Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ALERTĂ! Încă 17 elevi și 5 profesori din Argeș, infectați cu COVID

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 0;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.513;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1790, dintre care 617 în carantină la domiciliu și 1173 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 44.448;

-persoane internate în spital: 355 (ieri 344);
-persoane internate la ATI: 39 (ieri 38);

-persoane diagnosticate pozitiv: 22.884 (ieri 22.780)
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 104 (ieri 71);

-persoane vindecate: 21.025 (ieri 20.968);
-persoane decedate: 686 (ieri 682);

Deces 683: Femeie, 79 ani, Comorbidități – HTA, obezitate morbidă, insuficiență cardiacă cl. III, NYHA, boala Parkinson;
Deces 684: Femeie, 70 ani, Comorbidități – HTA, cardiopatie ischemică cronică;
Deces 685: Bărbat, 74 ani, Comorbidități – ciroză hepatica, tulburare organică de personalitate;
Deces 686: Femeie, 81 ani, Comorbidități – boală cardiac iechemică, HTA, fibrilație atrială, obezitate;

-numar teste RT-PCR efectuate în spitalele publice: 477 (în ultimele 24 de ore);
-numar teste rapide (antigen) efectuate în spitalele publice: 334 (în ultimele 24 de ore);

-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu prima doză: 474 (în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (rapel): 500 (în ultimele 24 de ore);

  • număr total de elevi confirmați pozitiv de la începutul semestrului: 222 (ieri 205);
  • cazuri nou confirmate la elevi în ultimele 24 de ore: 17;
  • număr total de elevi confirmați pozitiv (aflați în online): 103;
  • număr total de profesori și personal auxiliar confirmați pozitiv de la începutul semestrului: 110 (ieri 98);
  • cazuri nou confirmate la profesori și personal auxiliar: 12 (ieri 7);
  • număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată (în sistem online): 147;

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Un deputat USR pune tunurile pe Guvernul Ciucă: ‘Este scandalos să ții copiii și adolescenții departe de singurele spații unde pot desfășura în siguranță activități sportive şi de recreere și asta în condițiile în care ai o epidemie de obezitate în rândul copiilor’

Publicat

in

De

Deputatul USR Tudor Pop a declarat miercuri că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program, iar acest lucru constituie, în opinia sa, „un atac la adresa sănătăţii copiilor şi adolescenţilor”.

„Pe 13 ianuarie, Guvernul, prin mâna premierului Ciucă, a atacat la CCR proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curea şcolii şi în afara orelor de program, respectiv în vacanţe şi în weekenduri. Decizia domnului premier Ciucă de a ataca la CCR acest proiect de lege, votat de o majoritate covârşitoare în Parlament, de fapt este un atac la adresa sănătăţii fizice şi mintale a copiilor şi a adolescenţilor, care oricum suferă în lipsa unor spaţii potrivite pentru a face mişcare şi pentru a practica diverse sporturi în aer liber”, a spus Pop la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, probabil, premierul „a fost păcălit” că e o idee bună „să păstreze lacătele pe curtea şcolii” de ministrul Educaţiei, care a fost împotriva proiectului pe toată durata traseului parlamentar.

„Nu ştiu ce problemă are domnul ministru Cîmpeanu cu copiii şi adolescenţii care vor să facă mişcare şi sport, dar, probabil, are legătură cu lobby-ul acelor directori de şcoli care nu au nicio emoţie când vine vorba să închirieze sala de sport din incinta şcolilor. (…) Este scandalos să ţii copiii şi adolescenţii departe de singurele spaţii unde pot desfăşura în siguranţă activităţi sportive şi de recreere şi asta în condiţiile în care ai o epidemie de obezitate în rândul copiilor, când orele de sport şi de educaţie fizică sunt insuficiente, când suntem campioni ai sedentarismului şi bolilor cardio-vasculare la nivel european. Nu mai zic de pandemia care a dat peste cap viaţa tuturor”, a argumentat el.

Acesta a menţionat că Guvernul reproşează în sesizarea de la CCR faptul că proiectul are formulări neclare.

„Este doar o intenţie politică. Articolul pe care l-am modificat, din cadrul Legii 69/2000, Legea educaţiei fizice şi a sportului, prevede în plus faţă de ceea ce este că adolescenţii şi copiii au dreptul să utilizeze gratuit terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara programului. Eu sper ca CCR să judece această speţă pe fond şi în spiritul Legii 69/2000”, a conchis el, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

România, în criză energetică majoră! Marcel Ciolacu: ‘Este un moment în care statul trebuie să intervină curajos’

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că statul trebuie să intervină ”curajos” pentru a stabili măsuri pentru populaţie în contextul actualei crize energetice „majore”.

„Este evident că suntem într-o criză energetică majoră, în afară că loveşte consumatorii casnici, loveşte întreaga industrie românească. Nu este numai România în această situaţie, e întreaga Europă şi nu numai, dar am văzut şi măsuri care s-au luat şi în Marea Britanie, unde s-a naţionalizat, şi în Franţa, unde s-a impus la companiile de stat … Deci, este un moment în care statul trebuie să intervină curajos. Ne-am luat două luni, întreaga coaliţie, în principal Guvernul şi ministrul Energiei, să venim pe urmă, de la 1 aprilie, cu ce va urma. Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat. (…) Pe o perioadă de şase luni, legea ne lasă să facem acest lucru”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat de ce a renunţat PSD la propunerea privind scăderea TVA la energie electrică şi gaze naturale, el a spus:

„Pentru că soluţia găsită este o reglementare mult mai bună şi oricum este un efort bugetar suficient de mare şi, cel puţin, pe zona de energie electrică facturile la consumatorii casnici sunt aproape la fel ca anul trecut. Mai mult, ne-am extins şi la IMM-uri şi la toată industria alimentară”.

Ciolacu a susţinut că măsurile care au fost stabilite în coaliţia de guvernare cu privire la preţurile la energie electrică şi gaze naturale sunt suficiente pentru următoarele două luni.

„Consumul mare este în perioada iernii, în zona de gaze. În primul rând, trece iarna în aceste două luni şi am înţeles şi eu de la specialişti că preţul la gaze începe să fie mai mic”, a afirmat liderul PSD.

El a fost întrebat dacă ANRE şi-a făcut treaba în ultima vreme şi dacă ar fi de acord să fie schimbată conducerea instituţiei, aşa cum au solicitat liberalii.

„Mie nu mi-a solicitat nimeni schimbarea conducerii. Haideţi să vedem adevărul. În opinia mea, cred că avem o mare problemă cu cei care au emis în mod eronat, voit sau nevoit, 2.200.000 de facturi. Nu ştiu dacă ANRE trebuie să urmărească facturile. Mai mult, s-au emis două luni la rând, avem 4.400.000 de facturi emise greşit. Cred că acolo ar trebui căutat exact cine este de vină”, a concluzionat Marcel Ciolacu, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend