Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Al cincilea weekend consecutiv de proteste în Franța: Sunt așteptați sute de mii de manifestanți

Publicat

in

Oponenţii permisului sanitar ies din nou în stradă sâmbătă în Franţa pentru al cincilea weekend consecutiv, peste 200 de manifestaţii fiind prevăzute să aibă loc pe tot cuprinsul ţării, la câteva zile după intrarea în vigoare a obligativităţii de a prezenta acest permis în cea mai mare parte a locurilor publice, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Autorităţile se aşteaptă la participarea a „circa 250.000 de manifestanţi” în toată ţara, potrivit unei surse poliţieneşti. Săptămâna trecută, participarea a fost de peste 237.000, conform Ministerului de Interne.

Grupul militant Le Nombre Jaune (Numărul galben), care postează pe Facebook o numărătoare pentru fiecare oraş, a înregistrat sâmbătă peste 415.000 de participanţi.

Mişcarea de contestare atrage un public divers – inclusiv familii, manifestanţi apolitici, îngrijitori sau pompieri -, depăşind nivelul mişcării anti-vaccin sau „complotiste”, notează France Presse.

Protestele vin în contextul în care de luni permisul sanitar, conţinând un cod QR ce demonstrează vaccinarea completă, un test negativ sau recuperarea după COVID-19, a devenit obligatoriu în majoritatea locurilor publice – localuri, transport, muzee, spitale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Mesaje trimise Poliției Române: „Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania”

Publicat

in

De

Poliția Română anunță că o persoană a trimis pe adresa de e-mail a instituției mai multe mesaje cu conținutul: „Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic”.

PolitiaFoto: Politia Romana

Conform sursei citate, miercuri, pe adresa de e-mail a Poliției Române o persoană a transmis de pe o adresă de e-mail mai multe mesaje, care se repetă, având următorul conținut:

  • „Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic”.

Poliția Română și SRI au început verificări specifice, adaugă sursa citată.

Războiul declanșat Ucrainei de către Vladimir Putin a intrat miercuri în ziua 126.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Între dezideratul atingerii criteriilor ESG și rigoarea respectării regulilor de concurență: la ce trebuie să fie atente companiile?

Publicat

in

De

Promovarea sustenabilității este un imperativ din ce în ce mai important pentru companii dintr-o gamă largă de industrii, determinată de reglementări mai stricte și de cerințe specifice de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) ale diverselor părți interesate, cum ar fi clienți, investitori și angajați.

Ana Maria Iordache, Lucian Bozian, Andreea ToncuFoto: PwC România

Pentru a-și atinge obiectivele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) și a derula afaceri mai sustenabile, companiile explorează oportunități de a coopera cu furnizori, clienți și concurenți. Dar cooperarea, în special între concurenți, ridică preocupări de natură anticoncurențială. Riscul investigațiilor și amenzilor din partea autorităților de concurență poate reprezenta un factor de descurajare pentru cooperare chiar și pentru promovarea obiectivelor de sustenabilitate.

În acest context, analizăm pe scurt în cele ce urmează modul în care dezideratul atingerii criteriilor ESG poate avea impact asupra derulării afacerii din perspectivă concurențială, ce este permis și ce nu conform reglementărilor antitrust pentru susținerea obiectivelor de sustenabilitate și ce măsuri pot întreprinde companiile în acest sens.

Implementarea unor politici de conformare cu regulile de concurență pentru o bună Guvernanță corporativă

O componentă esențială a ESG este reprezentată de stabilirea regulilor și procedurilor de guvernanță ale companiilor, astfel încât adoptarea deciziilor și comportamentul pe piață să se realizeze în condiții de legalitate. Conformarea cu regulile de concurență nu face excepție de la acest principiu. Companiile care doresc să îndeplinească criteriile ESG trebuie să fie capabile să arate că au implementat în mod eficient politici de conformare cu regulile de concurență și că acordă acestui subiect toată atenția cuvenită.

Citește mai multe pe Blogul PwC România

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend