Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alege faianța spaniolă, pentru amenajări rezidențiale de poveste

Publicat

in

Alege să comanzi faianță din Spania, dacă îți dorești rezistență la schimbările bruște de temperatură, umiditate și frecare, principalii factori care afectează durabilitatea plăcilor ceramice. Din acest motiv, produsele ceramice iberice de acest gen reprezintă o soluție perfectă pentru bucătăria sau baia ta. 

Plăcile de ceramică spaniole și-au câștigat o reputație mondială ca fiind unele dintre cele mai calitative produse mondiale din punct de vedere tehnic, dar și aș frumuseții lor (sunt strălucitoare și divers colorate). 

Faianța spaniolă, celebră de mai bine de un mileniu

În perioada medievală și înainte de invazia musulmană petrecută în anul 711, ceramica a fost produsă pe scară largă în sudul și coasta Spaniei de Est, inclusiv dacă ne referim la plăci pentru fântâni, pereți etc.

După aceea, s-a început exportul din sudul Spaniei. Cu influențe islamice, arabă, ceramică a ajuns ca să fie exportată în toată zona Mediteranei, în Europa și apoi în întreaga lume.

În zilele noastre, plăcile de faianță spaniole variază stilistic de la modern la tradițional. De la modele colorate și măiestrit desenate, la modele asemănătoare lemnului. Plăcile spaniole, deși sunt ceva mai scumpe decât faianța comună, sunt de înaltă calitate și foarte durabile.

Modernizarea băii și a bucătăriei merită să fie făcută folosind plăci de faianță din Spania

Atunci când alegeți un material pentru amenajarea unei acoperiri pentru anumiți pereți din incinta unei case, se iau în considerare atât caracteristicile specifice ale spațiului respectiv, precum și scopul acestuia.

Acolo unde există umiditate ridicată (baie, bucătărie, subsol), aveți nevoie de un material care să nu absoarbă apa și să fie ușor de șters cu produse ieftine. În astfel de cazuri, plăcile de faianță porțelanată sunt cea mai bună variantă.

Trebuie doar să vă alegeți de pe site-ul newfitout.ro culoarea și textura plăcilor care se potrivesc cel mai bine liniei generale a design-ului din locuință. E suficient pentru oricine ca să își ia inima în dinți și să încerce ca să facă diferite combinații de culori, jucându-se cu plăcile de faianță iberică, cu atât mai mult cu cât aceasta reprezintă o opțiune care este foarte în trend în perioada actuală.

Evident, poți și să alegi varianta mai clasică, de a-ți pune faianță pe toți pereții bucătăriei sau băii până în tavan, ori, și mai bine, doar până la jumătatea peretelui începând de la podea, o alternativă pe care designerii de interioare o recomandă cu multă căldură pentru a fi aplicată pentru spații mai mici, precum ar fi băile sau chiar bucătăriile din blocurile mai vechi.

Faianța porțelanată iberică, un lux la îndemână

Plăcile de faianță din Spania sunt perfecte deoarece sunt realizate dintr-un material 100% antialergic. O explicație a acestei proprietăți pe care o au este aceea că, fiind rezistente la penetrarea cu umiditate, nefiind poroase, se elimină riscul ca să se dezvolte colonii de bacterii care să atenteze la sanătatea umană.

Plăcile de faianță porțelanată se pot combina fericit și cu plăci gresie antiderapantă, mată, tot de producție spaniolă, pentru a crea un spațiu extrem de plăcut.

Faianța iberică se întreține foarte ușor, rezistă la zgârieturi, nu se decolorează pe măsura trecerii timpului, chiar dacă vitregia condițiilor existente în baie sau bucătărie ne-ar lăsa să credem contrariul.

În prezent, datorită sistemelor moderne de montaj, ele se amplasează cu foarte multă ușurință, așa încât ar fi păcat să nu vă bucurați anul acesta, în 2020, de niște spații placate cu faianță de cea mai bună calitate, fabricată de o firmă renumită din Spania – Arcana, cu o experiență de mai bine de două decenii în branșa producătorilor europeni de renume.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sonia Simionov: ‘E și multă lume proastă. Nu purtăm măști, nu păstrăm distanța. Aș fi oricând de acord cu izolarea la domiciliu a asimptomaticilor’

Publicat

in

De

Jurnalista Sonia Simionov, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook își destăinuie temerile privind evoluția pandemiei produse de noul coronavirus SARS-CoV-2.

” „Vrem o țară ca afară”, este sintagma, deja cu iz de clișeu – cu o tentă aproape de ideea de aselenizare și nu raportată la normalitate – implementată deopotrivă în creierele liderilor cinstiți și ale oamenilor de rând.

Nu obișnuiesc, în timp de criză, să-mi dau cu părerea. Doar informez. Poate, uneori, informez complice cu prostia. Dar e oficial(ă) informația, deci și prostia. Azi nu! Azi o să-mi dau cu părerea.

Întâmplarea face că, în această pandemie, -AȘA NU- „o țară ca afară” au fost cam toate țările. Și România nu a fost, la început (sau mijloc), chiar cea mai proastă din curtea școlii. Dar! Vechile obiceiuri ale unei țări abuzate și autoabuzate se simt din nou. De la mic la mare. Ne înecam la mal. La malul primului val. Că despre ce urmează nu o să scriu eu previziuni.

Câte înjurături o să-mi iau de aici încolo? Vedem…

Trăim într-o țară în care, atâta timp cât frica și incertitudinea au pus stăpânire pe emoțiile oamenilor, am dus-o, aparent, bine. Ca pe vremuri, când bunicii de acum își luau în brațe, din creierii nopții, copiii de altădată ca să primească mai mult după ce se așezau, oiește, la cozile unde „se băga ceva”. Ce? Nu se știa. Dar ne puneam la coadă. Sigur avem nevoie și noi de ce-au adus ăștia… Și, în mod clar, trebuia să mâncăm.
În tot acest timp, burțile unor incompetenți parveniți, neșcoliți și acoliți se umpleau până la refuz și ei nu formau cozi. Iar plebea murea de foame, ori se bucura la un colț de pâine proaspăt sau o portocală.

Atât despre atunci. Că și-acum ne ducem în vizită la Spital cu portocale sau le ținem sub pomul de Crăciun în semn de bogăție.

Așa și cu virusul. O criză previzibilă și, la început – ignorată, a pus stăpânire pe noi. Apoi, teama de necunoscut a ținut în frâu, o perioadă, un colaps la fel de previzibil. Medical, educațional, guvernamental și uman. Decizii proaste, cuvinte mari în declarații, contradicții, bâlbe, neconstituționalități, raportări haotice și „ciupeala” multora din banii publici au dus ușor-ușor la neîncrederea celor mulți în cei cu putere. Nu zic că nu sunt, acolo SUS, și oameni buni și bine intenționați.

Dar se amestecă-n mulțime și devin mici și insesizabili. Ah, și mai e și multă lume proastă. Și mă refer aici la lipsa de educație care face oamenii foarte ușor de manipulat. Da! Eh, și… toate astea au dus la ceva la fel de previzibil ca cele mai sus menționate: „o nouă revoluție”. Una modernă. O revoluție interioară plină de dezamăgire. Una a refuzului de a respecta regulile, fapt ce duce la un pericol greu de estimat în consecințe acum.

Nu purtăm măști, nu păstrăm distanța (un aspect, dealtfel, esențial intimităților umane oricând), nu ne spălăm și suntem plini de neîncredere. Și astfel, unii, poate fără să ne dăm seama, devenim complicii unui sistem bolnav, autodistrugător și plin de vicii.

Nu sunt medic, nici guvernant, nici nu m-au școlit ai mei la Harvard. Dar am umblat suficient în această perioadă, am documentat poate mii de pagini, am ascultat poate sute de opinii ca să îmi dau seama că virusul există și că, dacă mă întrebați pe mine, acum e doar un „tease” pentru ceea ce urmează.

Sper ca valul doi să nu înceapă cu noi. Sper din tot sufletul ca cei care nu respectă indicațiile/recomandările (că obligații nu mai sunt, na… pentru că neconstituționalitate) de carantină, internare sau izolare să nu ajungă în situația de a infecta pe cineva drag și, apoi, poate la vreo tragedie. Apoi, aș fi oricând de acord cu izolarea la domiciliu a asimptomaticilor (de ce să ocupe locuri vitale în spital), dacă aș avea certitudinea că niciunul nu va deveni nucleul unui focar de infecție, ca nu există niciun risc ca vreunul dintre ei să iasă la piață după cartofi și să-mi infecteze părinții…

Din păcate, nu avem o cultură sănătoasă a liberului arbitru, nu avem respect față de cei din jurul nostru în așa fel încât să respectăm niște reguli simple chiar dacă noi credem sau nu în virus. Ne călărim în marketuri și în autobuze, ne certăm cu paznicii care măsoară temperatura și aproape îi luăm la bătaie pe cei care ne cer mască în benzinării sau instituții publice.

Toate astea ne vor costa. Scump. Uman, social și mai ales economic.

Suntem propriii noștri călăi! ”, a scris Sonia Simionov pe Facebook.

Citește și:

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Demisie șoc din PSD: ‘Decizia se lua de către câțiva oameni apropiați și cu influență la președinte. Este finalul meu politic în rândurile PSD’

Publicat

in

De

Senatorul PSD de Neamț, Emilia Arcan, și-a anunțat demisia din partid, după aproape 20 de ani în care a activat în rândurile social-democraților.

Emilia Arcan a fost președinte al Organizației Femeilor Social Democrate Neamț și vicepreședinte la nivel național, președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, iar vineri a decis să demisioneze după discuțiie purtate cu conducerea formațiunii, în timpul ședinței Biroului Permanent Județean al PSD.

„O spun cu toată sinceritatea că sunt mâhnită și nu mă gândeam că lucrurile vor ajunge atât de departe. Cert este că ziua de astăzi, 10 iulie, înseamnă finalul meu politic în rândurile PSD. Îmi pare rău că se trece așa ușor peste o muncă susținută cu multă seriozitate, pe care am desfășurat-o în toți acești ani în rândul partidului și pentru binele partidului (…).

M-a durut însă că atunci când trebuia luată o decizie, aceasta se lua de către câțiva oameni apropiați și cu influență la președinte, cu o totală ignorare a celor care ar fi trebuit consultați, așa cum cred eu că este normal să se întâmple într-un partid, care este condus de o echipă, după niște reguli bine definite! Nu mi-am imaginat că ar putea deranja atât de mult faptul că mi-am exprimat nemulțumirea vis-a-vis de decizia de a fi susținut un om din Giurgiu, <fugărit>de organizația PSD din județul lui, pentru a candida la Primăria Piatra Neamț, cât și pe loc eligibil la parlamentare. Acesta este motivul principal pentru care astăzi am ales să demisionez”, a spus Emilia Arcan.

Senatorul a explicat că s-a văzut în situația de a alege între disciplina de partid și propriile sale convingeri.

„Recunosc, s-a întâmplat asta de mai multe ori de când sunt în PSD dar, de fiecare dată, am fost un soldat disciplinat, corect, vertical pentru că mi s-a explicat de ce este necesar să se decidă altfel decât credeam eu că era firesc să se decidă. Există însă lucruri peste care nu se poate trece: atunci când din motive obscure, particulare, vezi că partidul, prin reprezentant, este pe cale să ia o decizie profund greșită. (…)

Nu văd cu ce am greșit când am afirmat că nu este normal ca organizația municipală să nu promoveze un om din Piatra Neamț spre o candidatură și că nu văd ce șanse ar putea avea un om care nu cunoaște nici măcar cartierele din oraș. Mi s-a reproșat acest lucru și… nu numai acesta, de aceea am hotărât, considerând că am dreptate, să-mi dau demisia din PSD”, a mai spus senatorul.

Citește și:

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend