Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Al patrulea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Publicat

in

​Al patrulea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, pacientul fiind tot un bărbat, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Variola maimuțeiFoto: Romain Doucelin / AFP / Profimedia

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România. El s-a prezentat miercuri la un spital din Bucureşti, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Conform instituției, simptomele au apărut în 12 iunie, iar starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat.

Primele trei cazuri de variola maimuței, diagnosticate săptămâna aceasta în România

Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România miercuri, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani.

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat oficial în România marți – un bărbat în vârstă de 32 de ani.

Primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România – un bărbat în vârstă de 26 de ani din București – a fost anunțat de Ministerul Sănătății luni.

Cum se transmite variola maimuței și care sunt simptomele

Care sunt semnele clinice care indică prezența infecției? „Semnele clinice sunt reprezentate de erupție – aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului, chiar și sifilisului – febra, cefaleea (durerea de cap), dureri de spate, ganglioni limfatici umflați – un semn foarte important – frisoare, oboseală accentuată”.

Cum se transmite variola maimuței: prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate. Dar nu se transmite ușor.

Variola maimuței, explicată de dr. Florin Roșu, medic ATI, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Virgil Popescu a discutat cu ambasadorul Danemarcei despre colaborarea dintre cele două ţări în domeniul energiei

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu ambasadorul Danemarcei, Uffe A. Balslev, despre colaborarea dintre cele două ţări în domeniul energiei, din perspectiva investiţiilor pe termen lung, şi contribuţia companiilor daneze la dezvoltarea pieţei de energie din România, potrivit News.

”Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu E. S. Uffe A. Balslev, Ambasador al Regatului Danemarcei în România. Discuţiile s-au axat pe colaborarea dintre cele două state în domeniul energiei din perspectiva investiţiilor pe termen lung şi pe contribuţia companiilor daneze la dezvoltarea pieţei de energie din România, dat fiind potenţialul de producţie a energiei din surse regenerabile. Excelenţa Sa s-a arătat interesat de creşterea nivelului de investiţii, punctând multiplele oportunităţi din sectorul românesc”, a scris, luni, pe Facebook, Virgil Popescu.

Potrivit ministrului Energiei, în cadrul întâlnirii a fost exprimat interesul pentru un posibil schimb de expertiză în ceea ce priveşte domeniul politicilor naţionale din sectorul energetic, în special pentru eolian offshore.

”Mi-am exprimat încrederea că Regatul Danemarcei va participa la proiecte de investiţii energetice prin intermediul companiilor sale”, a punctat Popescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Bătaia dintre ultrașii români și cei bosniaci, la meciul naționalei / Explicațiile Jandarmeriei

Publicat

in

De

Ultrașii români și cei bosniaci s-au luat la bătaie, luni, în debutul meciului România – Bosnia Herţegovina, din Liga Naţiunilor. Jocul disputat pe stadionul Giulești a fost întrerupt aproape un minut.

Aproximativ 300 de suporteri bosniaci au sărit la bătaie cu fani tricolori. Cele două grupuri au aruncat cu scaune, torţe şi au fost despărţite doar de un zid protector subţire. Jandarmii au interveni în forţă şi au împiedicat escaladarea conflictului, potrivit GSP.

Jandarmeria Bucureşti a precizat că nicio persoană nu a fost rănită:

„La începutul partidei, un grup de suporteri din Peluza Sud a depăşit cordonul de stewarzi şi a migrat către galeria oaspeţilor, cu scopul de a iniţia confruntări violente.

În acest context, jandarmii au acţionat pentru dispersarea suporterilor violenţi şi păstrarea unei distanţe de siguranţă între cele două grupuri.

Menţionăm faptul că, pe timpul intervenţiei nicio persoană nu a fost rănită şi, punctual, acolo unde situaţia a impus, au fost folosite materialele din dotarea forţelor de ordine, pentru restabilirea climatului de ordine şi siguranţă publică”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend