Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alături de prof. dr. Leon Dănăilă, Prof. dr. Ioan Sîrbu – noutatea din politica liberală 

Publicat

in

De când a fost validat pe locul doi pentru Camera Deputaţilor, din partea PNL Argeş, medicul Ioan Sîrbu nu conteneşte să răspundă întrebărilor, dintre care cea mai frecventă este de ce s-a alăturat echipei liberale. Iată, aşadar, pentru toţi cetăţenii judeţului, răspunul său pe scurt:
Medicul Ioan Sîrbu nu a mai făcut parte din niciun partid politic până acum, dar s-a aflat pe lista oamenilor cu rezultate şi respectaţi în societate pe care PNL i-a dorit să îi reprezinte în Parlament. Aşadar, alături de prof. Dr. Leon Dănăilă (cunoscut ţării prin munca sa de neurochirurg, dar şi prin simplitatea sa ca om care merge cu metroul ca şi cetăţenii de rând), profesorul doctor Ioan Sîrbu este unul dintre numele pe care liberalii le-au propus să îi reprezinte. Însăşi profesia sa este liberală, iar structura ca om a fost dintotdeauna una liberală şi democratică.ion-sarbu-2-material-cu-danaila-pag-14
„Sunt un om simplu, născut şi crescut în comuna gorjeană Plopșoru care, încă din copilărie, şi-a depăşit mereu etapele vieții, care se află permanent cu un pas înaintea timpului său. A sosit timpul să întorc ţării mele ceea ce ea mi-a oferit şi nu pot face acest lucru decât alăturându-mă unui partid politic puternic. Am decis să merg pe listele PNL, regăsindu-mă cel mai bine aici”, a declarat Ioan Sîrbu.

ion-sarbu-1material-cu-danaila-pag-14
Cariera sa militară a evoluat de la subofițer la cea de general, iar în plan medical, de la subofițer sanitar la cea de șef al Direcției Medicale a Armatei Române – instituția din care fac parte numeroase structuri, principale fiind spitalele militare din țară. A fost comandant al celor mai mari structuri medico-militare ale României, respectiv al Institutului Medico-Militar, al Spitalului de Urgență Universitar Militar Central dr. „Carol Davila” și al Direcției Medicale a MapN. Conduce propria clinică de Implantologie Orală, iar mai nou se prezintă în faţa oamenilor din judeţul Argeş în calitatea de candidat PNL la Camera Deputaţilor.
După o zi la piaţă printre argeşeni: ,,Oamenii sunt trişti şi demoralizaţi”
În weekend-ul abia încheiat, doctorul Ioan Sârbu, candidat la Camera Deputaţilor, împreună cu echipa PNL Argeş, a profitat de ziua însorită şi a mers în Piaţa Găvana şi Piaţa Ceair, pentru a discuta cu argeşenii despre proiectele liberale şi despre candidatura sa.sarbu-piata-1-pag-13

,,Oamenii sunt tristi si demoralizati. Au inteles ca e nevoie de oameni noi in politica si ca tara noastra trebuie condusa de persoane pregatite, competente si cu bun simt.” a concluzionat liberalul Ioan Sârbu.
Despre situatia medicilor: M-a cutremurat când am auzit acest lucru 

Generalul Ioan Sîrbu, candidat PNL la Camera Deputaților în județul Argeș, fostul director al Spitalului Militar Central, a făcut o zilele trecute mărturisire dureroasă la interviurile DC News Live.
Ioan Sîrbu a fost întrebat ce ar trebui facut să nu mai plece medicii din România după ce statul cheltuiește cu ei școlarizarea. „În primul rând, să ne voteze oamenii pentru ca noi să ajungem la guvernare și să implementăm programul Partidului Național Liberal. Există mai multe măsuri. Întâi de sarbu-popuptoate, medicii trebuie motivați. Un medic nu este motivat de leafă. Cunosc mulți medici care nu au plecat neapărat din cauza traiului prost. Cei mai mulți au plecat pentru că în spitalele din România condițiile de lucru sunt extrem, extrem de precare. Au plecat din cauza nevoilor din spitale. Îmi aduc aminte ce îmi spunea tatăl unui rezident de-al meu, iar lucrul acesta m-a cutremurat. Mi-a spus așa: „domnule doctor, să nu vă supărați pe mine, dar eu îl retrag pe băiatul meu, îi găsesc ceva de lucru pentru că îmi este greu să îl mai țin la serviciu”. M-a tulburat pentru că mi-a spus o realitate care cu toții ne gândim, dar realitatea din familia lui m-a cutremurat. Cei mai mulți pleacă din cauza condițiilor, văd că nu își pot trata pacienții în condițiile medicale cerute de standardele profesionale”, a zis generalul Ioan Sîrbu

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Bogdan Chirieac, despre ieșirea lui Dmitri Medvedev: ‘Are derapaje oribile. În momentul acela, într-adevăr, este Al Treilea Război Mondial, din care nu vor mai ieși nici învinși, nici învingători’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mesajul halucinant al lui Dmitri Medvedev, după ce vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat că „Al Treilea Război Mondial este tot mai aproape”.

„Medvdev nu știu dacă așa era și când era președintele Rusiei, când s-a făcut rocada aceea, parcă atunci părea mai normal. În mod evident are derapaje în fiecare zi, derapaje oribile, ținând cont de poziția politică importantă pe care o ocupă în Federația Rusă. Medvedev este noul Jirinovski, ceea ce mă rog, e o curiozitate. Nu ar trebui să ne îngrijoreze foarte mult sau în orice caz nu mai mut decât stăpânul său Vladimir Putin.

În partea cealaltă (SUA n.r.) , declarația este, într-adevăr, îngrijorătoare, fiindcă inițial ce am văzut în presa americană, după ce s-au jucat pe surse din Pentagon și din Serviciile Secrete, conform cărora Putin ar putea detona o bombă nucleară tactică pe Insula Șerpilor, în Marea Neagră, fapt care ar putea expune România direct la poluare radioactivă, este un motiv de îngrijorare. Mai spunea presa americană că lucrul acesta va provoca o intervenție a NATO, dar nu o intervenție nucleară a NATO(…) O reacție nucleară la nivel intercontinental pentru folosirea unei arme nucleare tactice este iarăși un scenariu de neconceput fiindcă în momentul acela, într-adevăr, este Al Treilea Război Mondial, din care nu vor mai ieși nici învinși, nici învingători”, a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, afirmă că o aderare a Ucrainei la NATO ar grăbi începerea celui de-al treilea război mondial. Fostul președinte al Rusiei susține că liderii ucraineni și alții asemea lor sunt drogați, demenți și cinici.

„Noi avem o sărăbătoare. Ei au: Droguri puternice. Demență. Cinism. Zelensky vrea să adere la NATO pe calea rapidă. Bună idee. Nu face decât să ceară Alianței Nord-Atlantice să grăbească începerea celui de Al Treilea Război Mondial”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

Fostul președinte și premier al Rusiei le-a transmis mesaje și liderului de la Casa Alba, Joe Biden, dar și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Biden și-a declarat nerecunoașterea noilor teritorii care se alătură Rusiei. Este chiar ciudat că și-a amintit de noi. Cu toate acestea, este păcat. Ei ar fi putut găsi un loc bun pentru deschiderea unui consulat american în noile regiuni ale Federației Ruse.

Dacă Ucraina încetează să mai lupte, va dispărea ca stat. Ce băiat cinic (Stoltenberg n.r.) pentru că, dacă nu se oprește, o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”, a mai scris Medvedev, conform dcnews.ro

Citește și:

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘În halul în care a ajuns Putin, înghesuit așa cum este, nu s-ar da înlături să folosească arme nucleare tactice în Ucraina’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politologul Andrei Țăranu: ‘Țări aliate ale Rusiei, au fost împotrivă și au spus că nu vor recunoaște niciodată aceste anexări, ceea ce-l va pune pe Putin într-o situație foarte complicată’

Publicat

in

De

Andrei Țăranu a declarat că discursul de vineri al lui Vladimir Putin, prin care acesta a anunțat anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Zaporojie, Herson, Donețk și Lugansk, a fost „aberant” și „absolut stupid”, fiind practic o minciună continuă. Politologul a remarcat faptul că nici măcar statele aliate Rusiei nu aprobă planul lui Putin de a anexa bucăți din Ucraina. Totodată, acesta a pus la îndoială șansele ca Putin să folosească arme nucleare, căci asta i-ar anula și ultimele resurse de legitimitate și i-ar grăbi dispariția.

„E foarte greu de spus ce urmează. Ar trebui să înțelegem cum va pune problema Kievul și, în genere, toate structurile care sunt asociate împotriva acestei anexări ilegale și acestui război complet aberant pe care l-a pornit Putin.

Dar ce știm că se poate întâmpla e că Rusia poate trimite armata regulată, care nu a fost implicată în ”operațiunea specială”, lucru pe care l-am și văzut de altfel, că au început să fie divizii de la granița cu Finalnda și din Orientul Îndepărtat retrase de pe poziții și probabil trimise înspre Ucraina, ca să ocupe aceste noi teritorii, să le spunem așa”, a declarat Andrei Țăranu.

Acesta s-a referit apoi la discursul lui Vladimir Putin:

„Discursul e aberant, e absolut stupid, pentru că au fost amestecate o mulțime de elemente aproape toate false. Nimeni n-a vorbit de multitudinea de cetățeni ucraineni care au fugit de război, că s-au dus în Rusia sau în Ucraina, ei n-au fost uciși sau supuși genocidului de armata ucraineană, ci de ”eliberatorii lor”. Am văzut la Izium, la Bucha, am văzut în tot mai multe locuri încălcări ale drepturilor omului și crime de război despre care ar fi trebuit să pomenească măcar în condițiile în care folosește termenul de” genocid” exclusiv din partea Ucrainei”.

„Acum trebuie spus că ce a ocupat Rusia, a anexat, e într-o proporție uriașă pâmânt gol. În 2014 era pământ gol în bună măsură, cu atât mai mult acum. Uitați-vă la un oraș ca Maruiupol, care avea vreo 400.000 de locuitori, iar acum are în jur de 12.000. Deci când vorbim de vocea poporului în zonele respective vorbim de minorități mici peste măsură”, a mai explicat profesorul.

Întrebat dacă rușii chiar ar putea folosi minifocoase nucleare în Ucraina, așa cum speculează unii, Andrei Țăranu a răspuns:

„Dacă armata ucraineană va continua ofensiva, s-ar putea ca în disperare de cauză să recurgă la asemenea metode, dar e greu de crezut, că și ultimele resurse de legitimitate s-ar prăbuși atunci. Ar fi o măsură… Doar Hrușciov a încercat-o o dată la niște exerciții militare și și-a îndepărtat foarte repede ultimele resurse și susținere din armată. Asta ar conduce la dispariția mai rapidă a lui Putin. Oricum dispariția aceasta e anunțată, dacă vreți, de toată lumea, nu numai de astrologi, numai că ea se va petrece mult mai repede”.

Andrei Țăranu a mai ținut să sublinieze că nici măcar aliații lui Vladimir Putin nu susțin planul său de a anexa bucăți din Ucraina.

„Mai e un lucru important: chiar dacă el a anunțat aceste anexării, i-a pus pe liderii secesioniști să strige împreună ”Rusia, Rusia!”, aproape nimeni, cel puțin până acum, nu a acceptat aceste anexări, ba chiar țări aliate ale Rusiei, precum Kazahstan, Serbia, Turcia au fost împotrivă și au spus că nu vor recunoaște niciodată aceste anexări, ceea ce-l va pune pe Putin într-o situație foarte complicată, pentru că, dacă se va întâmpla la un moment dat să renunțe la aceste anexări din diverse motive, nu el, ci urmașii lui politici, atunci se va pune și problema Crimeii, că la fel a fost luată și Crimeea, printr-un referendum care nu a fost recunoscut de aproape nimeni”, a mai declarat politologul Andrei Țăranu, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend