Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ALERTA DE DEZASTRU ! Jumătate din ELEVII din ARGES au luat SUB 5 la simulare – CE SPUN ELEVII SI PROFESORII 

Publicat

in

– Doi din trei au luat note sub 5 la Matematică

Ministerul Educatiei Nationale trage un serios semnal de alarma prin publicarea rezultatelor la simularea examenului naţional de Evaluare Naţională. Potrivit informatiilor oficiale, aproape 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală sub 5, doar 33% reuşind să ia note peste 5 la matematică. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. ”Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

In Arges e jale ! Promovabilitare de doar 34,89% la Matematica

Si in judetul nostru s-au aflat la sfarsit de saptamana rezultatele la simularea examenului naţional de Evaluare Naţională. Potrivit ISJ Argeş, promovabilitatea generală a fost de 50,04%. La simulare au participat sproximativ 5.300 de elevi, iar cei care au obţinut note peste 5 au fost la Limba şi literatura Română în procentaj de 66,54%. La Matematică, situaţia este îngrijorătoare, promovabilitarea fiind de doar 34,89%. Reamintim că în anul 2017, promovabilitatea la simulare a fost de 56%, iar în urmă cu doi ani, de 46%. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi. Conform calendarului pentru desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018, prima probă, cea la Limba română, va avea loc pe 11 iunie 2018, la Matematică, pe 13 iunie 2018, iar ultima, Limba şi literatura maternă, va fi organizată în 14 iunie 2018. Rezultatele se vor afişa în 19 iunie, până la ora 12:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor. Înscrierile pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a se fac în perioada 4 – 8 iunie.

Cine e de vina pentru acest dezastru ?

Sa mai precizam ca rezultatele proaste vin la doar o saptamana dupa ce ziarul nostru a apublicat un amplu material pe tema meditatiilor date de sute de profesori, meditatii care avantajeaza doar profesorii, financiar vorbind, in timp ce elevii si calitatea actului de invatamanat are de sufeir. In incercarea de a afla cine se face vinovat de rezultatele estrem de slabe de la simularea examenului naţional de Evaluare Naţională, am stat de vorba si cu parinti dar si cu profesori. Ce spune acestia, cititi mai jos.
Adrian Arsene: La școlile din orașe slaba pregătire a unor cadre didactice e de vina, care în loc să își urmeze țelul de dascăli fac politica, bisnita cu manuale opționale și, cel mai grav, nu se mai predă la clase cât se predă la meditații cu elevii de la clase.

Constantinescu Radu: De vina sunt cei care fac subiectele de examen si nu au legatura cu elevii de clasa a-8-a,ei se cred genii . Streseaza copiii cu teste stufoase si bune numai pentru copiii supradotati. Copiii, in general, sunt normali cu inteligenta medie . Vreau sa stiu ce note au avut la scoala cei ce au lucrat la teste? Acum se cred superiori si ceilalti profesori sint prosti?Cum sa fie procent sub 50%?”

Parinte: Scoala a devenit parada modei !

Viorel Gavrila: Este normal sa fie procentul sub 50 %, daca elevii nu învață. Parintii sunt cei mai vinovati, pentru ca nu-şi verifica odraslele. Or fi si genii printre ei, poate 3-5%, dar celilalti cum au reusit? Învățând! Nu sunt profesor, am si eu copil la scoala, dar l-am verificat mereu si rezultatele s-au vazut.
Nelu Urucu: Scoala a devenit parada modei ! Cu fiecare guvernare s-au schimbat programele scolare, normele de predare, standardele au scazut in fiecare an ! Asta e realitatea, vor o populatie de idioti iar profesorii au o norma de promovare. Parintii sunt cu grijile cotidiene iar copii cu internetul.
Gheorghe Anton: Fiecare arunca un sambure de adevar. Intradevar situatia este foarte rea si solutia pentru redresarea invatamnatului , este complexa. Nu se poate face printr-o masura tip panaceu. Dimpotriva, solutia este de tip mozaical, trebuie analizat, si solutionat fiecare caz in parte. La noi a existat un invatamant bun, dar a inceput sa se degradeze inca inainte de ’89, si cu mai mare intensitate dupa, prin masuri haotice si fara coerenta. De exemplu : stie toata lumea ca , pentru elev , teza este o lucrare de sinteza, care trebuie sa arate tot ce se urmareste prin aceste „simulari”. Inainte, teza se sustinea la sfarsitul trimestrului, dupa o recapitulare riguroasa a materiei parcurse, si avea ponderea la medie de 50%. Acum se sustine cam pe la jumatatea semestrului, si are ponderea la medie de 25%. Eu nu inteleg logica ! Dar fara indoiala , cauza principala este subfinantarea invatamantului, si aici nu ma refer numai la remunerarea personalului, ma refer mai ales la baza materiala ! Sa ne gandim la faptul ca elevii stau la mese pe scaune din lemn, de multe ori in spatii iproprii cate 5-6 ore zilnic. Nu exista dotari corespunzatoare in clasa, in laboratuare, in ateliere, baze sportive. Profesorul trebuie sa inventeze (sa se descurce), lipsesc laborantii, maistrii insructori, ajutoarele de baza pt. profesor. Lectiile sustinute numai cu creta si tabla, cu cel mult o harta, o macheta sau o schema/schita, devin monotone, neatractive pt prea multi elevi. Daca mai adaugam si perspectiva evaluarilor, dupa o pregatire sporadica, scoala devine stresanta pt elev ! Tocmai efectul contrar ! Scoala trebuie sa fie atractiva interesanta, sa atraga elevul, sa-i creeze satisfactii bucurii ! Din pacate nu este intotdeauna asa si elevul se „refugiaza” spre si in altceva, de multe ori nociv, si asta-i rezultatul simularilor !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ultimă oră! Alina Bica a fost arestată. În ce țară se afla

Publicat

in

De

Șeful IGPR Liviu Vasilescu a anunțat vineri seară că fosta șefă DIICOT Alina Bica a fost prinsă și se află în custodia poliției în Italia

In urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale intre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne Italian, in aceasta seara, colegii din Italia au identificat si retinut doi urmariti internationali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarita international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea faptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare.

Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania.
Alte detalii, cu privire la operatiune din aceasta seara, nu pot fi facute publice, in acest moment, procedurile judiciare fiind inca in derulare.
Multumim tuturor partenerilor instituíonali pentru sprijinul acordat in acest caz.
Asigur cetetenii ca Politia Romana va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp, pana ii vom aduce acasa, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Publicat

in

De

Președintele PNL pe Municipiu face studii de fezabilitate pentru extindere de gaz la primării liberale. Asociata lui Eduard Boz e soția unui consilier din Secretariatul General al Guvernului, membru AGA la Transgaz când s-au făcut contractele. Vlad Nechita e omul lui Lucian Rusu, secretar de stat în Guvernul Orban, care se ocupă de Energie și care e trezorierul filialei județene PNL Iași.

Soția lui este consilier în Cancelaria Președintelui, la Cotroceni. Studiile de fezabilitate n-au nicio valoare dacă primăriile nu obțin finanțări pentru investiții. Firma lui Boz și Nechita a obținut 450.000 de lei în 10 zile. Unele contracte au fost încheiat pe SICAP în 20 de minute. Banii vin de la primari care abia acum au intrat în PNL, cumpărând lozul de bun-venit. Direcție nouă în PNL: lupii tineri veniți la Guvernare sunt disperați după contracte cu statul, lucrând pe față, cu firme proprii, așa cum nici pesediștii nu îndrăzneau, conform reporteris.ro.

O suveică de manual. Eduard Boz, consilier local liberal și unul dintre artizanii aducerii primarului Mihai Chirica în PNL, se află în centrul unui grup cu interese uriașe în domeniul Energiei.

Intriga: în ianuarie 2020, Boz și-a făcut o firmă cu o anume Raluca Nechita. În februarie și martie, societatea a prins patru contracte la patru primării liberale: realizare de studii de fezabilitate pentru înființarea rețelelor de gaz.

Secretarul de stat ieșean vorbește racordările la gaz, dar nu și despre firmele de casă care obțin contractele

În timp ce Boz a câștigat încredințările directe, Vlad Nechita, soțul asociatei sale, era în funcția de consilier al secretarului de stat Lucian Rusu, de la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Rusu, ieșean la origine, l-a mandatat pe Nechita, în martie, ca reprezentant al SGG în Adunarea Generală a Acționarilor de la Transgaz. Adresele primăriilor comunale care vor extinderea rețelelor de gaz ajung, întâi, la Transgaz! „Nu este nicio problemă”, a sintetizat, Boz, punctul său de vedere în legătură cu aceste încrengături de persoane și funcții.

La Flutur a făcut safteaua

Firma Envi Grup Proiect Consult a fost înființată în luna ianuarie 2020 și-i are ca asociați pe Eduard Boz (avocat, liderul aleșilor PNL din Consiliul Local Iași) și pe Raluca Nechita (38 de ani, din Iași).

La câteva săptămâni de la înființare, SRL-ul celor doi a prins un contract de 135.000 de lei la Primăria Capu Câmpului din Suceava pentru realizare „studiu de fezabilitate, înființare distribuție gaze naturale”. Anunțul a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) pe 25 februarie la ora 9:58, iar atribuirea s-a făcut în aceeași zi la 10:12, după ce, cu câteva minute înainte, între cele două entități fusese anulată o procedură similară.

Informații de context: comuna Capu Câmpului este fieful influentului lider liberal Gheorghe Flutur, acesta având în localitate un impresionant domeniu imobiliar. Marcela Elena Bîrsan, primar din partea ALDE la Capu Câmpului, a anunțat că va candida pentru un nou mandat din partea PNL, fiind unul dintre oamenii apropiați de Flutur. De același Flutur este apropiat și Eduard Boz, cunoscut că a pus umărul la aducerea lui Mihai Chirica, primarul Iașului, în PNL. Contactată, primărița Bîrsan a explicat cum a ales firma lui Boz: „Am auzit că lucrează foarte bine”.

Dar firma abia fusese înființată, iar acesta era primul contract al Envi Grup cu acest obiect. Acasă la Flutur.

Costel Alexe aduce gazul în casele românilor prin firma lui Eduard Boz și a consilierului din Guvern. Ei centrează, ei dau cu capul

Iar săgeata drept la țintă

În SICAP se păstrează urma unei alte proceduri, începută tot pe 25 februarie, în care protagoniști au fost Primăria Valea Moldovei (Suceava) și Envi Grup Proiect Consult, pentru un studiu similar. Achiziția a fost anulată pe 1 martie, în sistem menționându-se „ofertă neacceptată în termen”. A doua zi, pe 2 martie, cererea s-a întâlnit cu oferta, iar Primăria Valea Moldovei a atribuit, în final, contractul către firma lui Eduard Boz în schimbul a 135.000 de lei.

Amănunt: presa locală din Suceava a anunțat pe 10 martie 2020 că primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroșan, „după 20 de ani de PSD, va candida din partea PNL la alegerile locale”.

Eduard Boz, un liberal în ascensiune după ce l-a adus în PNL pe primarul Mihai Chirica

100.000 de euro în două săptămâni

Contractele trei și patru au fost semnate între Envi Grup și primăriile, conduse tot de liberali, din comunele Budila (Brașov) și Șuțești (Brăila). Afacerile au fost perfectate pe 5 și 9 martie 2020, realizarea studiilor de fezabilitate fiind apreciate la 79.980 lei la Budila și 100.000 lei la Șuțești.

Așadar, Envi Grup a lui Boz și Nechita a câștigat între 25 februarie și 9 martie, patru contracte în valoarea totală de aproape 450.000 de lei, echivalentul a peste 93.000 euro.

Legătura liberalului cu soții Nechita

Cine este Raluca Nechita și cum a ajuns Boz să se asocieze cu ea? „Am avut colaborări pe cabinet, colaborări juridice. Diferite societăți, litigii pe care le-a avut, bani de recuperat. Ulterior, am studiat legislația gazelor. PSD a propus la un moment dat, anul trecut, un program prin care au venit cu mai multe reglementări inclusiv în domeniul gazelor. Și Raluca a zis «hai să facem împreună». Și-am făcut firma împreună. Între timp, relația s-a dezvoltat, e de prietenie, avem copii de vârste apropiate”, a explicat Eduard Boz care a fost geneza relației sale cu Raluca Nechita.

Aceasta și soțul său, Vlad Nechita, au activat anterior în domeniul proiectării și execuției diferitelor tipuri de instalații. O scurtă cronologie a firmelor în care au fost asociați soții Nechita:

– în 2014, Vlad Nechita și Willy Raoul Flutur (din Gura Humorului) au înființat firma Sistem Servicii Tehnic Grup, aflată acum în faliment. Pe această firmă, Nechita a fost recent acuzat că a luat banii câtorva zeci de familii din satul Vișani, comuna Bârnova, însă nu finalizase lucrările la rețeaua de gaz;
– în 2015, Vlad Nechita și Willy Raoul Flutur au mai făcut o societate, căreia i-au spus Sistem Servicii Tehnic Grup Nord SRL;
– în 2016, Vlad Nechita, Willy Raoul Flutur și Sebastian Mihai Antonie (care și-a pus pe pagina de Facebook legitimația de membru PNL sectorul 1) au înființat firma SST Grup Transilvania. În decembrie 2016, Vlad i-a cedat soției sale, Raluca, părțile sociale, iar doi ani mai târziu, aceasta le-a cedat celorlalți doi asociați;
– în 2018, o altă societate: SST Grup Termo, cu unic asociat Raluca Nechita.

Din privat la cârma Energiei

Așadar, soții Nechita au avut activitate în domeniul instalațiilor, trecând prin mai multe firme în ultimii 7 ani. Însă, Vlad Nechita și-a asumat, în 2020, și o misiune publică. În luna februarie 2020, a fost numit consilier la cabinetul secretarului de stat Lucian Rusu de la Secretariatul General al Guvernului.

                                            Nechita (stânga) a ajuns consilier la Guvern

Pășcănean la origini, ca secretar de stat la SGG, Rusu are „responsabilități pe Energie”, după cum singur a notat pe propria-i pagină de Facebook. Deci, liberalul ieșean Rusu (fost trezorier al filialei Iași a PNL) l-a adus în funcția de consilier pe omul de afaceri Vlad Nechita. „Am văzut mai multe CV-uri printre care și al lui, am văzut că are experiență în gaze, s-a prezentat bine și la interviu”, a explicat Rusu cum l-a angajat pe Nechita.

                                                                                         Rusu (dreapta) a fost cooptat la Putere de premierul Orban la sfârșitul lui 2019

La doar câteva săptămâni de la cooptarea în Guvernul Orban, consilierul Vlad Nechita a fost desemnat reprezentant al Secretariatului General al Guvernului în AGA la Transgaz. Deci: Rusu și Nechita de la Iași, personaje-cheie în schema Transgaz. Dar la această companie, care are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale, au ajuns adresele de la firma lui Eduard Boz și Raluca Nechita.

Care sunt pașii pentru extinderea rețelei de gaz, a explicat liberalul Boz: „Avem un acord (cu primăriile – n.r.). Eu, ca să mă apuc să-ți fac studiul, am nevoie de câteva elemente: ridicări topo-cadastrale și să fac o adresă către Transgaz să văd care este cea mai bună soluție de racord”.

În funcții la data contractelor

Rezumat intermediar: firma lui Eduard Boz și a Ralucăi Nechita a făcut contracte cu primării liberale pentru SF înființări rețele de gaze. Pasul 1 în îndeplinirea contractului cu primăriile este identificarea, împreună cu Transgaz, a unui punct de racord. Dar de activitatea Transgaz răspunde, ca secretar de stat, ieșeanul Lucian Rusu și, pentru o perioadă, Vlad Nechita în calitate de reprezentant al SGG în AGA.

„Domnul Nechita nu mai este nici consilierul meu, nici reprezentant în AGA. A demisionat din motive personale, el era și om de afaceri”, a spus Rusu.
Versiunea a fost întărită și de Eduard Boz. „A fost temporar (consilier – n.r.). Și-a dat demisia. În aprilie, cred. A demisionat pentru că pierdea timpul. E mult de lucru aici, e mult de lucru în proiectul ăsta. Să stea la București era pierdere de timp”, a spus Boz.

Citește articolul complet aici…

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend