Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ALDE îi face bilanțul lui Florin Cîțu: cele 7 puncte în care a EȘUAT

Publicat

in

Cei de la ALDE consideră că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru a-și acoperi propria incompetență a ajuns să se laude cu nerealizările și fac un bilanț al ”insuccesului” ministrului de Finanțe.

”Insuccesul lui Florin Cîțu ca ministru al Finanțelor!+

Când nu ai rezultate și nimeni nu are ce să zică bine de tine, începi să te lauzi singur cu (ne)realizările. Cam așa și ministrul Cîțu, cel care în fiecare săptămână se laudă cu așa-zisul succes „incontestabil” al IMM Invest.

Cât de „incontestabil” e acest succes? Să analizăm pe baza cifrelor furnizate de Guvernul PNL.

1) FNGCIMM anunța public că în programul IMM Invest s-au înscris peste 60.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

2) Din firmele înscrise, doar 8.368 de firme au luat credite! Deci, puțin peste 8.000 în peste 2 luni de zile de când a fost lansat programul!

3) Puțin peste 8.000 de firme din cele aproximativ 500.000 de IMM-uri existente în România!

Pe lângă așa-zisele realizări pe care le prezintă ministrul Cîțu, realitatea economică prezentată de surse independente este cu totul alta:

1) Situaţia bugetului general consolidat în luna mai: venituri în scădere cu 12% şi cheltuieli în creştere cu 21%

2) Deficit bugetar de 3,59% din PIB, la 5 luni

3) 628.478 locuri de munca pierdute in 3 luni, conform datelor Blocului Național Sindical

4) Cele mai mari scumpiri în primele 5 luni ale anului la alimente, fructe și legume! Fructe proaspete – creștere de 24,7%; cartofi – creștere de 20,8%; fructe și conserve din fructe – creștere de 18,7%; legume – creștere de 12,7%; fasole boabe – creștere de 11,7%; făină – creștere de 5,7%.

5) Peste 100 de ordonanțe de urgență în 7 luni de zile!

6) În primele 4 luni din an, datoria publică s-a majorat cu 32 mld. lei, până la 405 mld. lei (spre 38% din PIB). La final de an, conform estimărilor, datoria publică va ajunge la 45% din PIB

7) În ceea ce privește împrumuturile totale făcute în acest an de Guvernul PNL, acestea se ridică la 11,65% din PIB

De aceste „reușite” de ce nu vorbesc cei din PNL? Pentru că scot la iveală incompetența și ticăloșia lor?

P.S. Dar despre dosarul Unifarm nu spune dl Cîțu nimic? Nu de alta, dar vorbește presa: https://plusinfo.org/exclusiv-orban-si-catu-apar-in-dosaru…/”, arată cei de la ALDE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gheorghe Piperea descrie ceremonia de lansare a programului PNL: Seamănă cu adunările populare din Nurnberg din perioada 1933-1944

Publicat

in

De

Avocatul Gheorghe Piperea critică dur ceremonia organizată de PNL pentru lansarea programului de relansare economică. Asemănată de mulți internauți cu o înmormântare în stil american, ceremonia e descrisă de Piperea asttfel:

„În curtea unui restaurant, niște figuranți cu măști pe figură, fac o scenă de pantomimă chinezească. Este o reuniune de partid, la care participă și un președinte de țară (o țară a cărei Constituții interzice partizanatul politic al zisului președinte).

Constituția și deciziile CCR care nu le convin nu mai contează demult pentru acești figuranți, dar poate e bine să le atragă atenția cineva că:

– purtarea măștilor în aer liber nu e obligatorie;

– măștile pe care ni le-au impus nouă tuturor sunt, în proporție de 90%, neconforme și cu defecte*, deci numai unul din zece purtători de mască “de protecție” are șansa de a fi protejat de mască (șansă și mai redusă de precizarea de pe ambalajul fiecărei măști că nu oferă protecție contra coronavirusului); așadar, 9 din zece dintre acești figuranți de restaurant s-ar putea să fie asimptomatici, pe care Arafat ar putea să îi aresteze; medical, desigur;

– distanțarea aia perfect aliniată seamană cu alinierile perfecte de la adunările populare din Nurnberg din perioada 1933-1944; atenție că măna dreaptă dusă ipocrit la inimă poate fi ușor intinsă în față și orientată cu un “heil” către cer.

*constatare recentă a ANPC”, scrie Piperea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Uniunea Europeană a cerut Rusiei să investigheze presupuse nereguli denunţate în referendumul pe tema modificării Constituţiei

Publicat

in

De

Uniunea Europeană a cerut, joi, Rusiei să investigheze presupuse nereguli denunţate în referendumul pe tema modificării Constituţiei, informează site-ul cotidianului Le Figaro potrivit Mediafax.

„Avem cunoştinţă că există reclamaţii privind nereguli”, a declarat joi Peter Stano, purtătorul de cuvânt al lui Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

„Aşteptăm ca aceste reclamaţii să facă obiectul unei anchete adecvate, deoarece este vorba de nereguli grave”, a subliniat oficialul UE.

Potrivit rezultatelor finale, 77,92% dintre cetăţenii ruşi s-au pronunţat în favoarea reformelor constituţionale care i-ar putea permite preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să rămână în funcţie până în anul 2036.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend