Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ALDE SIBIU: Cu două milioane de euro în cont, Spitalul Judeţean a cerşit măşti! (CP)

Avatar

Publicat

in

Un om de afaceri local a declarat de curând în presă că Spitalul de Pediatrie Sibiu avea în dotare de la începutul pandemiei un aparat de testare COVID, dar nu îl foloseau. Asta în timp ce Spitalul Judeţean Sibiu se dădea de ceasul morţii cu probe trimise la Cluj si Timişoara.

A trebuit să vină o firmă privată să cumpere aparatul şi alţi donatori privaţi să cumpere testele. Asta în condiţiile în care Spitalul Judeţean Sibiu a închis anul 2019 cu un excedent de 2 milioane de euro. Totuşi, nu avea 400.000 de lei pentru un aparat de testare COVID. Sau să fie vorba de incompetenţă managerială? Tindem să credem a doua teorie.

Pe vremea managerului Benchea, deşi aparatul COVID a fost cumpărat rapid de firma privată, acesta a fost pus în funcţiuna foarte greu. Stilul managerial împiedicat, lipsa unor cunoştiinţe de bază birocratice au pus serioase piedici implementării testării la Sibiu. Şi după ce a devenit funcţional, chiar şi al doilea aparat şi al treilea, tot nu s-au făcut teste la capacitate maximă la Sibiu. Culmea, mulţi pacienţi au fost puşi să îşi facă teste contra cost la spitalul Primăriei Sibiu, Spitalul de Pediatrie.

Nu putem înţelege nici astăzi cum este posibil ca un spital de stat să taxeze un test de acest fel în plină pandemie? Este legal? Este moral? Dacă se face cineva vinovat, aceasta este Daniela Cîmpean, cea care a aprobat, tacit, aceste nereguli, Spitalul Judeţean fiind subordonat Consiliului Judeţean.

Doamna Cîmpean ar face bine să-şi dea demisia, pentru că deja s-a cam umplut paharul cu incompetenţa dumneaei, declară Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președinte ALDE Sibiu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Preşedintele Consiliului European a făcut anunțul! Când ar putea fi introdus un ‘paşaport de vaccinare’

Avatar

Publicat

in

De

Într-un interviu acordat duminică programului olandez de televiziune Buitenhof, Michel a declarat că dezbaterea este „foarte pertinentă”, dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.

Potrivit lui Michel, există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi „trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”. El a explicat pentru Buitenhof că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea „produce o frustrare uriaşă în Europa” şi în alte părţi ale lumii.

Preşedintele Consiliului European a apreciat însă, ca răspuns la o întrebare, că „nu exclude” ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. „Subiectul ste sensibil în multe ţări europene”, a recunoscut Michel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan: Ludovic Orban nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid

Avatar

Publicat

in

De

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL  este de părere că Orban nu trebuia să demisioneze din funcția de premier, ci din cea de președinte de partid.

„Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem deimisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției. Dar în momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a spus Rareș Bogdan la Aleph News

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend