Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

ALERTA ! Mai multe primării din Argeş sunt executate silit de firma de colectare a gunoiului CE SPUN PRIMARII

Publicat

in

Mai multe primării din Argeş riscă să se trezeasca cu conturile blocate, după ce operatorul de salubritate, SC Financiar Urban, a cerut şi obţinut în instanţă executarea silita a unor facturi neachitate. Solicitarile in instanta au fost facute de un executor judecatoresc si, chiar daca sumele restante nu sunt de speriat, primariile nu au mai vrut sa plateasca facturile despre care acestia spun ca nu reflecta realitatea. Executarile silite vin in contextul in care SC Financiar Urban, prin ADI Servsal Argeș, a obtinut recent o majorare de tarife la gunoi contestata de multi primari, dar votată de aceştia cam în necunoştinţă de cauză.

Majoritatea primarilor de comune executate nu au ce face si, fie achita facturile restante, fie nu le achita dar se vor alege cu conturile blocate. Acest lucru se intampla pentru ca aceste primarii au incheiat contractul in forma propusa initial,  mai exact primariile colecteaza banii pentru serviciile de salubrizare si apoi le varsa in contul SC Financiar Urban. Dar, chiar si cu un contract diferit, cum este la Primăria Corbi, SC Financiar Urban a solicitat in instanta executarea silita a unor facturi restante. In acest caz, primarul Baciu a contestat executarea silita la Tribunalul Argeş.

„S-a ajuns aici pentru ca, la incheierea contractelor cu primariile din Arges, s-a mizat pe acelasi principiu ca in cazul contractelor ARASOFT. A mers o perioada dar iata, ca acum nu prea mai merge”, ne-a declarat primarul Virgil Baciu de la Corbi.

Reamintim ca Virgil Baciu a fost printre putinii primari care  a ales ca serviciul de salubritate în comuna sa să fie unul de tip individual. Mai exact, operatorul de salubritate trebuia să încheie contracte individuale cu populația comunei și tot operatorul să încaseze contravaloarea acestor servicii, așa cum ar fi normal, am putea spune, într-o țară normală, așa cum procedează orice firmă privată cu clienții săi.

Si pentru ca Baciu amintea de afacerea ARASOFT, demne de reţinut este ca Financiar Urban are exclusivitate în mai multe localități din Argeș, creându-se un sistem de monopol. Ba mai mult, s-a optat, cu acordul majorităţii primarilor,  modalitatea de plată care să avantajeze operatoriul de salubritate. Mai exact se impune obligativitatea primăriilor de a plăti contravaloarea serviciului de salubritate prestat populației din comună. Prin acest sistem, după plata operatorului, reprezentanții primăriilor sunt obligați să încaseze banii de la populație. Daca ii mai incaseaza integral ! Daca nu, ajunge sa fie executata silit si risca sa se aleaga cu conturile blocate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

SPRIJIN PENTRU PATRONII DE RESTAURANTE, PIZERII, TERASE – APLICAȚIA REST-ART a fost lansata

Publicat

in

De

Echipa KBS, parte a grupului nostru de presă, continua dezvoltarea de npi aplicatii utile. După succesul aplicatiei MYDOC, destinata clinicilor medicale si folosita de o luna de zile de 13 unitati medicale din Sibiu, Brasov si Arges, KBS a lansat ieri aplicatia REST-ART, destinată patronilor de retaurante, pizerii, terase si altor unitati similare. Practic, prin aceasta aplicatie, pentru desktop si telefoane mobile, patronii acestor unitati vor avea un sprijin in derularea si reluarea activitatii, mai ales in actualele conditii. Preluarea comenzilor va fi foarte lejera si in concordanta cu actualele masuri. Aplicatia ajuta la eficiența restaurantului si ajuta patronii care vor sa se adapteze actualelor cerinte. De asemenea, aplicatia ofera un ajutor celor care nu au personal suficient.

CUM FUNCTIONEAZA?

Restaurantul/Pizeria/Terasa va trebui sa aibă doar un calculator sau tableta cu sunet ok, instalat in zona Ospatarilor sau bucatariei. Atât! Odata cu aplicatia ei vor primi autocolante cu un cod QR care vor fi aplicate pe mese sau la intrarea in restaurant terasa. Timp de cateva ore va trebui ca sa introduca doar produsele pe care le vinde si sa tina calculatorul/tableta pornita pe perioada programului de lucru.

PASUL 1. Clientul intra in local si scaneaza cu telefonul codul QR (sau instaleaza aplicatia Andorid din Google Play). Instant va avea pe telefon aplicatia restaurantului respectiv. Gratie unui meniu extrem de simplu, clientul isi alege ce produse vrea sa comande, poate adauga ingrediente, etv. VEZI IMAGNEA DE MAI JOS

PASUL 2. După ce clientul adauga si alte produse selectabile intuitiv din meniul superior, se finalizeaza comanda. Aici are posibilitatea de a adauga in plus sau a elimina din meniu. De asemenea vede si pretul care trebuie platit.

PASUL 3: Ultimul pas pentru client, in care va alege cum plateste si alege locul livrare. In acest caz livrare in restaurant. ( Aceeasi procedura e folosita si pentru comanda de acasa). VEZI FOTO DE MAI JOS – Doar apasa PLASEAZA COMANDA iar aceasta ajunge instant la Ospatari sau Bucatarie.

Si imdiat ecranul clientului – telefon, tableta sau laptop se schimba cu statusul comenzii in care acesta urmareste in timp real ce se intampla. VEZI FOTO DE MAI JOS

PASUL 4. In momentul in care clientul plaseaza comanda, instant, pe calculatorul/ restaurantului aflat apare notificare de comanda noua. Notificarea este vizual dar si prin sunet de clopotel. Aceste suna permanent pana un ospatar/bucatar oreia comanda folosind optiunile din aplicatie. PREIA, REFUZA, RESPINGE. De asemenea, ospatarul poate vedea detaliat Comanda, cine a facut-o, de la ce masa si poate tipari rapid comanda pentru a preda la bucatarie sau a confirma inca o data cu clientul. VEZI FOTO

Mai jos vedeti optiunile OSPATARULUI sau BUCATARULUI


PASUL 5. Instant, statusul comenzii, se va schimba si pentru client, care va vedea la minut ceea ce se intampla cu comanda sa. E in preparare, e gata de livrare sau SE LIVREAZA. VEZI FOTO

Toto procesul se deruleaza rapid iar propcedura este identica de pe orice device: laptop, desktop sau telefon mobil. Restaurantul va avea evidenta zilnica cu comenzile preluate, refuzate, livrate, etc. De asemenea, pentru livrarile la domiciliu, va avea cont si persoanele care livreaza. Daca nu se opteaza pentru livrarea in restaurant ci pentru livrare la domiciliu, după notificarea sonora din restaurant, are optiunea de a prelua comanda a o transmite instant la baiatul de la Livrari prin intermediul aplicatiei, care si el va fi notificat ca are o comanda de sus. Odarta livrata comanda de catre acesta, va bifa in contul sau optiunea LIVRAT.

Patronii restaurantelor nu au nevoie decat de un calculator, laptop sau tableta, Aplicatia se instaleaza pe serverele KBS, pentru fiecare restaurant care va avea date de aces personale si care se pot modifica oricand de catre proprietarul restaurantului. Aplicatia pentru clienti este disponibila gratuit pe telefon , tableta, laptop, desktop, doar accesand un cod QR sau tastand o simpla adresa. De asemenea, clientii pot descarca gratuit din Google Play aplicatia.

Vrei mai multe detalii despre aceasta aplicatie ? Ai un restaurant si crezi ca te ajuta ? Suna la 0744 980 915

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Elevii din Argeș se pot înscrie la “Școala Petroliștilor” inițiată OMV Petrom – SE ACORDĂ BURSE CONSISTENTE

Publicat

in

De

  • Compania acordă burse în valoare de 300.000 de euro
  • Înscrierile se pot face în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020
  • 84 de locuri disponibile în trei licee partenere, cu specializarea operator sonde

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie a acestui program care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro in acest scop în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție.”

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend