Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

UPDATE! Alertă de gripă! Cursuri suspendate la încă două școli din Argeș

Avatar

Publicat

in

UPDATE: Gripa suspendă cursurile vineri și la nouă clase de la Școala Gimnazială ,,I.L. Caragiale” Pitești. Este vorba de 7 clase nivel primar și 2 clase nivel gimnazial.

După ce pe parcursul zilei de ieri, 29 ianuarie, s-a luat decizia suspendării cursurilor, din cauza gripei, la Școala Gimnazială ,,Nanu Muscel” din Câmpulung, astăzi reprezentanții DSP Argeș au decis suspendarea cursurilor la alte două unități școlare din județ. Este vorba despre Școala Gimnazială „Podu Dâmboviței” din comuna Dâmbovicioara și Școala Gimnazială „Oprea Iorgulescu” din Câmpulung.

Cursurile au fost suspendate în cele trei unități pentru ziua de vineri, având în vedere situația îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute/gripă și a efectivelor de elevi absenți în ultimele zile.

La ora actuală sunt trei școli închise în Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele companiei americane de biotehnologie Moderna Therapeutics, Stéphane Bancel, a precizat că este necesar un vaccin anti-COVID-19 pentru copii ”dacă vrem cu adevărat să obținem un procent satisfăcător de oameni imunizați prin vaccin sau infectare naturală, astfel încât acest virus să fie sub control”.

Ca să putem trăi „așa cum trăim cu gripa sau alte virusuri respiratorii, cred că vaccinarea adolescenților este importantă”, explică el, adăugând că Moderna lucrează în prezent în această direcție.

„Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în decembrie. Lucrăm pentru a obține rezultatele în primăvară, astfel încât să ne putem adresa din nou agențiilor de reglementare pentru a modifica autorizația”, a explicat Stéphane Bancel.

„Dacă am putea vaccina elevii de gimnaziu și liceu în timpul verii și s-ar putea întoarce la școală în mod normal, ar fi cu adevărat un mare succes pentru toată lumea”, concluzionează el, conform smartradio.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț important de la ANAF! A devenit funcțională de astăzi, 20 ianuarie

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend