parbrizului, dar și noilor proporții ale vehiculului (înălțime mai mică, lungime mai mare cu 3,6 cm, un ampatament mai lung, o consolă spate mai scurtă). Linia ușor descendentă a pavilionului, cu antena radio amplasată în partea din spate a acestuia, precum și efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă vehiculului un aspect dinamic. O serie de elemente estetice ale Noului Logan se regăsesc și pe noile Sandero și Sandero Stepway, printre acestea figurând semnătura luminoasă în formă de Y, ecartul redus între roți și pasajele acestora, precum și noul design al mânerelor de uși.

Noul Sandero beneficiază de un aspect robust pus în evidență de flancurile bine marcate și de pasajele roților generos dimensionate. Personalitatea mașinii este completată de profilul cu linii fluide, ale cărui repere vizuale sunt reprezentate de parbrizul mai înclinat și de noua formă a pavilionului, aplecat ușor spre spate și a cărui înălțime este mai mică față de cea a modelului precedent. Deși garda la sol a rămas neschimbată, Noul Sandero pare mai puțin înalt, mai stabil și mai „așezat”, datorită ecartamentului ușor mărit și a roților bine dimensionate în raport cu pasajele acestora.
Noul Sandero Stepway este ușor de identificat datorită capotei specifice, cu bosaje proeminente precum și a ornamentelor cromate dispuse deasupra proiectoarelor de ceață. Denumirea modelului este vizibilă sub forma unei monograme amplasate în partea inferioară a calandrului. Barele față și spate integrează un scut de protecție a cărui culoare este impregnată în material, astfel încât aspectul său nu este afectat de micile zgârieturi.
Spiritul Dacia se regăsește și într-o serie de inovații utile precum barele de pavilion ale modelului Sandero Stepway, care se pot transforma în bare transversale. Un sistem ingenios și ușor de utilizat, care este disponibil opțional sau în echiparea de serie, în funcție de versiune.
Blocurile optice față și spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură luminoasă în formă de „Y” a mărcii Dacia. Datorită acesteia, ele beneficiază de o identitate puternică. Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor. Proiectoarele de tip LED, cu aprindere automată pe toate nivelele de echipare, oferă o mai bună vizibilitate pe timp de noapte.

DE INTERES

O NOUĂ EXPERIENȚĂ LA BORD

Interiorul face un mare salt înainte pe toate planurile. Cele trei modele dispun de o planșă de bord care oferă o ergonomie mai bună și beneficiază de materiale noi și de calitate. Ambianța generală este mai modernă iar gradul de confort înregistrează un net progres datorită noului profil al scaunelor și posibilităților de ajustare a poziției la volan. Dacia propune, totodată, un nou sistem Media Control care permite utilizarea radio-ului și a navigației direct pe smartphone-ul instalat într-un locaș aflat în partea superioară a planșei de bord. Acest sistem este completat pe versiunile superioare de sistemele Media Display și Media Nav, care dispun de un ecran specific pe consola centrală.

În plus, cele trei modele oferă avantajul deja recunoscut al automobilelor Dacia: un spațiu interior record pentru segmentul de gamă din care fac parte. Astfel, chiar dacă dimensiunile exterioare sunt practic neschimbate față de generația precedentă, spațiul interior, volumul portbagajului și numărul spațiilor de depozitare sunt în real progres.

ECHIPAMENTE MODERNE PENTRU MAI MULTĂ SIGURANȚĂ

Datorită platformei modulare CMF, Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway beneficiază de o structură ranforsată care oferă, alături de cele 6 airbag-uri disponibile în serie, un plus de siguranță. Noua arhitectură electronică permite instalarea unor noi sisteme de asistență la conducere, printre care frânarea activă de urgență – AEB (Active Emergency Brake) și apelul de urgență în caz de accident.

UN PLUS DE EFICIENȚĂ ȘI MAI MULTĂ PLĂCERE LA VOLAN

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway dispun de motorizări mai eficiente iar noua platformă modulară și profilul aerodinamic ameliorat asigură mai multă plăcere la volan în condițiile unui consum redus și al unor emisii scăzute. Gama de motoare cuprinde, alături de propulsoarele pe benzină, o versiune cu alimentare mixtă benzină/GPL (cunoscută sub denumirea ECO-G), soluție simplă, fiabilă și economică. În plus, este disponibilă noua cutie de viteze automată CVT.

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway reprezintă, mai mult decât oricând, cea mai avantajoasă opțiune de achiziție a unui autoturism nou din punctul de vedere al raportului prestații/preț de pe piață.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend