Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alegeri în Austria Inferioară: Partidul cancelarului Neuhammer pierde majoritatea absolută / Naționaliștii de dreapta câștigă teren

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Partidul cancelarului Neuhammer pierde voturi în fața naționaliștilor de dreapta, potrivit celor mai recente date, citate de Bloomberg. Partidul Popular Austriac a pierdut majoritatea absolută în Austria Inferioară (sub 40% din voturi), find nevoit să caute o alianță pentru prima dată în ultimele două decenii.

Cancelarul Austriei Karl NehammerFoto: photonews.at/Georges Schneider / imago stock&people / Profimedia

Primele date transmise de televiziunea publiă au arătat că Partidul Libertății anti-imigranți a urcat pe locul al doilea.

Aproximativ 1,3 milioane de cetățeni – echivalentul fiecărui al cincilea austriac eligibil la vot – au fost chemați duminică, 29 ianuarie, să aleagă un nou parlament de land în Austria Inferioară (Niederösterreich).

Acest land e fortăreața și centrul de putere al actualului partid al cancelarului Karl Nehammer, Österreichische Volkspartei (ÖVP), și de aceea Austria politică a fost în fierbere, în ultimele săptămâni. Guvernatorul în exercițiu, Johanna Mikl-Leitner (58 de ani) a dominat, inclusiv mediatic, campania electorală.

Politici și stratageme

Partidul conservator este amenințat cu pierderea majorității absolute în parlamentul Austriei și, eventual, și în guvernul statului, care se formează după un sistem de reprezentare proporțională. Iar o pierdere în fieful de bază ar slăbi și mai mult partidul la nivel federal, ÖVP fiind și anterior lovit de scandaluri de corupție.

În timp ce, în campanie, Mikl-Leitner a strâns mâini de alegători, colegul ei de partid, cancelarul Karl Nehammer, de asemenea înrădăcinat în ÖVP din Austria Inferioară, a ieșit public și a încercat să dea un impuls în favoarea candidatei, prin resuscitarea problemei imigrației și azilului.

„Destul de mulți observatori politici văd, de asemenea, veto-ul lui Nehammer împotriva aderării Bulgariei și României la Schengen, în legătură cu înfrângerea electorală iminentă din Austria Inferioară“, scrie Augsburger Allgemeine. Publicația germană consemna și într-un reportaj de luna trecută, că „în Austria, refugiații devin pion al politicii“.

Știrea se actualizează

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un nou stadion omologat în SuperLiga – Echipa revine acasă după o pauză de patru ani

Publicat

in

Noul stadion al echipei Chindia Târgoviște este aproape gata și urmează să fie inaugurat peste o lună, după ce echipa și-a desfășurat meciurile considerate „acasă” la Ploiești, în ultimii patru ani.

Anton Petrea, ChindiaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Chindia Târgoviște își inaugurează stadionul

Deși este la cel de-al patrulea sezon consecutiv în SuperLigă, Chindia nu a apucat să evolueze pe teren propriu în fața suporterilor din Târgoviște.

Conform GSP, reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal și ai deținătoarei drepturilor de televizare pentru SuperLigă au vizitat noul stadion, la care lucrările sunt în stadiul final.

Prima partidă pe care Chindia o va disputa cu adevărat pe teren propriu va avea loc pe 22 sau 23 aprilie, cu UTA.

Tot marți, Consiliul Județean Dâmbovița a hotărât să vireze 600.000 de euro către echipă, după ce jucătorii ajunseseră la 4 luni fără salarii.

După prima etapă disputată din play-out, echipa antrenată de Toni Petrea ocupă poziția a șaptea cu 16 puncte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Bach, al cincilea evanghelist” – concert cameral extraordinar, pe 29 martie, la Sala mică a Ateneului Român

Publicat

in

Filarmonica „George Enescu” organizează, pe 29 martie, în perioada premergătoare Paştelui, un concert dedicat creaţiei celui mai mare compozitor de muzică religioasă, Johann Sebastian Bach.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, în cadrul evenimentului, care se va desfăşura cu începere de la ora 19,00, solişti vor fi soprana Cristina Vasilache, basul Răzvan Georgescu şi oboista Miruna Oltei, acompaniaţi de un ansamblu instrumental alcătuit din membri ai Filarmonicii. Comentariul va fi realizat de muzicologul Mihai Cojocaru.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend