Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Ai grijă de sănătatea ta! Bunătăţile care-ţi menţin imunitatea în sezonul rece

Publicat

in

Frigul şi viruşii ne fac viaţă un coşmar în lunile de toamna şi iarnă. Soluţia stă în alimentaţie că suport pentru o imunitate de fier (sau dacă nu de fier, măcar suficient de solidăcă să facem faţă agresiunilor din mediu). Trebuie spus că toate aceste bunătăţi pentru imunitate sunt bunătăţi şi pentru papilele gustative pentru că cine poate refuză un fruct dulce, zemos şi parfumat.

Dacă acum ceva vreme în urmă fructele acestea erau un lux sau un rafat, aceste fructe – bunătăţi pentru imunitate se găsesc pe toate drumurile. dacă cumva te laşi intimidată de preţul unora dintre ele, intră într-o farmacie şi cere medicaţie completă pentru trei zile de tratament pentru o viroză banală. Concluzia este certă: mai bine fructe, pentru căacestea sunt veritabile bunătăţi pentru imunitate!

CITRICELE

Sunt sărace în calorii, dar bogate în vitamina C (100 g de pulpă îţi asigura 80% din necesarul zilnic), în calciu, vitaminele B1 şi B9, precum şi în fibre bine tolerate de tubul digestiv, care ajută la detoxifiere. E bine să mănânci lămâile crude cu miere, pentru că în ceaiul fierbinte vitamina C se deteriorează. Portocalele sunt fructele iernii şi nu trebuie să lipsească din casă. O portocală pe zi poate face minuni pentru imunitate, dar, în plus te fereşte de probleme articulare şi poate calmă durerile articulaţiilor princombinaţia ideală de calciu şi vitamina C pe care acestea le conţin.

MURĂTURILE

Gogonelele, castraveţii muraţi şi mai ales zeamă de varză acră păstrează intactă cea mai mare parte din vitamina C. Iarnă, acestea sunt o excelenţă sursă de antioxidanţi, care îţi stimulează imunitatea. Sunt gustoase, sunt sănătoase, sunt tonice, energeziante şi sunt ieftine. În plus sunt o sursă excelenţă de probiotice un element esenţial pentru o bună imunitate generală.

KIWI

Sunt printre cele mai bogate fructe în vitamina C (100 mg în 100 g de fruct!). Cumpără doar fructele ţări şi păstrează-le în frigider. În plus au un aport fabulos de magneziu care va calmă sau vindecă formele uşoare de depresie autumnală. Un kiwi pe zi în lunile de toamna va ţine toate probleme de sezon la uşa casei!

MANGO

Fructul proaspăt are un conţinut mare de vitamina C (45 mg/100 g), vitamina A, de fier şi fibre. Prin conservare, îşi pierde din antioxidanţi. Dacă vei cumpără aceste delicatese, nu le ţine în frigider! Consumă o jumătate de fructe pe săptămâna. Două fructe de mango pe săptămâna sunt perfecte pentru o familie… În plus sunt aducătoare de energie şitonus psihic şi sunt absolut ideale în dietă femeilor însărcinate şi a copiilor care merg în colectivităţi.

ANANASUL

Chiar dacă nu e cel mai bogat în vitamina C (25 mg/100 g), el abundă în potasiu, fier şi fibre, care împreună ajută organismul să lupte cu virozele. În plus, conţine enzime care îţi “topesc” grăsimea din corp. Convenabil, nu-i aşa? În plus este plin de enzime care stimulează digestia şi creş reactivitatea bacteriilor benefice din intestin.

Una peste altă este cert că cele mai multe bunătăţi pentru imunitate se găsesc în magazinele alimentare, nu în farmacii!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Chestiunea cu intratul bacteriilor și virusurilor în pereți e o poveste

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis la într-o emisiune la Prima News TV că chestiunea cu intratul bacteriilor şi virusurilor în pereţi e o poveste, acesta precizând că nu intră în pereţi şi stau acolo și că lucrul ăsta se poate rezolva.

Întrebat luni, într-o emisiune la Prima News, dacă este de acord cu vocile care susţin că unele spitale vechi ar trebui să fie demolate, pentru că nu mai pot fi folosite în siguranţă clădirile, din cauza riscului de infecţii nosocomiale, ministrul Sănătăţii a afirmat că acesta este cazul unora dintre spitale.

”În unele situaţii da, în alte situaţii nu. Am văzut clădiri vechi reabilitate perfect – la Bistriţa, la Strehaia, spre exemplu, am găsit clădiri vechi, dar reabilitate perfect – asta înseamnă practic o reconstrucţie şi schimbarea integrală a instalaţiilor sanitare sau a altor instalaţii care le fac compatibile cu nevoile din acest moment. Altele, sigur, mai ales construcţii foarte mari, greu de reabilitat, ar trebui înlocuite în totalitate cu altele noi.

Cred că acele clădiri care sunt mai mici, modulabile, se pot reabilita. Chestiunea cu intratul bacteriilor şi virusurilor în pereţi e o poveste. Nu intră în pereţi şi stau acolo, lucrul ăsta se poate rezolva. Problema cea mai mare este la nivelul instalaţiilor sanitare care, într-adevăr, găzduiesc, de foarte multe ori, microorganisme şi doar schimbarea lor completă permite evitarea colonizării cu microorganisme cu potenţial patogen”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a arătat că acele imobile în care nu mai pot funcţiona spitale pot primi alte destinaţii, nu trebuie neapărat demolate.

El a subliniat că în cazul oricărei reabilitări trebuie luată în calcul nevoia organizării de saloane ”cu cât mai puţine paturi”, eventual cu un singur pat şi cu grup sanitar propriu, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liberalii l-au luat la ‘țintă’ pe Ministrul Sănătății: În loc sa profesionalizeze actualul sistem, s-a gândit să mai bage mâna un pic în buzunarul românilor

Publicat

in

De

Senatorul PNL Liviu Brătescu, a transmis luni pe pagina sa de facebok că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în loc sa profesionalizeze actualul sistem, s-a gândit să mai bage mâna un pic în buzunarul românilor, cu o taxă pentru cei care își aleg un doctor anume.

„PSD privatizează sănătatea? Cum poate un partid care susține că este de partea românilor vulnerabili să promoveze o inițiativă care să afecteze în principal tocmai pe românii cu bani puțini?

Ministerul condus de Alexandru Rafila a pregătit un act normativ prin care se introduce o plată în plus pentru servicii medicale oferite de stat, dacă pacientul vrea să își aleagă un medic anume, în condițiile în care românii plătesc deja contribuții la sănătate.

Mulți nici nu beneficiază de serviciile pentru care li se reține din salariu, din cauză că sistemul merge greu, trebuie să aștepte și două, trei luni să facă analize de sânge sau alte operațiuni medicale esențiale.

În loc sa profesionalizeze actualul sistem, să reformeze mecanismele actuale de decontare și acces la sănătate pentru cei care plătesc bani mulți din salariu, ministrul Alexandru Rafila s-a gândit să mai bage mâna un pic în buzunarul românilor, cu o taxă pentru cei care își aleg un doctor anume.

Un drept legal al nostru, de a ne alege medicul în care avem încredere, este folosit de Alexandru Rafila pentru a face și mai mulți bani pe seama noastră. Pe seama sănătății noastre!”, a transmis liberalul Liviu Brătescu

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend