Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Al Sharjah anunţă numirea lui Cosmin Olăroiu în funcţia de antrenor principal

Publicat

in

Clubul Al Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, a anunţat, miercuri seară, în social media, numirea lui Cosmin Olăroiu în funcţia de antrenor principal.

Contractul este valabil două sezoane. Olăroiu îşi va prelua atribuţiile la începutul săptămânii viitoare.

Cosmin Olăroiu a antrenat ultima dată echipa chineză Jiangsu Suning.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Federația Sanitas: Ministerul Sănătății vrea să taie finanțarea pentru voucherele de vacanță pentru anumite categorii de angajați

Publicat

in

De

Federația Sanitas spune că Ministerului Sănătății pregătește un proiect de ordonanță de urgență care să taie finanțarea pentru acordarea voucherelor de vacanță în cazul mai multor categorii de personal, printre care și angajaților care efectuează gărzi în UPU în baza unui contract de muncă cu tip parțial, precum și personalului UPU care participă la intervenții SMURD sau rezidenților.

Centru de testare la Spitalul UniversitarFoto: Hotnews

  • „Un proiect de O.U.G. al Ministerului Sănătății taie finanțarea pentru acordarea voucherelor de vacanță în cazul mai multor categorii de personal: angajații care efectuează gărzi în UPU/CPU în baza unui contract de muncă cu tip parțial; rezidenții; personalul UPU care participă la intervenții SMURD; cabinete de medicină sportivă, cabinete de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, UPU, programe tip HIV/SIDA, programe pentru distrofici, personalul care desfășoară activitate de cercetare științifică”, arată un comunicat al al Federației Sanitas, publicat pe Facebook.

Sindicaliștii reclamă că, în opinia ministerului, „acești angajați nu au nevoie de odihnă, deci nu mai este necesar să primească acele vouchere de vacanță care susțin recuperarea capacității de muncă după activitatea depusă pe parcursul unui an!”.

  • „Și aceasta în condițiile în care legea actuală spune clar: ”instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat” (art.1 alin. 2 din OUG 8/2009). La fel și Legea sănătății (Legea 95/2006) care menționează la fel de limpede că ministerul trebuie să finanțeze acordarea voucherelor de vacanță pentru aceste categorii de salariați.
  • Ministerul Sănătății nu este la prima ”abatere”, se pare că a pus ochii de mai mult timp pe voucherele de vacanță ale anumitor categorii de angajați din sistem, iar Federația SANITAS a fost nevoită să facă mai multe demersuri pentru a împiedica discriminarea lor”, arată comunicatul Federației Sanitas.

În mai 2022, Sanitas semnala ministerului că angajații care lucrează în UPU/CPU nu primesc vouchere de vacanță pentru că autoritatea centrală și conducerile spitalelor nu se înțeleg cu privire la cine este obligat prin lege să asigure finanțarea.

Sindicaliștii au mai spus că la ședința Comisiei de dialog social, federația nu va vota modificarea Legii sănătății în sensul propus de acest proiect.

Totodată, Sanitas solicită Ministerului Sănătății o modificare a legislației care să permită tuturor angajaților din sistemul sanitar, fără discriminare, să beneficieze de vouchere de vacanță finanțate de la bugetul de stat, la fel ca oricare altă categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Federația Neguvernamentală Antidrog: ‘Acuzăm Guvernul de protejarea traficanților de droguri și de cresterea numărului de consumatori prin neimplicare’

Publicat

in

De

Mii de părinți ce au copiii consumatori de droguri sunt disperați, transmite președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, Gigel Lazăr. Ministerul Afacerilor Interne are in propietate doua centre de tratament a dependentilor si de peste 10 ani sunt inchise, acuză Gigel Lazăr.

„In acest timp, Guvernele din perioada 2010-2022 au inchis finantarea Programelor de Interes National desi pe hartie au aprobat peste 6 milioane euro, resurse ce ar fi dus la reducerea consumului.

Premierul Romaniei, domnul Nicolae Ciucă si ministrul afacerilor interne domnul Lucian Bode persifleaza inadmisibil toate semnalele societatii civile si au dus politicile antidrog de prevenire la cel mai jos nivel. Totul s-a transformat in ministerul festivalier si expozitii canine chestiuni ce nu legatura cu prevenirea, alternativele la conum, educatia privind riscurile asociate consumului de droguri etc.

Solicitam urgent alocarea de resurse pentru centrele de la Dejani si Balan pentru tratarea dependentilor. Adoptarea de urgenta prin H.G a Programului de Interes National.

Acuzam Guvernul Romaniei de protejarea traficantilor de droguri, cresterea numarului de consumatori prin neimplicare, intarzierea adoptarii documentelor strategice nationale. Primim zilnic peste 50 adrese prin care ni se solicita sprijinul si ii indrumam la Agentia Nationala Antidrog ce ii respinge. Pana unde domnilor guvernanti?”, a declarat președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, Gigel Lazăr.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend