Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ALERTĂ! CODUL GALBEN de ploi și vijelii-a fost prelungit și în Argeș

Publicat

in

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o nouă avertizare COD GALBEN de vreme instabilă şi ploi, vijelii ce vizează județul Argeș, de astăzi până pe data de 22 iunie, ora 10:00.

În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev lansează scenariul creării unei noi Românii Mari: ‘Politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova’

Publicat

in

De

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea „unei noi Românii Mari”.

„Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari„, a scris politicianul astăzi pe rețeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenției Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, citează rador.ro.

El a arătat că „politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova”.

Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului. „Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant„, a remarcat Medvedev.

Însă consecințele pot fi ceva mai puțin comice„, a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Economia UE, la un pas de recesiune? Premierul Belgiei avertizează: ‘Trebuie să formăm un bloc energetic. Dacă operăm toți pe cont propriu, ne vom duce singuri în jos’

Publicat

in

De

Premierul belgian Alexander De Croo a atras atenția că statele membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie să înceapă să cumpere energie în mod colectiv şi să implementeze plafonarea preţurilor la gaze, pentru a preveni o criză majoră în următoarea iarnă.

Trebuie să formăm un bloc energetic. Dacă operăm toţi pe cont propriu, ne vom duce singuri în jos„, a declarat oficialul, transmite Reuters.

Acesta a adăugat: „Trebuie să începem să cumpărăm energie în mod colectiv, trebuie să implementăm plafonarea preţurilor şi trebuie să facem împreună planuri pentru a trece iarna„.

„Dacă nu acordăm atenţie acestei probleme, atunci întreaga economie a UE va intra în recesiune, cu toate consecinţele„, a avertizat premierul belgian.

Blocul comunitar a răspuns la război cu o neobişnuită rapiditate şi unitate, dar unele sancţiuni, cum ar fi planificatul embargo asupra importurilor de petrol rusesc, au repercursiuni asupra economiilor UE, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Olaf Scholz, mesaj de forță către europeni: ‘Toți împreună suntem foarte, foarte bine pregătiți pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend