Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Ai avut COVID? Află ce e de făcut în continuare

Publicat

in

Una dintre particularitățile infecției cu noul coronavirus este că simptomatologia, adică forma clinică a bolii, nu se corelează întotdeauna cu severitatea afectării. Astfel, sunt pacienți cu COVID-19 la care evaluarea stării de sănătate poate pune în evidență o afectare importantă, mai ales pulmonară, cu toate că persoanele în cauză poate că nu resimt decât un ușor disconfort și câteva simptome ușoare.

Pe lângă manifestările clinice care apare pe parcursul bolii, infecția cu virusul SARS-CoV-2 poate determina o gamă largă de semne și simptome chiar și după ieșirea din izolare sau după obținerea unor rezultate negative la testarea COVID RT-PCR. Inclusiv pacienții cu forme ușoare, care au fost în autoizolare la domiciliu, pot avea de suferit pe termen lung de pe urma infecției cu SARS-CoV-2.

Fiind o boală multisistemică ce poate afecta întreg organismul, simptomatologia perioadei de convalescență poate fi variată, iar printre cele mai frecvente manifestări persistente se numără:

  • Dificultățile de respirație (dispneea);
  • Tusea persistentă;
  • Durerile toracice;
  • Oboseala;
  • Tulburările gastrointestinale;
  • Manifestările cardiovasculare.

Toate aceste manifestări împreună cu riscul ca afectarea organică să nu aibă o expresie clinică imediată fac ca o evaluare medicală riguroasă să devină necesară, cu investigații complete, pentru abordarea corectă a simptomelor persistente și pentru prevenirea unor potențiale complicații pe termen lung.

Pentru pacienții care au suferit de COVID-19, indiferent de forma de boală, specialiștii de la SANADOR au creat pachetul de evaluare post-COVID-19. Cu ajutorul acestui pachet, pacienții pot beneficia de o gamă largă de investigații și consulturi medicale în vederea determinării adecvate a statusului biologic individual post-COVID-19.

Pachetul de evaluare post-COVID-19 de la SANADOR cuprinde consulturi de Cardiologie și de Pneumologie, CT toracic (la recomandarea medicului pneumolog), teste funcționale (spirometrie, EKG), analiza anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2, inclusiv analiza cantitativă a anticorpilor neutralizanți (anti-spike RBD), teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă. Spirometria este recomandată pentru evaluarea funcției pulmonare în contextul în care afectarea pulmonară este cea mai frecventă în infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Screeningul cardiologic de rutină este, de obicei, recomandat pacienților cu forme medii și severe ale bolii, care au necesitat internare. Acești pacienți pot prezenta probleme cardiace cauzate de afectarea directă a miocardului și/sau a pericardului, dar și de afectarea coagulării. În unele forme de COVID-19, se poate produce și o decompensare a afecțiunilor cardiovasculare preexistente.

Și pacienții care au dezvoltat forme ușoare, cu simptome precum oboseală, dureri toracice și dificultăți respiratorii, ar trebui să opteze pentru o evaluare cardiologică care să cuprindă o electrocardiogramă, alături de ecocardiografie.

Până la sfârșitul acestui an, pachetul de evaluare post-COVID de la SANADOR poate fi accesat la prețuri speciale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ministrul rus al transporturilor: Sancțiunile ne-au „stricat” structura logistică. Trebuie să găsim noi coridoare de transport

Publicat

in

De

Ministrul rus al transporturilor a declarat că sancțiunile internaționale practic au „stricat” structura logistică a țării, a anunțat agenția de presă de stat TASS, preluată de Al Jazeera.

Rușii au mari probleme logistice din cauza sancțiunilorFoto: DreamsTime

„Sancțiunile impuse Rusiei… au stricat practic toată logistica din țara noastră. Și trebuie să căutăm noi coridoare logistice”, a declarat Vitaly Savelyev, aflat într-o vizită în orașul portuar Astrakhan din sudul Rusiei, la Marea Caspică.

Noile coridoare pentru deplasarea mărfurilor includ o rută nord-sud prin două porturi din Marea Caspică: Olya și Makhachkala.

Comentariile ministrului au reprezentat o recunoaștere rară din partea Kremlinului că sancțiunile menite să paralizeze economia Rusiei au un efect semnificativ.

(foto articol © Kontakt5956 | Dreamstime.com)

———–

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Biden spune că este ‘pregătit’ pentru un test nuclear nord-coreean şi îi transmite un mesaj lui Kim Jong Un

Publicat

in

De

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat, duminică, la Seul, „pregătit” pentru un eventual test nuclear al Coreei de Nord, dar şi-a reafirmat deschiderea pentru dialog cu un mesaj scurt către Kim Jong Un, cu puţin timp înaintea plecării către Japonia, relatează AFP preluat de agerpres.

„Suntem pregătiţi pentru tot ceea ce poate face Coreea de Nord”, a dat Biden asigurări, afirmând că „nu este îngrijorat” de un eventual test nuclear.

Întrebat de un jurnalist dacă are un mesaj pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un, preşedintele american i-a răspuns laconic: „Bună ziua. Punct final”.

Un mod de a spune că Washingtonul rămâne deschis la dialog cu Coreea de Nord, chiar în absenţa reciprocităţii. Convorbirile cu Phenianul se află într-un punct mort după eşecul summitului din 2019 între Kim Jong Un şi preşedintele american de atunci, Donald Trump.

Biden a părăsit Coreea de Sud duminică, la începutul după-amiezii, în direcţia Japoniei, un alt mare aliat al SUA în regiune şi a doua etapă a turneului său în Asia în calitate de preşedinte.

La Seul, el a făcut cunoştinţă cu omologul său Yoon Suk-yeol, un conservator pro-american care a venit la putere la începutul lui mai. Cei doi şefi de stat au evocat o intensificare a exerciţiilor lor militare comune pentru a contracara postura agresivă a regimului de la Phenian.

Yoon Suk-yeol a evocat şi desfăşurarea de către SUA în ţara sa a unor „mijloace strategice” pentru a contracara „un atac nuclear”. Aceste mijloace ar urma să includă „avioane de vânătoare şi rachete, spre deosebire de trecut, când nu ne gândeam decât la o umbrelă nucleară pentru disuasiune”, a precizat el.

Orice desfăşurare de armament de acest tip, sau o intensificare a exerciţiilor militare comune, riscă să înfurie Phenianul, care consideră aceste manevre drept repetiţii generale pentru o invazie.

Serviciile de informaţii sud-coreene au avertizat că Phenianul a terminat pregătirile pentru a realiza un test nuclear, care ar fi al şaptelea din istoria sa şi primul din ultimii cinci ani. Nu este exclus ca acest test să se producă înainte de sfârşitul turneului preşedintelui american în Asia.

Un factor care amplifică incertitudinea este şi faptul că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), a cărei populaţie nu este vaccinată împotriva COVID-19, se confruntă în prezent cu o explozie a epidemiei, cu peste 2,6 milioane de cazuri şi 67 de morţi, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend