Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ALDE SIBIU: Cu două milioane de euro în cont, Spitalul Judeţean a cerşit măşti! (CP)

Avatar

Publicat

in

Un om de afaceri local a declarat de curând în presă că Spitalul de Pediatrie Sibiu avea în dotare de la începutul pandemiei un aparat de testare COVID, dar nu îl foloseau. Asta în timp ce Spitalul Judeţean Sibiu se dădea de ceasul morţii cu probe trimise la Cluj si Timişoara.

A trebuit să vină o firmă privată să cumpere aparatul şi alţi donatori privaţi să cumpere testele. Asta în condiţiile în care Spitalul Judeţean Sibiu a închis anul 2019 cu un excedent de 2 milioane de euro. Totuşi, nu avea 400.000 de lei pentru un aparat de testare COVID. Sau să fie vorba de incompetenţă managerială? Tindem să credem a doua teorie.

Pe vremea managerului Benchea, deşi aparatul COVID a fost cumpărat rapid de firma privată, acesta a fost pus în funcţiuna foarte greu. Stilul managerial împiedicat, lipsa unor cunoştiinţe de bază birocratice au pus serioase piedici implementării testării la Sibiu. Şi după ce a devenit funcţional, chiar şi al doilea aparat şi al treilea, tot nu s-au făcut teste la capacitate maximă la Sibiu. Culmea, mulţi pacienţi au fost puşi să îşi facă teste contra cost la spitalul Primăriei Sibiu, Spitalul de Pediatrie.

Nu putem înţelege nici astăzi cum este posibil ca un spital de stat să taxeze un test de acest fel în plină pandemie? Este legal? Este moral? Dacă se face cineva vinovat, aceasta este Daniela Cîmpean, cea care a aprobat, tacit, aceste nereguli, Spitalul Judeţean fiind subordonat Consiliului Judeţean.

Doamna Cîmpean ar face bine să-şi dea demisia, pentru că deja s-a cam umplut paharul cu incompetenţa dumneaei, declară Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președinte ALDE Sibiu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Deputații au votat ca suporturi pentru biciclete să fie montate obligatoriu lângă școli, clădiri publice, gări și piețe

Avatar

Publicat

in

Dotarea cu suporturi pentru biciclete va deveni obligatorie în cazul clădirilor publice/de utilitate publică și nu numai, dacă o propunere legislativă adoptată marți la Camera Deputaților va deveni lege. Autoritățile care nu vor lua măsuri vor risca amenzi de câteva mii de lei.

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, trecut marți de Parlament, va obliga autoritățile și instituțiile publice să aloce bani proprii pentru dotarea cu suporturi pentru biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică, școlilor și grădinițelor de stat, piețelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor și stațiilor de cale ferată pentru traficul de călători. Nici clădirile istorice nu vor scăpa de obligație.

Cel puțin zece biciclete vor trebui să poată fi parcate concomitent la fiecare dintre acestea, stabilește propunerea. De asemenea, sistemele metalice vor trebui să permită și montarea sistemelor antifurt pe perioada cât bicicletele sunt staționate.

Dacă propunerea va deveni lege, în cel mult două luni de la intrarea în vigoare a prevederilor ei, Guvernul trebuie să emită norme metodologice de aplicare, iar în alte șase luni, sistemele vor trebui montate.

Există și o sancțiune pentru autoritățile/instituțiile care nu vor lua măsuri: amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Contravențiile vor fi constatate și sancționate de către personalul autorizat al agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Ea are nevoie de promulgarea prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Blat între PSD și USR, la votul dat pentru Florin Iordache? ‘Să spunem lucrurilor pe nume’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Florin Iordache, acuză un blat între PSD și USR, la votul dat pentru numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ.

Conform lui Tomac, la schimb USR ar fi primit susținerea PSD pentru numirea lui George Dîrcă (senator USR) în funcția de președinte Secția de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

Statuia moralității s-a prăbușit
Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat!
La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului.
În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi – pe al nostru.
Candidatul Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL, grav și, mai ales, umilitor pentru distinsul constituționalist.
Singurii parlamentari care nu au participat la mascarada de ieri au fost colegii mei din PMP. La fel ca la votul pentru Bădălau, noi am fost singurii care am votat împotrivă. Asta se poate verifica în procesul verbal. Numărul celor care au votat împotrivă este exact numărul parlamentarilor PMP prezenți în sală.
La sfârșitul zilei de ieri, la Consiliul Legislativ au plecat prin vot Florin Iordache de la PSD și George Dircă de la USR. Aceasta este poza zilei, oricât ar încerca unii și alții să o justifice altfel.
Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament.
Urât este când te urci pe statuia moralității și nu mai știi să cobori.”, spune Tomac.

Vezi și

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend